h.dalibor komentáře u knih
První část 1. dílu zajímavá, osibní zážitky, druhá část spíš kompilace.
Pokračování prvního dílu (Útěk před žlutou hvězdou). Literatura pro děti ale i dospělé, realisické, trochu smutné. O válce v severní Africe řekne docela hodně, čtivě. Nechápu, proč knihu za normalizace "uklidili", škodili tím sami sobě. Přeju hezké počtení.
Napínavé čtení, přečetl jsem na 1 zátah. Je vidět, že je to podloženo vlastními zážitky. Ani občasné naivní představy o SSSR nepůsobí uměle, u dítěte z 2.sv.války těžko hledat objektivní náhled. Moc doporučuji. I druhý díl.
Příjemné a milé čtení, obzvlášť na deku k vodě. Vydáno 1956, ale bez ideologie.
Krásná knížečka odehrávající se v Kladně a okolí. Je plná půvabných ilustrací Kamila Lhoták. Pro pamětníky kladenských dolů, rudé záře nad Kladnem, dětskýma očima. Kamil jede navštívit dědečka vlakem z Masaryčky do Lán. Knížečka se dá přečíst za večer dětem před spaním.
Krásná kniha pro děti, moc se mi líbily ilustrace pana Zápala, a hlavně že vše je podáno s humorem. Nebyla to žádná ideologie, jak někdo tvrdí v komentáři, až v dalších dílech byl asi autor nucen našroubovat něco dle zadání (malá jablíčka apod.). Sehnal jsem ji znova v antikvariátu, teta jí ani ve stáří nechtěla vydat... :-)
Půvabná a vtipná knížka, dobrá na předčítání pro děti, hesla jsou krátká a nápaditá, taková jakoby pohádková encyklopedie
Přečteno jedním dechem,pěkné a napínavé,úsměvné čtení.Překvapivé pro mě je,že v polském zfilmování hrál p. Auťáka Mikulski-kpt.Kloss! Bohużel na youtube filmy nejsou. V mládí mě tyto příběhy zcela minuly,škoda.Přečtu si i zbylé díly.
Čte se to dobře, rozhodně to nenudí, jak Stifterovi podsouval kritik citovaný v předmluvě.