gargamelka gargamelka komentáře u knih

Jednou za život Jednou za život Simona Monyová (p)

Velmi čtivé. Příběh Světlany a dvou partnerů.

12.03.2023 4 z 5

Tichá bolesť Tichá bolesť Táňa Keleová-Vasilková

Oblíbená autorka, nikdy nezklame. Nelehké téma, které je stále tabu.

18.02.2023 5 z 5

Slovo proti slovu Slovo proti slovu Markéta Harasimová

Napínavé.

31.12.2022 5 z 5

Když jsme se potkali Když jsme se potkali Viktorie Besó

Líbila se mi předchozí knížka a těšila jsem se na pokračování. Chybu jsem neudělala. Příběh mne "nutil" číst dále. Vztah Beáty a Richarda je opravdu jízda.

04.12.2022 4 z 5

Puberťačka před důchodem Puberťačka před důchodem Hana Vondráčková

Téma Alzheimera je velmi problematické, neprobádané a stále nás dokáže překvapit. Zaujala mne knížka v knihovně, zároveň mi vrtá hlavou, proč je označena štítkem - humorné. Ten, kdo se s danou nemocí setkal/setkává, nebo se o problematiku aktivně zajímá, tak mi dá za pravdu, že tyto situace, kdy Vám nemoc blízkého člověka bere nejsou moc pozitivní. Věřím, že blog je pro pečující osobu duševní hygiena

30.11.2022 3 z 5

Cíťa: Proč svět nutně potřebuje citlivé introvert(k)y Cíťa: Proč svět nutně potřebuje citlivé introvert(k)y Lenka Blažejová

Mamka mne na knížku upozornila v týdeníku Vlasta.
Autorka dala do knížky velký kus sebe, doplnila o kresby. Publika pro všechny empatické, citlivé duše. Dodá podporu. Kladně hodnotím odkazy na další stránky.

19.11.2022 5 z 5

Nechci slyšet tvůj pláč Nechci slyšet tvůj pláč Simona Rošková

Téma, které si zaslouží nebýt tabuizováno.

12.11.2022 4 z 5

Pornovláska Pornovláska R. R.

Těžko říci na kolik je knížka z branže, ale splnila očekávání- nenáročné pro vyčištění hlavy.

04.09.2022 3 z 5

Pozůstalí Pozůstalí Alžběta Bublanová

Téma, které není vůbec veselé. Když dojde k odchodu blízké a milované osoby, dojde k emočnímu kokteilu.

20.08.2022 4 z 5

Dobrá nebo špatná rozhodnutí Dobrá nebo špatná rozhodnutí Jana Woleská

Zajímavé a poučné příběhy z praxe psycholožky.

24.07.2022 5 z 5

Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Nelehký životní příběh dvou žen. Dějové linky se proplétají až dostaneme rozřešení.

20.07.2022 5 z 5

Rozvod šestkrát jinak Rozvod šestkrát jinak * antologie

Nelehké téma, které je kolem nás. Skvělé propojení s psychologickou stránkou věci.

02.07.2022 5 z 5

Zaměstnání: Máma Zaměstnání: Máma Jana Benková

Oddychová knížka. Máma, kouzelný bytost, vzor a středobod našich životů. Permanentně má otevřeno, mnoho věcí spravuje, zařídí, poradí... ale co když si potřebuje vyčistit hlavu? Jak to příjme osazenstvo?

12.12.2021 4 z 5

Hon na maminho zajačika Hon na maminho zajačika Kristína Pavelková

Úsměvná a oddychová knížka :)

05.12.2021 4 z 5

Zrcadlo Zrcadlo Táňa Keleová-Vasilková

Oddychovká knížka od oblíbené autorky. Děj příjemně plyne, ukazuje osudy jednotlivých postav. Každá se v příběhu určitě poznáme.

23.10.2021 5 z 5

Život na ostro Život na ostro Lenka Lanczová

Sluníčková oddychovka dodávající létu naději, že bude románek. Část knihy zalito sluncem, poté střih

06.07.2021 4 z 5

V pasti Araba V pasti Araba Mirka Manáková

Pokračování knížky Slzy pro Araba. Méně hrubiánství a ponižování, ale přesto kombinace napětí, vztahů, obchodu s bílým masem, povahy mužského pohledu na ženu.

25.04.2021 4 z 5

Slzy pro Araba Slzy pro Araba Mirka Manáková

Do jisté míry poučný příběh, místy drastický, ale napínavý. Zajímalo by mne prvotní setkání, jak tomu došlo, jak Sáru oslovil.
Suma sumárum pro nás ženy, něco takového rovná se zdvižený prst.

05.04.2021 4 z 5

Nenasytná Nenasytná Jana Javorská

Knižní jednohubka. Příběh Ivety, která je se dostane do stavu nenasytnosti.

02.01.2021 4 z 5

Hasiči Hasiči Roman Kutálek

Díky knize mámě možnost nahlédnou pod pokličku této zodpovědné, nároční jak psychicky, tak fyzicky náročné práce. Četbou poznáme jak probíhá adaptace, jaké jsou "oddíly", režim, nástrahy, postřehy aj. Jsou to srdcaři... Zaslouží si respekt a obdiv.

28.09.2020 5 z 5