frantisek6180 komentáře u knih
Knihu jsem četl po delší době znovu a jako vždy jsem s ní byl nadmíru spokojen, pro každého fanouška SW nutnost, škoda jen, že má děj celkově tak rychlý spád! ;-)
Hodně jsem váhal, ale přesto, že se jedná o závěrečný díl trilogie a děj má dobře našlápnuto, víc než lepší průměr bych této knize dát nemohl. Z mého pohledu trošku nevyužitej potenciál konce knihy, který by mohl být z mého pohledu trochu více epičtější ;-)
Řekl bych, že druhý díl se vyvedl o něco lépe než první, ačkoliv hlavních postav je čím dál tím více, což je na úkor prostoru, který se jednotlivcům dostane, přesto si určitě přečtu i díl třetí
Pokud hledáte klasickou fantasy, tak je tato kniha zcela jistě pro vás, na druhou stranu musím dát pouze 3 *, protože se zde podle mě neúspěšně pracuje s početnou družinou a také pro relativní rozvláčnost děje, i tak se ale vrhnu na další díly.
Zajímavá kniha, kde autor šikovně pracuje s mlčenlivostí hlavní postavy, na druhou stranu mi často chyběli vysvětlující pasáže, nicméně poslední třetina knihy je myslím si zvláště zdařilá a já se těším na další díly ! ;-)
Pěkná kniha o rybách, i jako akvarista s nějakou praxí jsem se zde dozvěděl několik nových věcí :)
Řekl bych, že kniha je dobře napsaná pro již celkem orientovaného čtenáře, pro někoho, kdo by touto knihou chtěl "proniknout" do problematiky moc není.
Moc hezky zpracovaná kniha o papoušcích, nejsou tu sice blíže rozebírány žádné konkrétní druhy, ale pro přehled a ucelení poznatků zcela dostačující :)
Knihu lze doporučit každému, kdo zvažuje dovolenou na Tenerife :)
Knihu lze doporučit každému, koho zajímá historie, ale nemá chuť studovat rozsáhlé bichle a zároveň zvažuje, že se do Portugalska podívá. Krom dějin, které jsou hlavní náplní, obsahuje i základní data o struktuře a složení. Čte se dobře! :)
Doporučuji! Knihu jsem si přečetl na doporučení cestovního průvodce a protože mě zajímá rovněž historie, neváhal jsem po ní sáhnout. Kniha je čtivá a mapuje celou historii ostrova od prvních zmínek o něm po současnost. Mila překvapila i kapitola věnována česko-madeirskému povědomí a opět cestopisný závěr. Jako celek mě kniha zaujala natolik, že si určitě přečtu nějaké další z edice stručné historie států.
Ideální průvodce pro každého, kdo se chystá na Madeiru. Proti jiným průvodcům ze stejné edice má dle mého názoru i více užitečných informací obecnějšího rázu.
Kniha je napínavým zakončením celé série, lze jí jen doporučit stejně jako ostatní Lucenovi příspěvky do SW.