Fifth Element komentáře u knih
Několikrát jsem myslela, že to fakt nedoctu. Několikrát jsem myslela, že to bude první knížka, kterou odložím. Ještě že to mělo málo stránek.. Jako první díl ještě beru, ale tohle už bylo fakt moc, tohle se opravdu nepovedlo. Aspoň hvězda za obálku..
Na Noru hodně jiný žánr, ale zhostila se ho dobře, až jsem si kvůli tomu musela koupit další díl a jestli nevyjde rychle třetí, asi mě to naštve..
Mě se líbila. I přesto, že to není typická deverauxovska romantická detektivka, romantická v tom pravém smyslu, už jen čekám, kdy bude :D
Odklon od romantiky byl odklon správným směrem.. Jedním slovem - masakr!
Jediné, co mě zamrzelo je špatně napsaná adresa blogu na konci knihy, nevím jestli chybou českého nebo zahraničního vydavatele. Správně má být http://www.mysonsnotrainman.com/, respektive "http://www.mysonsnotrainman.com/the-blog#", nikoli český ekvivalent "is not"
Němužu si pomoct, O:-) Snižuji hodnocení s ohledem na konec knihy.. :-( Tohle mě privede zaručeně do blázince ^_^ po poslední části možná změním (^_-)
Za mě horší než první, Shanti se chovala jak arogantní slipka s žádnou špetkou sebereflexe a respektu vůči názorům druhých. Tohle byl rušivý prvek celé knihy a jedna vysvětlující věta téměř na konci ji fakt neomlouvá
Mě se líbila.. Už dlouho si chci přečíst bibli, ne proto, že bych byla věřící, stejně jako Alice jsem ateista, i když to také nemůžu tvrdit, když určitou víru mám, i přesto, že to není bůh. Chci ji přečíst proto, že mě zajímá, co se tam vlastně píše. Jenže stále nedozrál čas a navíc bez této knihy bych zřejmě nepochopila ani slovo a možná tuším, proč jsem ji dodnes nepřečetla.. Tahle kniha mi ležela hodně dlouho v knihovně..
A konečně vím jak pochopit velký třesk :-D
Prvni kniha, již napsali dva rozdílni autoři, kteří mě nenechali oddechnout.. Všechna témata která mě baví, - historie, minulé životy, láska, byť jen okrajově... Dobře napsané s výborným překladem, v mém jazyku dobře se četlo :) bála jsem se nejhoršího, dostala jsem mnohem lepší
Tak trochu jsem přemýšlela, jestli Deborah vykradla Stephenii anebo to bylo naopak, ale i přesto, že příběh a postavy jsou v jistých ohledech totožné, kromě jmen, kniha se mi líbila a dobře se i četla. Takze za mě ano :)
Jen proto, že ebook vyjde až v průběhu února jsem si musela koupit papírové vydání.. A samozřejmě když je poslední, tak bez předchozích tištěných to nejde :) tak uvidíme, jestli to byla chyba nebo ne :))
Ne, nebyla to chyba! Dušička má pokoj! :)
Nebavilo mě to a tentokrát jsem dost vážně uvažovala, že tu knihu odložím. Ani poslední čtvrtina hodnocení nezachrání
Za mě všema deseti pro. Harryho Pottera jsem nečetla, viděla jsem jen útržky, ale kdybych si měla představit zfilmovanou tuto knihu, určitě by film neměl tak ponurou atmosféru, jakou na mě působí HP. Navíc se mi u čtení podařilo přejet metrem a to se mi téměř nestává, maximálně jednou za deset let......
Jen doufám, že nepřestanou překládat..
Styl relativně dobrý, četlo se to rychle, ale hodně suchoparne. Ale asi zatím nejlepší z českých spisovatelů, které jsem si já vybrala
Pro mě úžasná kniha. Pevně doufám, že po vydání originálu budou přeloženy další díly.
Obálka je hodně povedená, ale po přečtení mi tam chybí červené martensky a krátké, bílé, krajkové šaty :)
Druhá o zlomek lepší než první, ale asi už jsem na tenhle druh literatury prilis stará a cynicka :-/
Autorka má velký potenciál, velmi dobrou slovní zásobu i skvělou fantazii.
Ale pár věcí mi hodně kazilo zážitek ze čtení, a to střídání spisovné a nespisovne češtiny, mnohdy špatný slovosled, kdy jsem si větu musela přečíst znovu pro plné pochopení, v dialozich používání oslovení a pak z ničeho nic ne, že pak nevíte, kdo na koho mluví a v neposlední řadě, ale ne tak často, i gramatické chyby. Zřejmě by to chtělo najmout anebo změnit korektora.