Fox85 Fox85 komentáře u knih

Poutník a píseň Poutník a píseň Otokar Fischer

Těžko hodnotit a komentovat tuto sbírku básní. Některé básně jsou zajímavé a autor vládne jazykem opravdu dobře. Ale celkově mě to až tak neslovilo.

08.03.2013

Conan a meč Skelosu Conan a meč Skelosu Andrew J. Offutt

Tento příspěvek do Conanova světa mě neuvěřitelně nebavil a občas dokonce útrpně nudil. Hlavní kostra příběhu není špatná, ale to, co autor na tuto kostru nabalil za tkáň a pojivo.... no, to je teda pecka. A když k tomu přidáte ještě nezkutečně odfláknutou práci osob, které mají dílo pečlivě zkontrolovat před vydáním, dostanete organismus, který přežívá jenom díky jménu osoby na obálce - Conanovi. Nejsem žádný expert na Conana, ale tohle opravdu ne, takhle si to nepředstavuji.

Celým dílem se nese spousta překlepů a chybějících písmen. Kdyby jich bylo jen pár, tak se to dá pochopit, nikdo nejsme dokonalí, ale tady jich je opravdu hodně. O jiných chybách radši ani nemluvit.

05.03.2013

Síň slávy: Nejlepší SF povídky 1929–1946 Síň slávy: Nejlepší SF povídky 1929–1946 Robert Silverberg

Prostě úžasné, snad žádné povídce nelze nic většího vytknout.

12.05.2012 5 z 5

Krvavý kámen Krvavý kámen Karl Edward Wagner

Přestože se mi první díl série až tolik nelíbil, začal jsem číst i díl druhý. Nakonec jsem ho sice dočetl, ale že bych z něho byl nějak zvlášť odvázaný, to se říct nedá. Hlavní hrdina mi byl snad ještě méně příjemný než v díle prvním. Z mého pohledu se potom nemůžu divit nad tím, že to vydavatelstí utnulo, přestože autor napsal dílů víc.

Nářek Slavíka Nářek Slavíka Simon R. Green

Musím přiznat, že mě knihy ze série Noční strana zajímají stále víc a víc. Je tu pořád tajemství ohledně Johnovi matky a o tom, co ona nebo on znamenají pro Noční stranu. I tomto díle se dozvíme trochvíce o Noční straně a o jejich obyvatelých.

Bláznivý granátovník Bláznivý granátovník Odysseas Elytis

Tato poezie se mi až tolik nelíbila, ale našlo se tu naštěstí několik pěkných básní, a tak jsem to nakonec dočetl.

Stíny Asyla Stíny Asyla Robert Asprin

Další porce povídek ze Světa zlodějů. Dále se tu rozvíjejí osudy známých postav z minulých knih.

Předivo tmy Předivo tmy Karl Edward Wagner

Kane mi už od začátku moc nesedl a v průběhu se to nijak nezměnilo. Není to špatně napsané, ale pokud si nedokážete vytvořit s postavou nějaké pouto, tak je tu něco špatně.

12.05.2012

Římští legionáři: od Caesara po Nerona Římští legionáři: od Caesara po Nerona Ross Cowan

Mnoho zajímavých informací o římské armádě. Ilustrace jsou opět na dobré úrovni a plusové body přičítám za citace ze starých děl (Caesar, Flavius, ...).

12.05.2012 4 z 5

Trýzeň i útěcha Trýzeň i útěcha Luís de Camões

Zajímavé a netradiční básně. Rozhodně stojí za přečtení.

Stalingrad 1942 Stalingrad 1942 Peter Antill

Knihy z této řady jsou opravdu vynikající. Ani tato kniha nevybočuje a podává poutavý a zajímavý popis bojů o důležité město na Volze.

12.05.2012 5 z 5

Berlín 1945 - Konec  „tisícileté" říše Berlín 1945 - Konec „tisícileté" říše Peter Antill

Poslední odpor vojáků Třetí říše a zároveň závěr tažení vojáků Rudé armády. Tísnivost bojů v ulicích Berlína bylo občas z popisů bojů docela znát.

12.05.2012

Válka Jom Kippur 1973 - Golanské výšiny Válka Jom Kippur 1973 - Golanské výšiny Simon Dunstan

Velmi poutavý popis bojů mezi Izraelem a vojsky pod vlajkou Sýrie.

12.05.2012

Velká čínská zeď 221 př.n.l.-1644 n.l. Velká čínská zeď 221 př.n.l.-1644 n.l. Stephen Turnbull

Spousta zajímavých informací o stavbě Velké čínské zdi a životě okolo ní.

12.05.2012 4 z 5