Filipín

Děkuji autorovi za upřímnou zpověď. I taková deviace si zaslouží pochopení a oceňuji snahu o nápravu, i když se některým situacím dalo zabránit např.absencí práce v dětských kolektivech. Ale znáte to - po bitvě je každý král. Doporučuji přečíst.

Dokonalá, čtivá na jeden zátah. Na konci jsem ještě chtěla číst dál. Žila jsem s hrdiny, mám s každým z nich něco společného. A že někomu vadí, že i přes příkoří osudu či režimu nakonec byli všichni úspěšní a finančně za vodou? Proč ne, alespoň něco přívětivého v dnešní hnusné době :-)

Opět super jako předchozí tři knihy, styl psaní mi opravdu sednul a nutí přečíst na jeden zátah. Ani propletené další linie mi nevadily. Ovšem ke konci jsem měla pocit, že se téma moc rychle ukončilo. Asi sem moc zdeformovaná, ale právě zamrazování a ozáření jsem čekala víc :-)

Pestrobarevný sešit s krásnými ilustracemi a originálními úkoly, které zaujmou děti i maminky. U každého úkolu je uveden věk a obtížnost. U některých je potřeba vystřihnout kartičky, někde lze dokreslovat. Vhodné i pro terapii vývojové dysfázie a lehkou PAS. Vřele doporučuji domů i do logopedických poraden, školek, kroužků apod.

Aňu mám ráda ve všech jejích rolích, ale při čtení její knžky bych se do ní snad musela vtělit a být v její hlavě, aby mi její fejetony sedly. Nestalo se tak, velká škoda. Snad je to stylem psaní nebo opakování životních pravd, celkově myšlenky jsou o ničem a kniha jako celek literární hrůza. A mrzí mě to, knížka je díky ilustracím a obalu jako sladký bobonek...

Krásné fotky, text srozumitelný pro mladší školní děti. Doporučuji.

Pěkná, velká, s kreslenými obrázky, u každého je popis. Pro předškoláka, který se zajímá o tyto stroje, je tak akorát.

Děkuji Masarykově univerzitě, resp.všem, kdo se na překladu knihy podíleli. Literatura o aplikované behaviorální analýze je u nás velmi nedostatková.
Sama autorka je matkou autisty, takže se nejedná jen o teoretické plácání. Poutavě vysvětluje principy a aplikaci do běžného života, popisuje terapeutické přístupy, radí a srovnává, jak dané postupy působily na syna a na další stovky dětí s PAS, se kterými během své praxe odbornice na ABA pracovala.

Tenká brožurka, ovšem s velkým množstvím cenných postupů při reedukaci dysfázie. Doporučuji všem, od rodičů přes asistenty, pedagogy, studenty logopedie...

Jako první seznámení pro sourozence nebo širší členy rodiny dobrá, jednoduchá, pochopitelná. Vtipné obrázky postav k uvolnění atmosféry. Oceňuji APLA za vydání.

Pěkně ilustrovaná, je to malé nahlédnutí do těla, aby si i menší děti představily, jak to uvnitř vypadá. Knížku oživují odklápěcí okénka a samozřejmě lupa, kterou v knížce lze vyhledat malinkaté lebky.
Celkově je to jen maý základ, pro větší dítě je potřeba rozsáhlejší encyklopedii. Na druhou stranu lupu využije dítě i jinde.

Pěkná, zajímavá, okénka baví už od 4 let. Doporučuji.