Stále nezvěstná přehled
Chevy Stevens (p)
Annie rekapituluje při terapeutických sezeních u psychiatričky svůj pohnutý životní příběh: příběh ženy unesené neznámým mužem, měsíce uvězněné v horské chatě, znásilňované, ponižované a podrobované nejnesmyslnějším pravidlům. A vystavené i nejhorší ztrátě, která ji mohla potkat… Přesto se dokázala svému vězniteli vzepřít a utéct. Jenže návrat do normálního života není vůbec jednoduchý: Annie se snaží znovu navázat vztah se svou matkou, s kamarádkou Christinou, s přítelem Lukem. Za pomoci psychiatričky se pokouší překonat strach z venkovního světa – a za pomoci policejního vyšetřovatele Garyho vypátrat, kdo její únos zosnoval a proč. Odhalená pravda je však až nečekaně krutá…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2011 , Knižní klubOriginální název:
Still Missing, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stále nezvěstná. Přihlašte se a napište ho.
To, co prožila unesená Annie, by si nepřál nikdo. Je neuvěřitelně, co vše musí Annie prožít a vytrpět, než si tuto kapitolu svého života může uzavřít. Ale upřímně, to asi nejde uzavřít po celý život. Skvěle napsaný psychothriller, plný emocí a napětí.
Jednoznačně plný počet bodů!
Moje druhá kniha od této autorky a opět úspěch, nedalo se přestat číst.
Výborně napsané!
Neotřele se střídáním monologu k psycholožce a vyprávěním vlastního příběhu z minulosti.
Pro mě zase nová možnost popisu na téma únosu, a stálo to za to!
Budu pevně věřit, že se tohle nikomu nestane, protože Uf!
Rozhodně doporučuji.
2011 | Stále nezvěstná |
2012 | Nikdy nevíš |
2014 | Pořád se dívá |
2021 | Temné cesty |
Relativně pěkně napsaný příběh o zmizení mladé ženy. Do první poloviny se děj odehrává na místě únosu v žánru thrilleru, později se děj stáčí do detektivního pátrání a reality hlavní hrdinky. Konec mě vůbec nepřekvapil kupodivu jsem to tušila už od začátku, takže žádné překvapení to pro mě nebylo. Každopádně kniha se četla dobře. Čtenářům kterým nevadí násilí si přijdou na své.
SPOILER! Jediné co mi už potom dost vadilo bylo to, jak se Annie věčně schovávala do skříně anebo neustále něco počítala. Chápu, že si z chaty přivezla určité trauma ale autorka to nemusela tak často interpretovat.