Gracinka Gracinka komentáře u knih

Kola osudu Kola osudu Wilbur Smith

Za mě velké zklamání. Příběh jen o tom, jak dostat do Egypta slony. Pořád dokola popisy plavby, napadení Hyksósy a zase znovu. Jinak tam nebyl žádný děj. Hlavní hrdina nebyl vůbec skvělý, jak je prezentováno. Spíš naopak a přežil tak dlouho jen díky štěstí.

06.02.2024 2 z 5

Bez citu Bez citu Neal Shusterman

První díl se mi líbil víc. Tady na mě bylo moc záporných postav. Moc mocenských bojů v pozadí. Navíc se ztrácím v tom kdo, s kým a proti komu.
A štve mě ten otevřený konec.

03.02.2024 4 z 5

Trhni si, Ethane Trhni si, Ethane Whitney G. (p)

Snaha o kopírování původního příběhu. Tentokrát se to ale moc nepovedlo. A ke všemu byla Rachel neskutečně protivná postava.

30.12.2023 3 z 5

Kůň za dolar Kůň za dolar Lauren St John

Když pominu to, že v reálu by se nikdy nestalo, aby se začátečník s nezkušeným koněm během dvou let dostal na úroveň 4 hvězd a ještě vyhrál, tak se mi příběh líbil.

27.12.2023 5 z 5

Hra na vraždu Hra na vraždu Rachel Abbott

Ani nevim, co napsat. Anotace byla lákavá, ale knížka mě zklamala. Všechny postavy byly příšerně nesympatické. Až na Guse a Steph. Děj byl nudný. Pořád pojedu domů, nepojedu domů, pojedu domů, nepojedu domů. Posledních 100 stran už teda bylo lepší. Jak je to ve skutečnosti s Alex, zjistí čtenář už v polovině knihy. Pak už jen čeká, kdo je vrah

05.12.2023 2 z 5

Řeka bohů: Román ze starého Egypta Řeka bohů: Román ze starého Egypta Wilbur Smith

Hlavní hrdinové takoví, že si je musí každý oblíbit. I když občas byli dokonalí zbytečně moc.
Konec příběhu byl trošku neuvěřitelný. Po skoro 20 letech se vrací místo královny Lostris faraon, o kterém nikdo nikdy neslyšel. A lidé ho s jásotem vítají. Kdyby měl stále svoje staré jméno, bylo by to uvěřitelnější.
Příběh prima, ale obešla bych se bez zdlouhavé cesty přes vodopády. To byla nuda a pořád dokola.
Zato bych víc rozvedla vztah mezi Lostris a Tanem. Narození jejich princezen bylo odbyto na polovině stránky. Na rozdíl od naprosto nechutného lovu slonů (pak ještě jiných lovů). V tom se autor naprosto vyžíval. Uvádí, jak jsou Egypťané civilizovaní a přitom se chovali ke zvířatům jako barbaři. To by nestačilo je normálně zabít, když potřebuji obživu? Za tyhle lovné scény strhávám hvězdičku.

27.10.2023 4 z 5

Syn Syn Lois Lowry

Příběh Claire byl silný. Vlastně mě bavil nejvíc z celé tetralogie. I když konec mi přišel opět dost odbytý. Největší zlo stačí zničit jen pár slovy o tom, jak se mají všichni fajn? Čeká jsem větší zážitek.

06.10.2023 5 z 5

Dárce Dárce Lois Lowry

Tohle je snad poprvé, kdy se mi film líbí víc než knížka. V té mi příběh přišel dost plochý a bez emocí.

02.09.2023 2 z 5

Rok hyeny Rok hyeny Brad Geagley

Trošku jsem se nudila. Čekala jsem více napětí a rychlejší spád.

17.08.2023 3 z 5

Faraonka Faraonka Patricia L. O'Neill

Mám moc ráda tento příběh. Vtáhne do děje tak, že má čtenář pocit, jako by vše zažíval na vlastní kůži.

08.07.2023 5 z 5

Než jsem zemřela Než jsem zemřela S.K. Tremayne (p)

Prvních 80 stran věnovaných duševně nevyrovnané holčičce. To byl děs. Málem jsem knihu odložila. Kromě Tessy byly všechny postavy naprosto nesympatické, pořád dokola se omílaly popisy vřesoviště a divné příběhy. Nic se nedělo. Posledních 100 stran konečně dostalo spád.

18.06.2023 2 z 5

Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Neotřelý příběh. Líbil se mi náhled do doby, kdy byla Mia psychicky v pořádku.

15.06.2023 4 z 5

Milovala jsem život Milovala jsem život Abby Fabiaschi

Knížka mě naprosto pohltila. Je v ní spoustu věcí k zamyšlení. Zvlášť když to člověk může přenést na vlastní život. Přesně chápu pocity Maddie i Eve.

08.05.2023 5 z 5

Podezřelý Podezřelý Paulina Świst

Nejlepší díl z celé série.

28.04.2023 4 z 5

Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Ehm...
Kde že byl ten žhavý sex? Za celou knížku si to rozdali sotva 6x a dvakrát to tam bylo napsané jen jako kdyby šli do krámu pro housky.
První polovina knížky byla děsná. Příběh o Šedivakovi nuda. Druhá polovina už byla lepší.

19.04.2023 3 z 5

Léto lásky Léto lásky Helen Paris

Krásný příběh. I když byla Hope že začátku městská slečinka, brzy se z toho vymanila.
Líbily se mi vztahy mezi lidmi.

13.02.2023 5 z 5

Dokonalé děti Dokonalé děti Sophie Hannah

Dost jsem se přemlouvala číst pořád dál a po přečtení příběhu si říkám, že jsem ho měla rovnou odložit.
Jedna z nejnudnějších knih, co jsem kdy četla. Nuda, nuda, nuda a k tomu neskutečně nesympatická hlavní hrdinka.

03.02.2023 1 z 5

Moje (tak trochu) fingovaná svatba Moje (tak trochu) fingovaná svatba Penelope Bloom

Příběh mě docela bavil. I když mě strašně vytáčelo oslovení ženuško. A poslední dvě kapitoly už byly nudné a navíc.

15.01.2023 4 z 5

Chci tvůj život Chci tvůj život Amber Garza

Od knížky jsem čekala víc. Starší Kelly mi byla už od začátku nesympatická. Je nevyrovnaná, vlezlá, odmítá přijmout pomoc. 2. Část knížky už byla lepší. Děj začal mít konečně spád. Konec knížky mě taky neoslovil.

20.10.2022 2 z 5

Poslední let Poslední let Julie Clark

Knížka mě bavila od začátku do konce. Evy dějová linka bla dost zajímavá. A co se týče Claire, líbilo se mi, že pomoc přišla od úplně nečekané osoby.

11.10.2022 4 z 5