georginaa komentáře u knih
Tento příběh se mi moc líbil. Prolétávat se australskou buší, čelit různým vlivům a hlavně mít svoje poslání a svůj životní cíl. Moc krásně popsané, život matky a její dcery. I když obě jsou rozdílné, přeci něco mají společné a to , pomáhat nemocným a dát životu smysl.
Příběh vypráví o třech zdravotních doktorek, které si plní své sny. Nepředpokládají však, že jim do života vtrhnou velké potíže, kterým však musí čelit. Prožíváme jejich lásky i trápení, jejich osudy a hlavně sny, které jsou odlišné od reality.
Co dokáže udělat člověk pro svůj hřích. Celý život lhát a bát se, zda na to někdo nepřijde. Trpět v mysli a strachu, co je to vlastně za život. Myslím, že kdyby Sylvie vyšla s pravdou ven, mohl její život byl daleko vyrovnanější a možná i lepší, než ten který prožívala, kdo ví.
Rozbor vlastní duše, svého svědomí, bolest a vytvoření smyslu života. To vše je autenticky napsáno, jak tato režisérka prožila svoje osobní dojmy a co vlastně člověka vede k takovému životu.
V dalším lékařském thrilleru se doktor dostane do velice ošemetných situací. Společenstvo sester sami rozhodovaly nad životem pacientů a podávaly smrtící injekce. Vinu ovšem dávaly tomuto doktorovi, aby zatajily svoje vraždící pohnutky. David musel opět čelit různým rozhodnutím a nic jiného mu nezbývalo, než přijít všemu na kloub a dostat tak společenství do rukou spravedlnosti
Příběh je o doktorce Abby, která pracuje na pohotovosti. Jednoho dne přivezou pacienta s podivnou nákazou a ona zjistí, že to není ojedinělý případ. Dokonce se spustí boj o přežití.
Válka by vůbec neměla existovat, tolik bolesti a utrpení a vlastně pro co. Pro hamižnost některých lidí, pro nadvládu. Jenže láska se najde za každých podmínek, lidé jsou k tomu určeni milovat. Nezáleží kde a jak, záleží lásku opětovat a bojovat za ní. Neskutečně smutný příběh plný dojetí.
Neunikneš osudu, ale můžeš ho pozměnit k životu svému. Tak velice Mandy milovala Michaela, že se chtěla pro něj vzdát, aby měl lepší život. Po tragické události nedokázala přijmout takový vztah, kde by byla obětí a musela snášet lásku z donucení. Michael však měl na to zcela jiný názor.
Od Palmer jsem již četla více romantických příběhů a ani tento nebyl špatný. Opět je tam detektivní zápletka, trochu akčnosti tomu dává ten správný rozměr.
Překonat jakékoliv překážky v rodině je úkol velice nelehký. Jenže musí za vámi stát někdo, kdo vás bezmezně miluje a najít vhodné řešení, aby nikomu neublížilo. Tento román je toho důkazem a je to velice povedeně napsané. Co člověk musí obětovat pro svůj život a život rodiny.
Taková hodinová romantika, kde novinářka si bere na paškál majitele chemičky. Netuší však , že jejich shledání mimo pracovní povinnosti je to bude k sobě táhnout. Nedokáží se ubránit chemii a tak se budou muset dohodnout, jak spolupracovat spolu.
Akčnější romantický příběh, kdy se šéf detektivní agentury zamiluje do své sekretářky, která ovšem nechce být jen sekretářkou....chce něco víc.
Příliš smutný román a na jednoho člověka to je přespříliš ztratit nejprve jedno dítě, pak se z toho zbláznit a po letech , když najde nový smysl života, ztratit dítě druhé. Je to psychické vyčerpání a bezmocnost. Sice dobře napsaný příběh, ale znovu bych do tohoto románu už nešla.
Někdy nevyrovnanost ve vztahu v mládí opravdu přijde až po letech, kdy člověk tzv. dozrál do věku. V každém případě tímto krokem přišli o společná léta, kdy se to dalo řešit.
Vědecká romantika se sice dobře četla, ale já mám radši tajný agenty, kde se prolíná trochu akčnosti, tajemství a detektivní zápletky.
Již desátý díl a stále to neubírá na kvalitním vyšetřování. Tentokrát bude bojovat Kay za svůj život, svoji práci a práci svých blízkých. Po patách ji jde nová zástupkyně velitele, která se povyšuje a aby toho nebylo málo, její neteř je postřelena.
Kay je jednička ve svém oboru. Pokud má mrtvolu před sebou, dokáže policii vyvrátit jejich špatnou teorii a ukáže jim cestu k novému vyšetřování. Mnohonásobný vrah tak nedokáže konečně uniknout spravedlnosti.
Další poutavý díl patoložky Kay, tentokrát se jí vraždy dotknou daleko víc, než by si přála. Musí být ve střehu a krýt si záda. Série této spisovatelky je plná napětí a vždy netrpělivě čekám na další díl.
Druhým dílem pokračuje vzrušující leč trošku úchylný vyprávění. Knihy jsem přelouskala, ale tento druh požitků opravdu nemusím. Je to hlavně v psychice a prožitků, ale trestat se tím až na samé dno své duše, to opravdu není pro mě.
Mario Puzo představuje své romány z mafiánského prostředí a tím zaručuje svou kvalitu . Prostředí je velmi uvěřitelné a určitě bych v takovém podsvětí žít nechtěla. Plno akce, boje o nadvládu a přebírání moci, to je fakt pro drsné chlapíky.