GyttaOggová GyttaOggová komentáře u knih

Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Kniha se čte sama, Patrik Hartl dovede krásně pobavit i dojmout.

12.11.2018 5 z 5

Alenka v říši zombií Alenka v říši zombií Gena Showalter

No... Prostě další průměrné young adult fantasy se všema klišé, které očekáváte, i se stejným dějem, jenom místo upírů nebo zlých dospělých tyranů jsou tu zombie. Nechybí samozřejmě zakomplexovaná hrdinka, která sbalí nejhezčího a nejtajemnějšího kluka ve škole (kterého samozřejmě na začátku nechce že ano), nádherná a dokonale protivná sokyně v lásce, jeho sok v lásce, se kterým má nevyřízené účty, ultravěrná kamarádka, starostlivý zákonný zástupce, který nemá o ničem ani páru, spousta násilí, nepřítel na život a smrt, bezbřehá až nesmyslná odvaha hlavní hrdinky a bohužel opět žádný sex, možná někdy... po svatbě...

14.07.2018 2 z 5

Tichý Američan Tichý Američan Graham Greene

Kniha, která mě zpočátku příliš nebavila, mě na konci uchvátila.

20.04.2019 5 z 5

Tichomoří Tichomoří Leoš Šimánek

Tento cestopis je pro mě příjemným překvapením, Leoš Šimánek je skutečný dobrodruh. Asi se poohlédnu i po jeho jiných knihách.

25.03.2019 5 z 5

Bratrovrazi Bratrovrazi Nikos Kazantzakis

Kniha se nečte zrovna snadno. Děj příběhu je často přerušen monology, které vede kněz Jannaros s Bohem. Kazantzakis v románu rozvíjí spoustu myšlenek a oddává se vleklým popisům, díky kterým jsem v ději rychle ztrácela nit. Samotný příběh ale má hloubku a umí zapůsobit, obzvlášť jeho konec.

04.02.2019 4 z 5

Černá smrt v Evropě: Velký mor a konec středověku Černá smrt v Evropě: Velký mor a konec středověku Klaus Bergdolt

Druhá polovina knihy už mě nebavila tak jako ta první, ale celkově je kniha velmi zajímavá. Milovníkům historie můžu jenom doporučit.

08.12.2018 4 z 5

Hybatelé Hybatelé David Mitchell

V jednotlivých příbězích jsem se občas (hlavně ze začátku) celkem ztrácela, ale poté, co jsem s vypravěčem chytila krok, mě to pohltilo a donutilo číst až do konce. Zajímavé bylo potkávat jednotlivé postavy v dalších příbězích, kde měly menší či větší roli.

04.12.2018 4 z 5

Chlapci a chlapi Chlapci a chlapi Karel Štorkán

Kniha by mě bavila možná v případě, že bych zažila pubertu v době, kdy vznikla, a i tak si nejsem zcela jistá. Postavy působí příliš černobíle a na konci jsou všichni strašně uvědomělí a o všem řádně poučení. Počtení dobré tak možná pro komunistickou mládež, která už ale neexistuje.

03.03.2018 1 z 5