Temné cesty přehled

Temné cesty
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483756/bmid_temne-cesty-ra5-483756.jpg 3 35 35

Již po desetiletí řádí kolem hlavní silnice městečka Cold Creek vrah, který útočí na ženy. Svérázná teenagerka Hailey miluje přírodu a díky svému otci v ní umí i přežít. Nyní je Hailey sirotek a žije u příbuzných, kde jí policista Vaughn dělá ze života peklo. Hailey se rozhodne utéct do hor a lesů Britské Kolumbie, ale místní obyvatelé se začnou domnívat, že se stala nejnovější obětí silničního vraha. O rok později se Beth Chevalier obrátí život vzhůru nohama. Její sestra Amber byla zavražděna, a tak Beth přijíždí do Cold Creek zjistit, co přesně se jí stalo. Čím víc se ale blíží pravdě, tím víc ohrožuje sebe samotnou a postupně odhaluje, proč Hailey utekla.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Temné cesty. Přihlašte se a napište ho.

Leona333
09.05.2022 3 z 5

Na knize - příběhu oceňuji dobře, až detailně popsanou přírodu, místa kde se vše odehrává... Také autorčin popis hlavních postav a jejich charakterů se mi líbil... Co bylo slabší, možná až zbytečné, je celkové natahování děje. Posledních 100 stran, neměla kniha pro mne takovou ,,jiskru," takže jsem se těšila, až jí konečně dočtu.
Jinak nápad o čem kniha bude, byl dobrý. I napětí a rozruchu zde bylo dost...

milanříský
26.01.2022 3 z 5

Silnice táhnoucí se napříč nedotčenou přírodou, v jejímž okolí však řádí roky sériový vrah útočící na ženy, často z řad původních obyvatel Ameriky. K tomu malé městečko s laskavým majitelem jídelny a spousta tajemství, které místní střeží. Ne, není to Dexter: New Blood, ale novinka Chevy Stevens, která se inspirovala nechvalně proslulou Highway of Tears. Za posledního půlstoletí bylo v blízkosti kanadské cesty zavražděno nejméně 18 dívek, jejich počet se dle odhadů může blížit k padesátce. Spousta pohřešovaných se totiž nikdy nenašla.

Temné cesty však nejsou jen thrillerem o mizejících dívkách, ale i o vztazích mezi teenagery a jejich rodiči a opatrovníky, což knihu znatelně posouvá blíž mladšímu publiku. Za mě největší minus, protože autorka vyměnila pár pokoutných letních muchlovaček u jezera za temnou a tíživou atmosféru, laskavá objetí za méně obětí a dilemata dospívajících za intenzivní hon na zabijáka. A škoda je to i proto, že Stevens thrillerové momenty umí skvěle, z policisty Vaughna udělala odpudivou figuru, která ve výsledku děsí místní víc, než téměř mýtický zabiják. Tedy do chvíle, kdy zmizí servírka Amber a najdou ji zmasakrovanou u silnice. Momenty následující po nalezení těla, ruch ve městě způsobený brutálním činem i Vaughnovy nesmlouvavé metody na hraně zákona patří k nejčtivějším chvilkám knihy, která je jich jinak bohužel skoupá. Doporučení hlavně pro čtenáře, kterým tyhle osobní teenagerská témata zásadně nevadí, pak si přidejte k hodnocení určitě hvězdičku.

MamaKnihomolka
18.01.2022 3 z 5

V městě Cold Creek Highway je silnice, která je už po mnoho let pro mladé slečny velmi nebezpečná. Když se ztratí, zanedlouho se najde mrtvá nebo se nenajde vůbec.
Kniha je rozdělena na čtyři části. V první se mladá Hailey musí vypořádat s novým životem – životem bez otce, který ji zemřel. S životem u své tety, malým bratrancem a Vaughnem – přítelem své tety, přísným policejním seržantem s podivným chováním. A když se Hailey dozví nemilé informace o něm, musí jednat... A rychle.
V druhé části se do Cold Creek Highway z důvodů předchozích událostí dostane mladá Beth a sama poznává místní obyvatele a speciálně jeden ji často leze do cesty a vyvolává v ní velmi nepříjemné pocity. Seznamuje se i se všemi událostmi, které se v posledních letech v městečku přihodily a pomalu začíná litovat toho, že se rozhodla zůstat.
Ve třetí části se střídají kapitoly s Hailey a Beth. Příběh se začíná splétat a postupně rozmotávat.
•••
Přiznám se, že mi trvalo knihu přečíst déle než si zaslouží. Četla se velmi dobře a v každé kapitole se něco děje. Vůbec jsem nečekala takovýto příběh a to jak ho autorka pojala se mi líbilo. Její inspirací, jak jsem se dočetla na konci, byla Dálnice slz, na které zmizelo mnoho dívek a případy nebyly pořádně objasněny.
•••
Za mě docela svižný a povedený thriller plný kliček, odvahy a akce.

Kniha Temné cesty v seznamech

Chevy Stevens (p)