Handula komentáře u knih
Na začátku mi kniha připadala zajímavá, nicméně po chvíli jsem zjistila, že její podstatou je absurdní děj proložený nerealistickými historickými vsuvkami. Vtipné mi to nepřišlo téměř vůbec a v polovině mě děj tak strašně nebavil a vlastně ani nezajímal, takže jsem knihu nedočetla. Většině lidem se sice tento styl humoru evidentně líbí, nicméně za sebe ji doporučit bohužel nemůžu.
Původně jsem si myslela, že to bude trochu červená knihovna, ale opak je pravdou. Kniha mě skutečně nadchla a všem (především ženám) doporučuji!
Kniha je psaná krásným jazykem, děj pozvolně plyne a rozplétá se. Jen mi přišlo zvláštní, že hlavní hrdinku jsme sledovali v průběhu jejího dospívání, ale já jsem měla pocit, že se celou dobu chovala, jako by jí bylo stále třináct.
Příběh byl skutečně krásný, poetický a plný barvitých popisů přírody. Zima na Aljašce nejde už popsat reálněji. Ale nějak mi vadily dialogy v knize, přišly mi trochu strojené. Nevím, jestli to bylo překladem, ale objevovaly se tam novodobé výrazy, které mi do děje prostě neseděly. I tak ale stojí za přečtení.
Velmi zajímavě pojatá kniha o opravdovém přátelství a obdivuhodné statečnosti, hlavně druhá polovina má neuvěřitelný spád.
Drsný a krásně napsaný příběh. Začátek byl sice trochu zdlouhavý, ale od poloviny jsem se od knihy nemohla odtrhnout.