Filatov Filatov komentáře u knih

V obležení V obležení Martin Nesměrák

Děj utíka strašně rychle. Z počátečního překvapení, kdy byl Landštejn napaden a lapkové měli jasně navrch se díky Bennovi, Odovi a dalším začíná karta obracet velmi rychle na stranu landštejnských. Než ale došlo k obratu, tak jim tahle partička docela zatopila. Tentokrát se pohybujeme víceméně jenom v okolí hradu Landštejn na rozdíl od prvního dílu.

23.04.2022 5 z 5

Zrada Zrada Russell Blake

Druhý díl zde má vyšší hodnocení, než první, ale já to mám jinak. Mně se tento díl líbil o trochu méně. Zrada je méně akční a více citově založená.

24.03.2022 3 z 5

Maronna: Příběh ze čtvrtého světa Maronna: Příběh ze čtvrtého světa Vladimír Medek

No teda...co já vím kdo je to zagarro, fekl, krum? Vše je sice dovysvětleno v průběhu knihy, ale to už je pozdě. Místopisných názvů a jmen je tu až moc řekl bych a hodně jsem se ztrácel. Naneštěstí jsou si jména ještě ke všemu podobná, takže v tom byl slušný guláš. Příběh se chtěl asi inspirovat Panem prstenů, ale ani ten nefungoval. Dočetl jsem že setrvačnosti a popravdě jsem ani moc nevnímal, o čem autor píše.

06.03.2022 1 z 5

Orlova kořist Orlova kořist Simon Scarrow

Máme tu novou postavu Maximia, který to klukům pěkně zavaří díky svému egu a že šlo opravdu o život. Já sám jsem nečekal, že naší dvojce toto můžou udělat, ale naštěstí Cato s Macrem opět vybruslí a já teď nevím, jestli je tedy příběhů v Británii konec nebo ještě ne.

12.02.2022 4 z 5

Záludné miniponorky Záludné miniponorky Josef Borotský

Ponorky nejsou úplně můj šálek kávy, nicméně kniha je dobrá a zase jsem se něco dozvěděl. Jedná se o více příběhů, protože o sestavení miniponorek se snažilo více zemí. Kniha je doplněna fotografiemi a kresbami pro lepší orientaci.

31.10.2021 3 z 5

Prokopova zkouška Prokopova zkouška Václav Písař

Kniha je docela poutavá. Nastiňuje osud Prokopa Holého a poměry v Čechách po upálení Jana Husa.

07.09.2021 4 z 5

Záchranná plavba Poseidónu Záchranná plavba Poseidónu Anatolij Sobolev

Hodně slabý děj a jednoduchá kniha.

17.06.2021 2 z 5

Volím si tebe! Volím si tebe! Tracey West

Děj si pamatuji z dnes už legendárního seriálu z mého mládí, které jsem si prostřednictvím této útlé knížky rozhodl připomenout. Typická kniha pro děti.

31.05.2021 3 z 5

Rambo III (Pro přítele) Rambo III (Pro přítele) David Morrell

Přišlo mi, že třetí díl má děj, který nejvíce ze všech tří knih odsýpal. Rambo III je velká akční jízda, která sice ke konci možná trochu zadrhne, ale celkově drží velmi vysoké tempo. Přidejte si k tomu luxusní výtvarné provedení obalu knihy a dostanete dobrou akční knížku.

28.05.2021 4 z 5

Král Murgů Král Murgů David Eddings

Další díl mě vůbec nechytnul a to jsem se na něj těšil, jak jsem zde u komentáře prvního dílu avizoval. Slušný sešup dolů. Přišlo mi, že děj vůbec neutíká, autor neví kudy kam a motá se neustále na jednom místě.

15.01.2021 2 z 5

Groznatův štít Groznatův štít Jiří Řípa

Myslel jsem, že v knize se bude více bojovat, tak jak bylo prezentováno v popisku, ale pravdou je, že na boj moc prostoru v knize není. Možná tak ani ne poslední čtvrtinu knihy. Jinak jde o takovou svižnější trochu rozsáhlejší povídku.

02.01.2021 3 z 5

Vyvolení Vyvolení Gabriella Poole

Kniha něco na způsob Twilight Saga. Nic moc se v té knize neděje, dojde možná tak k jedné události. Spíše čtení pro dospívající dívky. Další díl určitě ne i když pro cílovou skupinu jde určitě o dobrou knihu.

29.12.2020 2 z 5

Děvka z malýho města Děvka z malýho města Mirjam Dreer

No tenhle typ holek přesně nemusím, takže jsem k Mie měl tak trochu odpor, ale na druhou stranu jsem chtěl vědět, co je k tomu chování vede. Něco jsem se dozvěděl a celkově se s tímto stylem života neztotožňuji. Samé kluby, drogy, alkohol a sex.

16.12.2020 3 z 5

Pensylvánský upír Pensylvánský upír David Wellington

Riskl jsem a pořídil jsem si domů celou sérii s tím, že budu doufat, že se nebudu mýlit. Naštěstí se zdá, že jsem se trefil dobře. První kniha ze série je dobrá, čte se jednoduše. Jde o dobrou hororovou akční oddechovku, kterých jsem na podobná témata monster už několik přečetl. Závěr dle předpokladu otevřený, aby mohl děj dále pokračovat. Doufám, že v dalších dílech bude pokračovat osud upíra Malvernové, jinak by mě autor zklamal, když už jí dal prostor přežít...zatím? Kdoví...A Caxtonová? Padla to tohoto boje s upíry ani nevěděla jak a její osud mi tedy není lhostejný. Jsem absolutně na její straně.

04.11.2020 4 z 5

Objev století Objev století Georgij Ivanovič Sviridov

Nic moc kniha.

10.10.2020 2 z 5

Old Surehand II. Old Surehand II. Karel May

O mnoho horší, než první díl. Vůbec jsem se nemohl dostat děje. Slabý a zdlouhavý příběh. Přijde mi, že May v polovině knihy úplně ztratil nit a nevěděl, jak v ději pokračovat.

22.09.2020 2 z 5

Kokain a prachy Kokain a prachy Hans Blickensdörfer

Brixnerovi nejde nefandit, já jsem se v ději téhle knížky našel hlavně kvůli tomu, že sport je mi blízký a box také. Docela jsem se vžíval do jeho situace a do toho jaké to je být profi boxerem a stoupat na žebříčku popularity. Charakter má "Bílá naděje", jak je mu přezdíváno, naprosto skvělý, ale bohužel se dostal pod vliv špatných lidí, díky kterým se dostává do problémů, ze kterých neví jak ven.

27.07.2020 4 z 5

Chromý vlk Chromý vlk Jūlijs Vanags

Rozsahem se nejedná o knihu, ale řekl bych spíše o povídku u které je popisek mnohem více dramatický, než je skutečný děj. Pravda závěr jsem čekal trochu jiný, ale jinak se jednalo o průměrnou jednohubku u které mě nic nenutilo pokračovat v četbě, ač svým rozsahem bych jí přečetl za dvě hodiny kdybych chtěl.

17.05.2020 3 z 5

Cesta do Woodbury Cesta do Woodbury Robert Kirkman

Ve druhém díle se seznamujeme s novými postavami, jejichž osud se střetne s osudem Guvernérovým ve Woodbury. Každá postava je úplně jiná a každá řeší po svém situaci kolem nákazy. Alkohol, drogy, sex a podobné našim postavám není cizí, ale přitom se vlastně nejedná o postavy, které by nebyly něčím sympatické. Guvernér, ze kterého se mezi prvním a druhým dílem stal opravdu démon, se s nimi moc nepárá a vše směřuje k pokračováním ve třetím dílu, tak jsem zvědav. Krve, vnitřností a mrtvol tu je opravdu hodně.

05.04.2020 4 z 5

Celebritami proti své vůli... Celebritami proti své vůli... Miloš Velemínský st.

Přečteno kvůli známé, která je jednou z aktérek této knihy. Ona a všechny ostatní zasluhují obdiv.

28.02.2020 3 z 5