Fizulka71 komentáře u knih
Pěkně zabordelená rodinka, ti Royalovi. V tom prostředí, v jakém vyrůstali, by hráblo drsnějším povahám. Občas jsem se divila, že se kluci nedali k nějakému gangu a nedealovali koks pro kartel z Kolumbie. Děj nabral trochu na obrátkách a finále bylo téměř dechberoucí
Tak tohle bylo vážně crescendo... Ze začátku romance jak žurnálu a najednou prsk! a bylo to fuč. Patch se otáčí o 360 stupňů za jinou sukní a člověk je celý domatený, cože se to k sakru zase zmastilo. Odhalení na konci vygraduje a jednomu málem vypadnou voči z dolíků. Super prostě!
Setsakra dobrý andělsko-démonský napínák. Četla jsem poprvé před několika lety a od té doby se aspoň jednou za rok k tomu znovu vrátím, protože je to prostě vynikající série. Kniha je příjemně temná, autorka dovedně žongluje s romantikou a napínavým dějem. Moooc se mi to líbilo...
Moc pěkný příběh, plný nečekaných zvratů a dobrodružství z dob, kdy byli Vikingové postrachem pro velkou část tehdejšího světa. Tyhle severské příběhy mám moc ráda, i když jsou leckdy hodně drsné. Za mě palec nahoru
Moc pěkná krátká historická romance. Skvělá věc na dovolenou nebo deštivé podzimní dny. Děj rychle plyne, autorka se vyhýbá dlouhým popisům a vysvětlováním, její styl vyprávění strhne, nemohla jsem se odtrhnout do dvou do rána. Ráda si čtu slovenské knihy, udržuju si tak v povědomí tento jazyk, který je našemu tak moc podobný, navíc se mi vyjadřování autorky v knihách líbí, je takové zvláštně neotřelé. Vřele doporučuji na odpočinkové čtení. Užijte si ho!
Spíš než pro ženy bych to zařadila do Pro mládež. Nicméně, nápad dobrý, styl psaní bez zbytečných okolků, i když jsem celou dobu tak trochu čekala, kdy se TO stane. Stalo se to až na konci, i když jsem čekala trošku víc. Ale zase jsem si po odhalení totožnosti Kyliina vojáka poctivě zaslzela. Takže jdu na druhý díl. Užijte si čtení!
Tak tenhle díl se vážně povedl. Ze série podle mě zatím nejlepší. Ze začátku se tak netvářil, Anna s Charlesem rozebírají svoje pouto, až se člověk začíná skoro nudit. Skoro. Ale pak to přijde, děj začíná nabírat na obrátkách a vyústí v naprosto nečekané finále. Ten konec mě vážně dostal, ale lze se divit, že se otec uneseného dítěte, které znásilnili a mučili, zachová jinak, když lidská justice naprosto selhala (opět)? Myslím, že ne. Pěkné počtení, nebudete zklamáni.
Mno... jak to jenom... na tenhle díl jsem se těšila. Po Skin Trade, kde se to začalo slibně rozjíždět, jsem očekávala, že autorka naváže, děj bude gradovat a ... ono nic. Teda skoro nic. Jasně, jedná se podle sdělení autorky víceméně o takový mezidíl, jako byl Micah. Nicméně se taky cítím docela ošizená. Rozpačitá. Ovšem, vezmeme-li v potaz Inkubovy sny, ve kterém bylo zhruba tolik děje, jako ve Flirtu, ale s pětinásobným počtem stran (čtení pouze pro otrlé nebo naopak notně zoufalé), tak jako dobrý, no...
Velmi čtivý příběh, ne tak intenzivní jako série o Jessovi a Avě, ale o to, aspoň pro mě, příjemnější. Puntičkářský Miller mě svojí obsesí nejednou rozesmál. S Livy jsou jako led a oheň, rub a líc jedné mince, jeden druhého pěkně vyvažují. Moc se těším na další díl, čekám s napětím, jakým způsobem je autorka opět svede dohromady. Za mě docela fajn počtení z lehce pikantní červené knihovny. P.S.: Poučení pro (nejen) pány: Nikdy si nemyslete, že ve vztahu funguje heslo Zatloukat, zatloukat, zatloukat. Nefunguje. Nikdy. Pravda vás vždycky dožene, vystrčí hlavu v tu nejnevhodnější chvíli a kousne vás do zadku.
Intriky, pletichy, závist, ale i láska, romantika a napětí. Autorce se povedl namíchat nenáročný, ale velmi příjemný koktejl. Kniha byla velmi příjemná, místy až překvapivě napínavá. Jdu na další díl série.
Za mě nejlepší díl série, napínavější, akčnější, temnější. Až jde někdy člověku mráz po zádech, když vychází najevo, čím musely projít unesené děti, než zemřely. Brrr. Těším se na další díl, aspoň doufám, že u nás vyjde.
Z celé série nejslabší díl, ale předchozí dva nastavily tak vysokou laťku, že ji už nešlo překročit. Kniha dějově předchází sérii Orel a lev.
Druhý díl ještě lepší než první. Paní Vaňková na pozadí historických událostí vypráví příběh obyčejného nevolníka, raba, Ondřeje, který se v královských službách osvědčí natolik, že dostane vlastní vesnici a je mu dovoleno postavit si vlastní tvrz, Rabštejn, která jen tak mimochodem stojí dodnes. Pan Oldřich zažívá ve svém osobním životě spoustu zvratů, vzestupů i pádů. Láska ho opouští a zase si ho nachází. Nakonec najde štěstí tam, kde už ho vůbec nečekal. Kniha se mi moc líbila, mám ráda tyto příběhy, kde je hlavním hrdinou někdo mimo královskou linii, obyčejný člověk nebo nižší šlechtic, o kterém toho víme jen málo. Paní Vaňková se drží známých historických faktů a dokresluje osobní život těchto postav.
Další vynikající kniha z pera paní Vaňkové. Konečně jsem se dozvěděla, jak to bylo mezi Václavem a Violou. A že ti Přemyslovci vlastně Václavem nevymřeli...
Skvělé zakončení trilogie. I když jsem že školy věděla, jak to dopadne, stejně jsem se od knihy nemohla odtrhnout a nervozitou si okusovala nehet. Jsem ráda, že nežiju ve středověku, dnes je to proti tomu úplná pohoda.
Vynikající pokračování série Orel a lev. Mladý Václav IV. se po smrti svého otce ujímá vlády. Bohužel je rozmazlený a na tak těžký úkol zoufale nepřipravený. A Karlova říše je obrovská. Navíc mu do všeho strkají nic fláterníci a na záda mu dýchá Řim, čehož hbitě využívá milovaný bratříček Zikmund.
Krásná kniha, opět, jak jinak. Ale zase hodně emotivní a smutná. Anna Svídnická umírá a Karel propadá těžkým depresím. Není síly, co by ho z nich mohlo vytáhnout. Ale jako nejmocnější panovník známého světa se musí znovu oženit a jeho čtvrtá žena, Eliška Pomořanská, je o více než polovinu mladší než on a vzhlíží k němu stejně jako Anna. Karel to ale vůbec nedokáže ocenit, nechce, aby mu ze srdce vytlačila milovanou Annu. Eliška tiše trpí, přesto stojí pevně po Karlově boku a doufá, že čas vše napraví. Nakonec je z toho opět obrovská láska, o které se píší romány jak o život.
Další skvělý díl, ale pro mě velmi smutný. Karlovi umírá milovaná Blatnička. Sám při pokusu o atentát málem přichází o život, zůstane doživotně poznačený v obličeji i na těle. Na charismatu mu to neubírá, ale jeho druhá žena, Anna Falcká, tomu díky svému mládí a nezkušenosti nedokáže rozumět. Karla to velmi mrzí, ale nedokáže s Annou ani při nejlepší vůli najít společnou řeč. Definitivním posledním hřebíčkem je smrt maličkého Václava, jejich syna. Anna už žal definitivně neunese a umírá při jízdě na koni, když najede do stromu. Můžeme se jen dohadovat, zda to byla nehoda nebo Annin záměr. Karel si ani netroufá doufat, že by ještě našel manželské štěstí. To ale přece jen nachází v mladičké Anně Svídnické, která Karla zbožňuje. Vyprávěním se zajímavě prolíná příběh římského tribuna Cola di Rienzy a jeho rodiny. Dozvíme se tak, jak Karlova vláda ovládala samotné srdce římské říše. Opět naprosto úžasné a napínavé počtení, moc se mi tento díl líbil, i kdyžyz jsem si u něj, já cíťa, pobrečela.
Tenhle díl se mi zatím líbil nejvíc. Byl akčnější, živější, temnější. Brenna si sice že zajetí od Santany odnesla pár pořádných šrámů, ale rozhodně to není křehká květinka. Je to pořádně tvrdohlavá vlčice a se stejně tvrdohlavým Psyem Juddem tvoří úžasnou dvojku.
Z každého dílu mě čím dál víc mrazí, když autorka postupně odhaluje další a další podrobnosti z vnitřního světa Psyů a hlavně Rady. Tolik to totiž připomíná naše vlastní dějiny, kdy si jistí jedinci mysleli a dosud myslí, že nejen poručíme větru dešti, ale taky vymyjeme mozky lidem a budem si s nima dělat, co budem chtít. Když se někdo vzepře, škrt a je postaráno. A je fuk, jestli ten škrt je fyzický nebo mentální.
Tak trochu jiná para romance. Místy mírně připomíná Matrix (PsyNet). Psychický svět Psyů je velmi dobře vymyšlený, autorka ho velmi zajímavě popsala. Rozhodně to není žádná bezduchá lovestory, kterou zhltnete za jednu jízdu busem do práce, u této knihy zapojíte i mozek a to se mi v té záplavě erotický laděných romanci líbilo. Těším se na příběh Brenny.