haaabi haaabi komentáře u knih

Gričská čarodějnice I. - Tajemství krvavého mostu 2 Gričská čarodějnice I. - Tajemství krvavého mostu 2 Marija Jurić Zagorka (p)

Toto jako nebylo zfilmováno? :-o No to je ale vážně škoda!

24.06.2018 5 z 5

Dinosaurologie – Hledání ztraceného světa Dinosaurologie – Hledání ztraceného světa Raleigh Rimes

Na knize se uvádí, že je pro děti od 8 let, ale pětiletý syn je z ní úplně nadšený. V knize je stousta odklápěcích listů, vlepené další drobné sešitky, mapy, na osahání "dinosauří kůže", pro efekt "prach z dinosauřích rohů",... a na konci něco úplně úžasného... Moc hezky udělaná knížka. :-)

19.01.2018 5 z 5

Čekání na Vánoce s Luckou, Jendou a Martínkem Čekání na Vánoce s Luckou, Jendou a Martínkem Andrea Popprová

Úžasná knížka. Omouvám se jí, že jsem si několik let myslela, že je děsně přeplácaná. Není. Je nádherná. Krásně a mile napsaná, krásně ilustrovaná, se spoustou úkolů pro děti. Určitě pořídím i další knihy od paní Popprové.

24.12.2017 5 z 5

Pohádky o sněžných vílách Pohádky o sněžných vílách kolektiv autorů

Když srovnám Pohádky o vílách a Pohádky o sněžných vílách, které jsou od stejného nakladatelství, tak Pohádky o vílách mají hezčí, poučnější příběhy, ovšem Pohádky o sněžných vílách jsou tak překrásně ilustované více ilustrátory, nádhera. Dcera (6) má moc ráda obě tyto knihy.

22.10.2017 4 z 5

Jižní louka Jižní louka Astrid Lindgren

Asi nejsem sama, kdo čekal poetické vyprávění o louce, na níž si hrají nebo pracují děti. Prostě jako v Bullerbynu. Takže jsem byla trochu překvapená, zaprvé tím, že se jedná o několik samostatných příběhů a zadruhé tou melancholií. Děti to nechtěly číst už po třetí stránce, ale já jsem si to užila i sama (a nakonec jsem byla i ráda, když jsem četla o ovcích koupající se ve vlastní krvi :-D ). A jako bonus ty překrásné obrázky Mariny Richterové.

09.10.2017 5 z 5

Mimi & Líza Mimi & Líza Alexandra Salmela

Musím dát pět hvězdiček, i přes to, že se nám kniha možná maličko hůř četla (většinou knihy s dětma hltáme, ale tato nám pár měsíců ležela na nočním stolku a ne a ne ji dočíst). Ilustrace jsou překrásné, příběhy jsou hezké a seznamují děti se světem nevidomých.

28.09.2017 5 z 5

Útok na pekárnu Útok na pekárnu Haruki Murakami

Dvojice Murakami a Menschik opět nezklamala. Co se týče Murakamiho, tak tato se mi z těch jeho jednohubek líbila nejvíc. Ilustrace Kate jsou opět úžasné, bez ní by to ani zdaleka nebylo ono. Těším se na další červený díl.

19.09.2017 5 z 5

Knihovna na Černohůrce Knihovna na Černohůrce Scott Hawkins

Začátek mě vůůůůbec nebavil... a 463 stran? To jsem myslela, že to nedám. Ale panebože bylo to výborné! Nepamatuju se, že by mě někdy nějaká kniha takto bavila a ještě k tomu takový krvák. :-D Takže tomu dejte šanci a nevzdávejte to hned na začátku. A Scotte Hawkinsi, prosím si další díl!

13.08.2017 5 z 5

Nikdo není daleko Nikdo není daleko Richard David Bach

Nooo, ráda si od pana Bacha ještě něco přečtu, a klidně i něco delšího. :-) Malinkatá knížečka s překrásnýma ilustracema Mariny Richterové (novější vydání).

10.08.2017 5 z 5

Sedmihlásek Sedmihlásek Eva Hudečková

Půvadný příběh. Ale.... přesně jak píše Artlucie pode mnou, jako by se na úvod úplně zapomnělo.
Překvapilo mě jak je knížečka malinkatá. Kromě obrázku na obálce obsahuje 4 obrázky Mariny Richterové. Těch tam klidně mohlo být i víc, úplně jsem si předtavovala jak by nakreslila překrásnou říši krále Všemoha.

05.08.2017 4 z 5

Reinkarnace Reinkarnace Thorwald Dethlefsen

Větší část knihy tvoří záznamy rozhorů mezi hyptoterapeutem a pacientem v hypnotickém spánku, kdy se pacient vrací do svých předchozích životů a to mu pomáhá se zbavit psychických potíží v tomto životě. Četlo se to úplně samo. Zajímavé byly také autorovy poznatky a názory na smrt, narození, interupci.
"Nikdo dosud neprohlásil, že být mrtev je něco nepříjemného." A to je uklidňující. :-)

01.08.2017 5 z 5

Herkules a strašidla Herkules a strašidla Alžběta Dvořáková

Děti nadšené, po dočtení se hned dožadovaly druhého dílu, tak jsem jim vysvětlila, že většina knížek druhý díl nemívá a teď se dívám a ejhle - máááá :-) To bude nadšení! Nejvíc se jim líbil na konci každé kapitolky vzkaz od duchů a samozřejmě úžasné četné ilustrace. Konec byl tedy opravdu drsnější a nějakou tu větu jsem z něj raději vynechala (děti 4 a 6 let).

01.08.2017 5 z 5

Princezna z třešňového království Princezna z třešňového království Markéta Zinnerová

Moc hezká knížka s tématem smrti. A navíc ty překrásné ilustrace Mariny Richterové, áááááááách......

23.07.2017 5 z 5

Prázdniny s delfíny Prázdniny s delfíny Francoise Le Gloahec

Příběh je doprovázen vzdělávacími stránky, kde se dozvíme o anatomii, smyslech, druzích, potravě... delfínů. Moc hezká knížka pro malé obdivovatele delfínů.

Včely Včely Piotr Socha

Krásná, krásná, krásná, tak krásná, že mám chuť prodat všechny ostatní dětské knížky o včelách, které máme. Tato postačí! A navíc to není ta knížka, kde by text pokulhával za dokonalými ilustracemi.

Čarodějka Winnie Čarodějka Winnie Valerie Thomas

Všichni doma milujeme Winnie, nejmám problém ji číst třeba 10x po sobě. Je vtipná, nádherně a bohatě ilustrovaná. Je to asi naše neoblíbenější knížka. Mrzí mě, že není přeloženo do češtiny více dílů.

Meduňka Meduňka Khoa Le

No joo, maminky si vždycky ví rady a umí všechno zachránit. :-) Krásná knížka.

Létající dědeček Létající dědeček Štěpán Zavřel

Jakmile jsem ji přečetla, hned jsem se letěla podívat co autor ještě vydal. Úžasnost vtipná o tom, jak si děti ukradly z domova důchodců své babičky a dědečky, protože jim prostě doma chyběly.

Zelené prasátko Zelené prasátko Ladislava Pechová

Vychutnat si hezký příběh ve třech ilustračních vyhotoveních? Úžasné! A navíc ve velkém formátu, na kterém ty krásné ilustrace (nemůžu se rozhodnout, které se mi líbí nejvíc) dokonale vyniknou.

10.08.2016 5 z 5

Černá slepička aneb Obyvatelé podzemí Černá slepička aneb Obyvatelé podzemí Aleksej Aleksejevič Perovskij

Knihu jsem slupla jako malinu, dětem ji zatím ještě nedám (3,5 a 5 let), ještě pár let na ně bude čekat, ale už se těším až jim ji budu číst. Text je čtivý, zajímavý, jen ten konec by mohl být trošililinku jiný, ale to je holt život... A ty obrázky, áááááááááááááách, úžasná Marina Richterová!

26.07.2016 5 z 5