gigi77 komentáře u knih
Moc pěkný příběh a celkem dobře zpracovaný. Přiměřená dávka historických reálií a fikce, jak se patří na romanci, příjemně ladila. Konec měl oproti celé knize rychlý dramatický spád. Přesto tomu něco chybělo, na pět hvězd to není.
Moc pěkné zpracování i příběh. Florencie, Medicejští, Leonardo da Vinci, krásná Mona Lisa, romantika, napětí a nebezpečí věku na přelomu 16 století ... Ať je příběh jakkoli fiktivní, mám konečně představu, co by se mohlo skrývat za úsměvem veleznámého portrétu ...
Nenechte se odradit začátkem, kde se objeví spousta jmen, historická linka a popis uměleckého dědictví. Toto se brzy zlomí a příběh nabírá spád.
Pěkné čtení. Na rozdíl od ostatních komentářů, mne více chytl první díl "Bílá vlčice".
Z historického pohledu jde o velmi kvalitní čtení. Kniha popisuje především fakta z politické, kulturní a ekonomické situace 19-20 století soustředěné na Vídeň. Čekala jsem však více zapojené fikce, děj který by plynule chronologicky navazoval, podobně jako u knihy "Žila jsem příliš krátce", která mne nadchla.
Četla jsem vydání této knihy I.díl z roku 1991 a další dva díly z roku 1993. Předpokládám, že kvalita překladu nebude tak rozdílná.
Každopádně se jedná o DECH-BEROUCÍ dílo, úžasně vybarvené prostředí a postavy, napínavý příběh, který nepostrádá romantiku a spád. U této knihy se nudit nebudete, věřím :-)
Ráda brouzdám v historii a obzvlášť, když je tak elegantně a čtivě psaná.
Hodně dobře napsaný nezáviděníhodný životní příběh .... kdo si stěžuje, ať si párkrát přečte něco obdobného a bude rád, že je rád ...
Jeden z luxusních kousků v mé knihotéce. Těžko jsem po dočtení knihu odkládala. Hraběnka Nora Vás donutí zvýšit tempo, dokázat něco víc, poprat se s nesnázi .... Díky této knize mám velkou chuť projet si transsibiřskou magistrálu a poohlédnout se po tamním okolí.
Poutavý příběh plný citu, intrik a nespravedlnosti, který vás vtáhne do děje. Velice dobře popsané mezilidské vztahy a myšlení ... tak rozdílné od současných až vás bolí u srdce. Jak velké je hrdinství, když pro vlastní umíněnost vsadím vlastní život?
Kniha byla čtivá a pro mě spíše odpočinková záležitost. Poslední dvě kapitoly mi přišly "uhozené", takové to klišé pro urychlení konce a navození dokonalého závěru. To mi tam vůbec nesedlo, proto ubírám na hodnocení.
Aaaaah, tak to bylo něco! Literatura spíše pro dámy, ale podstrčím ji i svému muži.
Knihu mi podávala knihovnice se slovy: “Další pěkný kousek od Barbary Woodové, je tam i trošku erotiky ... “ No tak to jen povrchně, žádná slaboduchá červená knihovna.
Stále se mi jevila filmová hláška: “Vitejte v Hollywoodu, městě zhmotněných snů. Ve městě, kde je možné všechno ... “ «Pretty Woman»
Pozitivně hodnotím svižnost a čtivost. Autorka moc pěkně píše. Jen ta nespisovnost mi místy dost vadila. Co se týče obsahu, líbil se mi humor a lehkost, příběh mě však nijak zvlášť nezaujal.
Věty frázovité, slova prázdná ... přečetla jsem 60 stran a nic mi to zatím nedalo. Námět je pěkný, ale styl psaní je plochý, chybí mu DRIVE. Škoda, knihu odkládám, nebaví mě.
Moc moc kvalitní čtení. Nemám, co bych vytknula. Určitě si přečtu i další díly ze série.
Kateřina Medici, zvláštní žena, celou dobu jsem ji přála trochu štěstí, ale nepřekonala svou zraňovanou marnivost, nemám ji ráda. Jinak kniha se četla dobře, pouze jsem se musela smířit se stylem psaní, který chvílemi působil kostrbatě, pritazene a tak nějak plitce. Přesto si plánuju přečíst další díly. Také mě láká kniha Kateřina Medicejská od Jean-Francois Solnon nebo od Leonie Frieda. Která je lepší?
Chaos, bída, strach a nejistota ... co vede lid k hrůzným činům a masovým jatkám?
... nepředstavitelná krutost a opět intriky ... tak bych charakterizovala události Francouzské revoluce, kdy dochází k neopominutelnému svržení monarchie. Poslední z trilogie je věnovaná především těmto historickým událostem. Je to část zdlouhavá, někomu může připadat méně záživnější, avšak konec románu má spád a nenechá oko suché. Jak by se zachoval každý z nás na jedné či druhé straně mince? Skutečně lid tolik nenáviděl onu královnu? ... Román dojme a donutí k zamyšlení. Velice pěkné a kvalitní čtení.
Milovníci historie a románů budou z trilogie nadšení. Reálie i fikce jsou příjemně snoubeny, ničeho moc ani málo, od každého trochu, tak akorát.
Zatímco Jiným autorům se život M.A. vešel do tenké knihy, tato autorka jej zachycuje v poměrně obsáhlé trilogii, která je obrazem všech dosud známých historických faktů.
Několik odstavců prvních stránek mne přesvědčuje o skvělém příběhu, který mne láká otočit další a pak zase další list. Avšak nedokážu se smířit se stylem psaní a knihu odkládám na "třeba někdy později", protože ji číst nemusím .... je půjčená jako spousta jiných klasicky psaných románů a poutavých priběhů, ze kterých mám možnost si vybírat, a kterým dám nyní přednost. Ale po pravdě je mi trosku líto, že si ten příběh nepřečtu jen pro ten "inovativní styl psaní" ...
Četla jsem již dříve a zanechala ve mě neutěšený pocit ... nevím proč.
Inspirativní čtení, schovávám jí dceři, až nebude vědět kudy kam, třeba jí přístup této dámy "nakopne". Dokonce jsem si ji nechala podepsat samotnou Medou, když odpočívala u své odpolední kávy na Kampě. Velmi milá paní.