HancaB82
![Zajíček a tchoř Zajíček a tchoř](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375336/zajicek-a-tchor-D5b-375336.jpg?v=1522139746)
Knížka s krátkými a pro děti poutavými příběhy. U mého syna asi největší úspěch měla kapitola Jak jeli do Prahy. Pro mě jako pro rodice, který čte dítěti před spaním byla pak zajímavá kapitola Jak se učili jazykolamy :-) Je tam jazykolam "Řekni třeba nejkulaťoulinkatějsi kulička," navrhl zajíček. Přiznám se,ze jsem dopadla jak ten tchořík. :-) Knížka je též pěkně ilustrovaná.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Kryštůfek, Pú a balonek Kryštůfek, Pú a balonek](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388502/krystufek-pu-a-balonek-puF-388502.jpg?v=1536091754)
Hezký příběh, ve kterém vše dobře dopadlo. Myslim, že bychom se měli inspirovat a občas se přenést do toho dětského světa. Děti mají jiný pohled na svět.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Tik, Ťak, Ťuk. Pohádky o třech tučňácích Tik, Ťak, Ťuk. Pohádky o třech tučňácích](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316904/tik-tak-tuk-pohadky-o-trech-tucnaci-dkd-316904.jpg?v=1476792027)
Pěkná knížka a moc hezky ilustrovaná. Krátké kapitoly, z příběhu plyne i poučení. Některé kapitoly jsou malebně napsané. Moc hezká kapitola byla Jak nevěděli, co je za den. Synovi se líbila Jak se Tik nastval a Jak kýchali. :-)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Medvídek Pú - Semínka přátelství Medvídek Pú - Semínka přátelství](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/196720/medvidek-pu-seminka-pratelstvi-196720.jpg?v=1393005407)
Hezký příběh. Myslim, že knížky Medvídka Pú nezklamou asi nikdy a kdo Medvika Pú má rád, rád si knížku přečte. Knížka se bude malým čtenářům líbit. Knížka vhodná k přečtení i pro menší děti. Je to krátký příběh, a tak u knížky vydrží.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Příhody kocourka Zrzečka Příhody kocourka Zrzečka](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231944/prihody-kocourka-zrzecka-231944.jpg?v=1417756838)
Pěkná knížka o kocourkovi Zrzečkovi. Krátké kapitoly u kterých vydrží i malé děti. Knížka je jinak vhodná pro začínající čtenáře. Osobně se mi ovšem líbily více Nové příhody kocourka Zrzečka. Knížka je hezky ilustrovaná.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Já, štěně Já, štěně](https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/378889/ja-stene-e48-378889.jpg?v=1525284270)
Moc hezká knížka psaná z psího pohledu. Kapitoly jsou krátké, a tak u čtení vydrží i malé děti. V knížce jsou i hezké ilustrace. Námět na knížku mi dal časopis Sluníčko - srpnové vydání 2018, kde byla ukázka z knížky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Se zvířátky kolem světa Se zvířátky kolem světa](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163792/se-zviratky-kolem-sv-163792.jpg?v=1382882408)
Pěkná knížka pohádek. Pár jich bylo ne tak zajímavých. Nejhezčí byla asi Proč pes žije s člověkem, Proč se vlk vyhýbá medvedovi, Proč psi honí kočky a kočky myši a Jak si jelen a jaguar stavěli dům. Knížku mohu doporučit. V knížce jsou i pěkně ilustrace Heleny Zmatlíkové.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pohádky (7 pohádek) Pohádky (7 pohádek)](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147933/pohadky-147933.jpg?v=1359747845)
Pohádky pěkné. Ne všechny mají šťastný konec. Nejvíce se mi líbila pohádka Stříbrňák. Zajímavá byla i Cestující z dostavníku nebo Látací jehla. Knížka je jinak hezký ilustrovaná.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Nové příhody kocourka Zrzečka Nové příhody kocourka Zrzečka](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268273/nove-prihody-kocourka-zrzecka-268273.jpg?v=1444816066)
Příhody kocoura Zrzečka jsem synovi přečetla jedním dechem. Jsou veselé. Synovi se příhody moc líbily. Nejvíce se mu líbila Zrzek v odpadkovém koši. Knížka potěší nejen děti, ale i milovníky koček. V knížce jsou moc hezké ilustrace Zdeňky Študlarové. Synovi se moc líbil slovník Česko - kočičí :-) Knížka se čte dobře.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![S československou vlajkou na Kilimandžáro S československou vlajkou na Kilimandžáro](https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28564/s-ceskoslovenskou-vlajkou-na-kilima-hGW-28564.jpg?v=1555235708)
Velice zajímavý a poutavě napsaný cestopis!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Desatero příběhů ze života hraček Desatero příběhů ze života hraček](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/104077/desatero-pribehu-ze-zivota-hracek-104077.jpg?v=1325918128)
Autorka Nicola Baxterová umí psát krásné pohádkové knížky. Toto je treti,kterou jsem svým dětem přečetla. Moc se synovi a i mně knížka líbila. Mně se mi asi líbila pohádka Medvídkův příběh O věrném přátelství. Jinak i ostatní byli moc pěkné. Vy co čtěte dětem před spaním, knížku si pujčte a dětem přečtěte.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Štaflík a Špagetka Štaflík a Špagetka](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309217/staflik-a-spagetka-5RC-309217.jpg?v=1471979923)
Velice pěkná knížka. Při čtení jsem se zasmála nad tím co vyvedli. Přítelovi při malování pokoje,jsem četla jak Štaflík a Špagetka malují. :-) Ani nemůžu říci,která byla nejlepší. Všechny moc pěkné a všechny pobavily.:-) Doporučuji.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![O mašince Tomášovi 3 - Tomáš a jeho přátelé O mašince Tomášovi 3 - Tomáš a jeho přátelé](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/236751/o-masince-tomasovi-3-tomas-a-jeho-p-236751.jpg?v=1421840967)
Moc hezké příběhy o mašinkách. Malým milovníkům mašinek se knížka bude jistě líbit. Pohádky nejsou dlouhé, a tak u nich malý posluchači vydrží a vzhledem k tomu,ze v knížce jsou i velká pismena,je vhodná pro začínající čtenáře.