Fifth Element Fifth Element komentáře u knih

Stále nezvěstná Stále nezvěstná Chevy Stevens (p)

No.. Jak to napsat.. Kniha byla suprova, jako takova se mi libila, dobre napsana, dobry pribeh, dobre rozuzleni.. Ale jen kdyz si to predstavim, tak se mi dela spatne..

06.03.2014 5 z 5

Drasticky děsivý Dexter Drasticky děsivý Dexter Jeff Lindsay (p)

Začala jsem číst Dextera, protože jsem chtěla vědět, proč je tak vychvaleny Mrchozrout, který mě absolutně nenadchl. Jenže to ani Dexter. Sice to bylo o chlup lepší, ale jen docela nepatrný, prostě se mi tohle čtivo nelíbilo, byť se to četlo vcelku dobře. Navíc ještě sestra celou dobu na přes ústa, která se chce stát detektivem, ale odpovědi hledá u bratra. A humor? A ještě černý? Možná spíš divný az trapný..
Za mě další díl ani jedné serie už nejspíš ne..
A nejspíš jsem poslední, kdo neviděl ani neuvidí seriál :/

29.03.2023 3 z 5

Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Dlouho jsem ji odkladala právě kvůli její délce, ale nelituji.. Sice málo času, ale přece jen jsem dočetla :)
Co mi ale trochu vadilo, a svým způsobem občas mátlo, byla chybějící časová osa, díky tomu a střídavým vyprávěním o různých osobách jsem se právě v čase dost ztrácela při přechodu k jiné postavě a čtení mi to narušovalo. Nicméně to, jak vše začalo a postupně se propojovalo a všichni se dostávali ke svému cíli a samozřejmě se vyvíjeli, bylo fascinující a svým způsobem i návykové, jen ta milostná linka mi tam příliš nesedla, ale budiž, tohle mi nevadilo tolik, jako (ne)plynluti času.
Tak teď ještě to vypravování, jak to všechno doopravdy skončilo se všemi hlavními hrdiny, i těmi zápornými po několika letech, nejen popis nebo naznačeni jejich plánů, a budu navýsost spokojená :))

01.02.2023 5 z 5

Červená lilie Červená lilie Nora Roberts

...a po všech těch pádech a vzestupech nadešlo očekávané finále :)
Všechny tři knihy serie byly velmi čtivé, jak se na Noru patří. Tak trochu genealogicka detektivka šmrncnutá lehce, teda více než lehce, šíleným duchem, který celé jedno století opatroval malé děti.
Jestli nemáte rády ducharske historky, nemá ani smysl, abyste tyto romány otevíraly

09.11.2022 5 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Divná kniha
Ale aspoň, kromě jiného, ukazuje, jakým způsobem se ze společnosti vytrácí respekt, úcta a empatie vůči druhým a kam až by to jedním vymyslem a tlakem mocných mohlo dospět

25.09.2022 3 z 5

Dům v blankytně modrém moři Dům v blankytně modrém moři TJ Klune (p)

Příběh, myšlenky, poselství dobrý, ale z nějakého důvodu mi to dnes nesedlo a strašně se to, až na konec, vleklo.. A to jsem se na ni docela těšila.

28.07.2022 2 z 5

Území vlků Území vlků J. R. Ward (p)

No... Anotace příliš neodpovídá, ale láká, že ano..
Chápu, že prvni díly ze serie to mají těžké, jenže pokud máte už něco načteno, tohle od Ward nečekate, nehledě na pokus našroubovat do toho Bratrstvo, který moc nevyšel. Jen když si vzpomenu na první díl s wrathem a beth, tohle se s tím absolutně nedá srovnávat, postrádá to celou tu šťávu, energii, vášeň.. a to podstatné je na pár stranách až na konci.. Který má přitáhnout k pokračování ve čtení, což se asi zdaří, jen to bohužel nevymaže ta obrovská ale... Snad bude další díl lepší..

08.05.2022 3 z 5

Pomstěný milenec Pomstěný milenec J. R. Ward (p)

Zasáhlo...
"Ale jednou za čas zčistajasna někdo vstoupí na to klidné místo, kde tajně pobýváte sami se sebou, a změní to, jak se na sebe díváte. Máte-li štěstí, je to vaše partnerka… a ta přeměna vám znovu připomene, že jste absolutně a jednoznačně s tou pravou osobou: protože to, co řekne, se vás nedotkne tím, kým pro vás dotyčná osoba je, ale obsahem."

09.02.2022 5 z 5

Knihomolka Knihomolka M. K. Hardy

Čeští autoři mají oproti překládanym obrovskou nevýhodu - češtinu se učí od mládí a je i částí toho, co je čtenáři posuzováno mnohem víc. Z toho důvodu i to hodnocení, které jsem dala, protože kdybych to nevěděla, řekla bych, že tahle kniha je prvotina, jenže to tak bohužel není. S ohledem na svou práci mám možná i osobní deformaci a vidím toho víc, ale některá užití slov a častěji krátké, jednoduché než rozvite věty mi prostě kazí zážitek. Nehledě na to, že by si i korektor měl dát víc záležet.
Co se týká příběhu, byl zajímavý, v podstatě dějová linka ocekavatelna, ale čtivý. Kdyby nebylo jazykového zpracování, dala bych o hvězdičku vyšší hodnocení.

25.12.2021 3 z 5

Francouzská hostina Francouzská hostina Ava Miles

Nebyla tak dobrá jako první díl s Meredith, ale četlo se to dobře.. Docela se těším na střet Peggy a Maca, i když její zadupavani vlastní osobnosti mě někdy dost štvalo..

03.08.2021 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Nebyla z nejhorších, ale nenadchla...

12.05.2021 2 z 5

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

No, četlo se to dobře, ale asi do poloviny to bylo všechno celkem dost zmatene a to ml docela vadilo. Ale nebylo to zas nejhorší, takový zlatý střed

16.01.2021 3 z 5

Hledání těla Hledání těla Michael Atamanov

Důstojné a srozumitelne (narozdíl od jiných LitRPG) zakončení celé série. Nenechte se odradit..
Jen bych knihu ještě na chvíli vrátila korekturum, těch chyb bylo až moc, trochu to kazilo zážitek z knihy, ale i přesto hodnocení nesnižim.

11.12.2020 5 z 5

Oprávněná vražda Oprávněná vražda Jude Deveraux (p)

Mě se líbila. I přesto, že to není typická deverauxovska romantická detektivka, romantická v tom pravém smyslu, už jen čekám, kdy bude :D

22.10.2020 3 z 5

Válka vzpomínek Válka vzpomínek Guillaume Musso

Nezklamal!
Až na ten přebal, k obsahu mi nesedí..

16.10.2020 5 z 5

Sůl pradávných slz Sůl pradávných slz Brian M. Talgo

Prvni kniha, již napsali dva rozdílni autoři, kteří mě nenechali oddechnout.. Všechna témata která mě baví, - historie, minulé životy, láska, byť jen okrajově... Dobře napsané s výborným překladem, v mém jazyku dobře se četlo :) bála jsem se nejhoršího, dostala jsem mnohem lepší

16.05.2020 5 z 5

Probuzení Probuzení Amanda Stevens

Jen proto, že ebook vyjde až v průběhu února jsem si musela koupit papírové vydání.. A samozřejmě když je poslední, tak bez předchozích tištěných to nejde :) tak uvidíme, jestli to byla chyba nebo ne :))

Ne, nebyla to chyba! Dušička má pokoj! :)

01.02.2020 5 z 5

Strážce ztracených měst Strážce ztracených měst Shannon Messenger

Za mě všema deseti pro. Harryho Pottera jsem nečetla, viděla jsem jen útržky, ale kdybych si měla představit zfilmovanou tuto knihu, určitě by film neměl tak ponurou atmosféru, jakou na mě působí HP. Navíc se mi u čtení podařilo přejet metrem a to se mi téměř nestává, maximálně jednou za deset let......
Jen doufám, že nepřestanou překládat..

07.01.2020 5 z 5

Útěk do divočiny Útěk do divočiny Jon Krakauer

Vyber žánru, styl a obsah skvělé.. Co si myslím o "hlavním hrdinovi" si obsahleji ale radši nechám pro sebe..
Na jednu stranu můžu umět svým způsobem, jako samotář, porozumět, ale na druhou.. takového zaryteho, bezohledneho sobce vůči, bohužel, ne všem, ale jen pár lidem - i přesto že s mnohdy lepším osudem nebo jednáním než jiní - dle mého neoprávněně, moc často nepotkám..
Kdo z nás můžeme soudit kohokoli jiného tak, aby to bylo základem se vzepřít všemu? Buď chci nebo nechci, ale nehledám si výmluvy v jiných..

24.08.2019 3 z 5

Dětské zoubky Dětské zoubky Zoje Stage

Tak tohle bylo vážně psycho.. Šílený.. Děj.. není tak docela líbivý, ale nedá se odtrhnout od čtení. Knihu jako takovou nezavrhnu.. Svým způsobem je fascinující tohle dílo číst, žádná vražda, žádné vyšetřování, ale mráz po zádech běhá snad víc než u sebelepší detektivky.. Rozhodně bych to zažít nechtěla.
A přece.. je možné, že se i tohle děje i v realitě, nejen v knize..

09.08.2019 4 z 5