freestyla freestyla komentáře u knih

Pustiny Pustiny Stephen King

"Když jsem vyrůstal, měli jsme takové rčení: jenom blázen věří, že sní, ještě než se probudí. Rozumíš?"
"Asi jo. Znamená to totéž jako oblíbený rčení mý matky."
"A to bylo?"
"Doufej v nejlepší a očekávej nejhorší," řekl Eddie kysele. Rolandův obličej se rozsvítil úsměvem.
"Myslím, že rčení tvé matky je lepší."

09.11.2015 4 z 5

Tři vyvolení Tři vyvolení Stephen King

"Bůh ti močí na zátylek každý den, ale utopí tě jen jednou."

"Vidíš to Cimi? Náš život je jako ty domky z karet, které stavím. Někdy spadnou a mají proč, jindy spadnou úplně bezdůvodně."

"Vina se nachází pořád na stejném místě, milánkové: na tom, kdo je tak slabý, že tu vinu dává."

29.10.2015 5 z 5

Noční klub. Díl druhý Noční klub. Díl druhý Jiří Kulhánek

"Víš, lidé jsou různí: bílí, černí, žlutí a zelení. Ti zelení jsou obvykle bílí, ale o to víc do všeho kecaj."
"Tohle taky nikdy nikam nesmíš napsat," varovně se ozval Ten druhý.
Svatá pravda.

31.08.2015 4 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Tenká, velmi tenká je hranice mezi láskou a šílenstvím, a tato mistrovsky napsaná kniha to ukazuje jako žádná jiná.

13.08.2015 5 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

"Ať už v boha věříte nebo ne, musíte věřit aspoň tomu, že pokud jako druh přestaneme věřit v moc silnější než je ta naše, přestaneme mít pocit odpovědnosti za své činy".

09.03.2015 4 z 5

Mort Mort Terry Pratchett

Existuje snad jediné stvoření, jehož výraz by mohl působit ustaraněji než jejich tváře. Holub, který by se doslechl, že svatý Václav sestoupil ze svého podstavce a v nejbližším obchodě se zbraněmi si koupil brokovnici a zásobu nábojů na pernatou zvěř.

09.02.2015 4 z 5