GregoryRisen GregoryRisen komentáře u knih

Spasitel Spasitel Andy Weir

Úžasné, napínavé. Přečteno za 2 dny. Nemohl jsem dělat nic jiného než číst a číst. Kniha mě nepustila. Vše jsem prožíval s hlavním hrdinou a kolikrát jsem mu říkal: "To nedělej! Dávej bacha! Tak tos pos..., Jo, to zvládneš!" V knize bylo i dost vtipných hlášek a pár momentů, kdy jsem vážně nadskočil radostí, že se něco povedlo. Tleskám, skvělý zážitek!

29.12.2021 5 z 5

Problém tří těles Problém tří těles Liou Cch'-sin

Příběh mě chytl a už nepustil. Až se žáci budou učitelů matematiky a fyziky ptát, k čemu jim tato látka v životě bude, tak odpověď by měla znít, abyste si mohli přečíst trilogii Vzpomínka na Zemi, stojí to za to. :-D

20.02.2022 5 z 5

Magos Magos Dan Abnett

Převážně dobré a skutečně napínavé povídky dokreslující a doplňující příběhy ze světa Warhammer 40k.
Jediné co musím vytknout, tak je překlad. Překlad je místy krkolomný a věty se těžce čtou. Jakoby překladatel neměl více času si pohrát se skladbou vět. Alespoň já jsem se musel pri čtení kolikrát zastavit a znovu si přečíst část textu, abych plně porozumněl. Nečetlo se mi to tak hladce, jako Horovo kacířství.

19.02.2021 3 z 5

Sestup andělů Sestup andělů Mitchel Scanlon

Kniha je vcelku dobrá, ale oproti předchozím titulům autor zbytečně dlouze popisuje nezajímavé věci, např. na stránku se rozepisuje, jak se otevírala vrata. Dále autor má tendence popisovat napínavé akční scény a nesmyslně jejich eskalaci přerušit popisem věcí, které mohl zmínit mimo, např. Kdy, kde a z čeho získal hrdina meč, který zrovna drží.
Ale nejvíc mě do kolen dostaly takové přestřely jako, když kůň padne mrtvý na zem a poté co jeho tělo žere bestie, tak tento mrtvý kůň řve bolestí. Nebo Bestie byla 3 metry dlouhý plaz (takový prcek :-D) a primarcha (který má sám min. 3 metry) se zaklínil o jeho trny na těle, aby se vyhoupl na jeho záda... No to jsem brečel smíchy, když jsem si ten souboj představil. A to se ještě další rytíř skoulel pod krk tohoto plaza, aby ho mohl probodnout zespodu, zatímco ostatní rytíři ho obklíčili a bodali do plaza kopím. Chudák plaz. Taková přesila na menšího krokodýla :-D

16.02.2021 3 z 5