Fzuzik Fzuzik komentáře u knih

Ďábel na jaře Ďábel na jaře Lisa Kleypas

Bohužel pro mě zatím nejslabší děj.
Postavu Pandory jsem měla ráda pro její nekonvenční chování. V předchozích dílech se autorka zaměřila na zajímavý děj, zde mi přišlo vše osekané.

03.11.2021 3 z 5

Andílek Andílek Lucinda Berry

Kniha byla napínavá, obdivuji trpělivost Hannah a strašně mě rozčilovala naivita a hloupost Christophera.

08.02.2021 4 z 5

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Na tuhle knížku jsem se moc těšila a nechávala si ji na tu správnou chvíli.
Pasáže, kdy se Cheryl vrací zpět do minulosti, byly pro mě silně emotivní.
Ovšem popis pochodu mě většinou příliš nezaujal.
Neupírám autorce velkou míru odvahy a odhodlání. :)
Věřím, že každý si občas dovolíme snít o nějakém vlastním pochodu.

06.01.2021 3 z 5

Proč máma pije Proč máma pije Gill Sims

Příjemně zábavné čtení na letní dny. :)
Hvězdičku ubírám za neustálé popíjení vína a jiného alkoholu, což mi přijde trochu přehnané.

14.08.2020 4 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Líbí se mi styl jakým autor píše. I když už se jedná o třetí knihu v pořadí, nenudím se a nemám dojem "vykrádání" dějů z předchozích knih.
Mám ráda, že není hned od začátku jasné kdo je pachatelem a k rozuzlení dojde až na úplném konci. :)

30.04.2020 4 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Neměla jsem od knihy velké očekávání, přesto, že mi byla doporučena. Doma mi první díl ležel opravdu dlouho... Při výběru knihy na dovolenou "u které mi nebude vadit, když se ztratí, nebo zničí", jsem sáhla po téhle a byla jsem velice mile překvapena.
S chutí se pustím do zbytku , který na mě čeká doma.

08.03.2020 4 z 5

Se mnou jsi v bezpečí Se mnou jsi v bezpečí K. L. Slater

Naprosto fascinující příběh dvou chorých myslí.
Napínavé od začátku, až do konce. Pocit, že něco není zcela v pořádku, mi nedal oddychnout a musela jsem ve čtení pokračovat, dokud jsem nedošla na konec k rozuzlení.

11.02.2020 5 z 5

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Četla jsem od autora knihu Ta přede mnou a byla jsem nadšená. Proto jsem zvolila i tuhle s velkým očekáváním.
Mám z děje rozporuplné pocity. Z hlediska psychologického si s námi autor zahrál velice zajímavou hru.
Bohužel jsem se v ději naprosto ztratila v jednu chvíli. Hodnotila bych to jako velmi poutavý začátek, nudný střed a nečekaný konec. :)

25.11.2019 3 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Kniha sama o sobě nebyla špatná, jen jsem se do ní pořád nemohla začíst. Nerada to přiznávám, ale očekávání bylo vysoké, po přečtení Dívky v ledu, která mě naprosto vtáhla do děje a přečetla jsem ji jedním dechem, realita pro mě osobně ovšem byla slabší.
Možná to bylo tím, že bylo jasné, kdo je vrah a čtením jsem se jen potřebovala dostat k vazbám mezi vrahem a oběťmi. Zde bylo možné vytvořit úžasný příběh, ale přišlo mi to velice zkrácené v porovnání kolik stran kniha měla.
Každopádně jsem velmi zvědavá na další knihu Temné hlubiny, která je v mě knihovně a čeká na svoji chvíli, kdy bude zdolána.

07.03.2018 2 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

No co k tomu říct.... Nejsem příznivcem zfilmovaných bestsellerů a jejich masové četby.
I když jsem tušila o čem filmová verze přibližně je, neměla jsem moc chuť se do četby pouštět.
Na úvod jsem si přečetla pár recenzí, jestli si ke knize vůbec sednout a otevřít ji. Na základě přečtených recenzí se mi nechtělo, ale neměla jsem zrovna co číst.
Výsledkem toho bylo, že jsem to přečetla velmi rychle. Bohužel se setkávám jen s lidmi, kteří svůj boj buďto vzdali, nebo neměli ani možnost ho začít. Proto si myslím, že věk nehraje žádnou roli, ať už je někomu 16 nebo 70 každý má touhu dohnat co nestihl a žít naplno. Měla jsem možnost uvažovat nad jejich osudem chvíli jinak než pouhé "čekatele," jak se s nimi setkávám.
Rozhodně stojí za přečtení!

09.07.2016 4 z 5

Pouť k branám Orientu Pouť k branám Orientu Nicolette Havlová

Velký obdiv za odvahu, která byla jistě potřeba na takovou cestu.
Příjemné čtení, které motivuje, na pouť do Istanbulu se nevydám, ale jinou jistě podniknu. :)
Zároveň jsem vděčná, že cestou našla domov jedna němá tvář a přála bych více takových šťastných konců.

12.01.2025 4 z 5

Kate musí zemřít Kate musí zemřít Alex Lake

Začátek byl strhující, jak děj postupoval, kniha byla stále strhující, jen závěr pro mě trochu ztratil nasazenou vysokou laťku.

24.09.2024 4 z 5

Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

Zpočátku to vypadalo jako hororový příběh ale postupně se to rozvinulo v jinou zápletku.
Knížka nebyla špatná, ale znovu bych jí nečetla.

13.08.2024 3 z 5

Dokonalá oběť Dokonalá oběť Emma Kavanagh

Díky nelichotivému hodnocení, jsem knihu neustále odkládala a nechtělo se mi do ní.
Nakonec jsem byla mile překvapena. Otevřený konec je pochopitelný, když navazuje na další knihu, ale jinak jsem si čtení celkem užila. :)

30.07.2024 3 z 5

Vzorná chůva Vzorná chůva Sheryl Browne

Přestože bylo poměrně brzy jasné, kdo zde bude záporná postava, dne byl čtivý. Občas absurdní.
Celkový dojem je, dobrá kniha. :)

17.02.2024 3 z 5

Svět podle Naly Svět podle Naly Dean Nicholson

Knížku jsem si sebou vzala na několikadenní putování a nelituji.
Vystřídala jsem velké spektrum emocí a o to vděčnější jsem byla, když jsem se zase vrátila domů ke svému chlupatému parťákovi.

21.07.2023 5 z 5

Tak trochu lesana Tak trochu lesana Veronika Hotová Roncová

(SPOILER) Pocity z knihy jsou rozporuplné.
Zmítání autorky nebo pouze její hrdinky mezi dvěma muži. V jednu chvíli popisuje nadpozemský sex s manželem a v zapětí se nemůže rozhodnout, zda nechce někoho jiného.
Tyto pasáže mi přišli hodně mimo.
Dále závěr knihy... To bylo hodně divné.

Ale abych knihu jen nehanila, myslím že spousta žen, v ní najde chvílemi sama sebe. Každá si v sobě neseme nějaké trauma, ať už vědomě nebo si ho ani neuvědomujeme.

31.12.2022 3 z 5

Upálené Upálené C. J. Tudor

Skvělý závěr :)

17.11.2022 3 z 5

Vysněná kavárna na zámku Vysněná kavárna na zámku Caroline Roberts

Nenáročná četba, celkově jsem se dobře bavila, jen bych klidně přidala více dějových linek z kavárny a jejího provozu.

26.06.2021 3 z 5

Služebná z hostince Služebná z hostince Dilly Court

Velmi odpočinkové čtení. Nepatří mezi ty co bych si přečetla znovu, ale svým způsobem byl děj pěkný. Když jsem se konečně dokázala začíst, byla jsem zvědavá jak to dopadne. Postava Lottie působí trochu až nadlidsky, kdy vše zvládá a pro všechny se rozdá. Ale hádám, že to patří k době do jaké je děj zasazen.

11.05.2020 3 z 5