gasto41 gasto41 komentáře u knih

Vidění očistce Vidění očistce neznámý - neuveden

Skvělá kniha, ale bohužel, většina lidí nemá šanci ji pochopit. K vlastní škodě a hlavně ke škodě těch, o kterých se zde píše.

25.01.2020

Výstrely na rázcestí / Smrť čaká pred oknom / Príbeh jednej pištole Výstrely na rázcestí / Smrť čaká pred oknom / Príbeh jednej pištole Jerzy Edigey (p)

"Výstrely na rázcestí" sú klasickou detektívkou, kde je rozuzlenie je obrovským prekvapením. "Príbeh jednej pištole" je tak trochu reportážou, pochopiteľne veľmi vydarenou. Ešte lepší sa mi zdal "Tvrdohlavý milicionár", ktorý však žiaľ do slovenčiny preložený nebol.

20.05.2017

Penzión na pobrežnej ceste / Vraždy podľa abecedy Penzión na pobrežnej ceste / Vraždy podľa abecedy Jerzy Edigey (p)

Penzión na pobrežnej ceste je ukážková detektívka. Mal by si ju prečítať každý, kto chce detektívky písať. Vraždy podľa abecedy sú v Edigeyovom podaní lepšie než v podaní Agathy Christie. Tiež ľutujem, že sa nestihlo preložiť do slovenčiny/češtiny všetko, čo Edigey napísal. Napríklad také "Posledné želanie Anny Teresy" strčí príbehy s Perrrym Masonom do vrecka.

20.05.2017

Nápad za sedem miliónov Nápad za sedem miliónov Jerzy Edigey (p)

Výborná detektívka, ktorá hodne povie o živote v Poľsku v 70. rokoch. Edigeya považujem za najlepšieho autora detektívok vôbec - lepšieho než Agatha Christie. Škoda, že sa za socializmu nestihlo preložiť viac jeho kníh - dnes to už nikto nedobehne.

20.05.2017

4 detektívky 4 detektívky Jerzy Edigey (p)

Jerzyho Edigeya považujem za najlepšieho autora detektívok. Do slovenčiny sa preložilo dosť jeho knižiek, škoda, že nie všetky.

Pokus o dokonalou vraždu Pokus o dokonalou vraždu Helena Dvořáková

Super detektivka. Napínavá a poutavá od začátku, překvapující rozuzlení. Doporučuji všem.

17.08.2016