GyttaOggová komentáře u knih
Knížku jsem přečetla v rámci čtenářské výzvy, protože obálka je fakt strašná a bohužel celkem vypovídá i o obsahu. Protivná užvaněná blondýna typu Anna Nicol Smith touží po sexy farmáři, který se vyjadřuje podobně jako Tarzan před návratem do společnosti. Neustále spolu dovádějí než zjistí, že se vlastně milují! Jak rafinovaný a propracovaný příběh... Jednu hvězdičku dávám za probuzení chuti na sýr (bohužel ne na sex), díky čemuž jsem konečně dorazila přezrálý camembert ležící v ledničce.
Je to v podstatě naivní blbost, ale roztomilá blbost. Zavzpomínala jsem si na dětská léta, když jsem hltala Annu ze Zeleného domu. Ty mladé naivky, pilně se snažící o to, aby byly co nejšlechetnější, mi dokonce trochu přirostly k srdci.
Nejedná se o nic zvlášť originálního ani geniálního, ale jako oddychovka pro ukrácení volných chvil poslouží tato kniha dobře
Jedno z nejlepších a nejpropracovanějších sci-fi jaké jsem kdy četla. Nechybí ani trocha romantiky a poezie.
Kniha, která mě zpočátku příliš nebavila, mě na konci uchvátila.
Knihy od Johna Irvinga jsou mojí srdcovou záležitostí. Jeho příběhy plynou pomalu, ale jsou krásné, dojemné, smutné, absurdní i vtipné. A Hotel New Hampshire není výjimka.
Tento cestopis je pro mě příjemným překvapením, Leoš Šimánek je skutečný dobrodruh. Asi se poohlédnu i po jeho jiných knihách.
Ačkoliv běžně nejevím zájem o nové technologie, kniha o Elonovi Muskovi ve mně vzbudila chuť sledovat vývoj kosmonautiky a znovu se projet Teslou (jednou už jsem tu čest měla a je to vskutku futuristický zážitek). Zároveň doufám, že se i já dožiju prvního letu na Mars. Budu Elonovi fandit, aby se mu to povedlo.
Kniha se nečte zrovna snadno. Děj příběhu je často přerušen monology, které vede kněz Jannaros s Bohem. Kazantzakis v románu rozvíjí spoustu myšlenek a oddává se vleklým popisům, díky kterým jsem v ději rychle ztrácela nit. Samotný příběh ale má hloubku a umí zapůsobit, obzvlášť jeho konec.
Ať přemýšlím, jak přemýšlím, Agatha mě stejně vždycky nakonec překvapí.
Pokud jste Murakamiho nadšenci, tak vřele doporučuji. Pokud se s tímto autorem teprve seznamujete, doporučuji začít s kratším dílem. Murakamiho je třeba dávkovat pomalu, ale vždy to stojí zato.
Druhá polovina knihy už mě nebavila tak jako ta první, ale celkově je kniha velmi zajímavá. Milovníkům historie můžu jenom doporučit.
V jednotlivých příbězích jsem se občas (hlavně ze začátku) celkem ztrácela, ale poté, co jsem s vypravěčem chytila krok, mě to pohltilo a donutilo číst až do konce. Zajímavé bylo potkávat jednotlivé postavy v dalších příbězích, kde měly menší či větší roli.
Krásná poeticky psaná kniha o první lásce a mladické naivitě. Příběh plyne pomalu, ale čtenáře pohltí a unese až ke konci. Těším se, až si přečtu další Havlíčkovu knihu.
Dojemné příběhy o tom, že ne každý zažívá šťastné a veselé.
Ze začátku jsem se v tom trochu ztrácela, ale postupně jsem se do četby ponořila a těším se na další díl.
Kniha se čte sama, Patrik Hartl dovede krásně pobavit i dojmout.
Petra Soukupová mě opět nezklamala. Ze začátku mi knížka připomínala můj první semestr na vysoké (večírky, hospody, flákání, nuda ve škole, dohánění všeho na poslední chvíli, naštěstí bez nechtěného těhotenství), ve druhé půlce už jsem nechápala, jak může být hlavní hrdinka tak nezodpovědná, ale přesto jsem s ní soucítila.