hanka0308 hanka0308 komentáře u knih

Postel, hospoda, kostel Postel, hospoda, kostel Zbigniew Czendlik

Kniha, která je naplněná humorem, ve které můžete získat náhled na svůj život, pokud jste věřící, tak i na svoji víru. Je to kniha, která bude už navždy součástí mé knihovny, jelikož mě oslovila více, než jsem čekala a budu se k ní opakovaně vracet. Rozhodně doporučuji a je jedno zda jste věřící či ne,katolík či protestant nebo zda jste či nejste Czendlikvým příznivcem, protože dle mého kniha přináší něco povzbudivého a ulevného, něco nového a zároveň něco známeho, co už někde v sobě hluboko nosíme, jen o tom nevíme.

28.01.2018 5 z 5

Vtipně napsaný příběh stoletého staříka, jenž popisuje celý jeho život plný překvapení a zvratů. Kniha mě opravdu bavila od začátku do konce. Během čtení jsem hodně cítila vliv Jaroslava Haška, a ani jsem nejdříve nevěděla, že je to Jonassonův oblíbený spisovatel, ještě vedle M. Kundery.

29.10.2017 5 z 5

Co by můj syn měl vědět o světě Co by můj syn měl vědět o světě Fredrik Backman

Kniha mě bavila od počátku do konce. Doporučuji všem rodičům malých dětí, určitě je kniha pobaví jako mě. Některé postřehy a vysvětlení fungování svět jsou tak výstižné! Autor mě zaujal a určitě si od něho ještě nějakou knihu koupím.

15.10.2017 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Okamžiky štěstí byla první kniha od tohoto autora a už nemám chuť od něho číst nic jiného, bylo to velké zklamání! Kniha se čte celkem rychle, což je asi jediné plus. Nechápu, že se stala tak populární.

02.05.2017 1 z 5

R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Krasné, nadčasové dílo, s nádhernou češtinou a velkou myšlenkou.

17.10.2017 5 z 5

Anglické listy Anglické listy Karel Čapek

Čapka začínám mít hodně ráda. Anglické listy jsem zvolila, jelikož miluji Anglii a jeho popis mě na určitá místa, kde jsem byla, vrací. Plus miluji jeho krásnou češtinu a styl psaní.

01.11.2017 5 z 5

Pane Bůh, tady Anna Pane Bůh, tady Anna Sydney George Hopkins

Kniha, která se mi dostala pod kůži. Moc se mi líbila dětská představivost Anny a její pohled na svět a Boha. Rozhodně stojí za to si ji přečíst. Ta mi zůstane dlouho v hlavě.

11.01.2019 5 z 5

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Krátký jednoduchý příběh s velkou myšlenkou.

03.11.2016 5 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Cesta do Nepálu a Číny mě opravdu pobavila. Zejména se mi líbila část o Nepálu, přišla mi vtipnější, zajímavější. Na druhou stranu z druhé části o Číně jsem více vnímala autora a jeho pocity. Knihu jsem četla po částech a delší dobu. Již plánuju přečíst i další jeho cestopis o cestě do Jeruzaléma.

03.08.2017 4 z 5

Škola Malého stromu Škola Malého stromu Forrest Carter (p)

Ke knize jsem se dostala díky dceři, která měla o ni napsat referát do školy. Opravdu krásný příběh o soužití s přírodou, výchově indiánského chlapce prarodiči, kteří sice nesplňují ve výchově nároky dané doby, ale na druhou stranu to dělají s velkou láskou a jak nejlépe umí. Vedlo mě to k myšlence toho, kdo má právo určovat co je pro dítě dobré a co ne.? U některých části se mi slzy draly do oči smutkem a za chvíli zase smíchem. Knihu doporučuji a je velmi dobře napsána. Prožívala jsem s Malým stromem celý jeho příběh. Jen poté, kdy dcera do referátu psala o autorovi, mi to zanechalo určitou hořkost. Vůbec mi to, kým byl, nesedí k tomu příběhu. I tak stojí za přečtení a jsem rada, že se mi dostala do rukou.

24.11.2024 4 z 5

Hořící oheň - Život svatého Pia X. Hořící oheň - Život svatého Pia X. Wilhelm Hünermann

Příběh kněze Sarta a následně papeže Pia X., který Vás vtáhne do děje. Pius X. byl obdivuhodný člověk, který miloval lidi a ještě více miloval Krista. Autor sepsal příběh velmi čtivě a místy i vtipně. Tato kniha zůstane na předním místě mé knihovny.

02.01.2020 5 z 5

Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

První kniha od tohoto českého autora, kterou jsem si přečetla a přinesla mi velké zklamání. Ani jsem ji nedočetla, neměla jsem na to sílu. Dvakrát jsem se zasmála, snaha o jistý humor byl. Měla jsem asi sáhnout po jeho jiné knize, snad dílo Báječná léta pod psa by nezklamalo. Možná někdy příště.

01.11.2017 1 z 5

Láska v Provence Láska v Provence Constance Leisure

Krásná kniha složená z několika povídek o osudech lidí, žíjících v jednom provencálském městečku, které se postupně jemně prolínají. První příběh sice vypadal na červenou knihovnu, ale nakonec mě čekalo překvapení v podobě čtivé a zajímavé knihy.

06.10.2017 5 z 5

Jak Francouzky hledají štěstí Jak Francouzky hledají štěstí Jamie Cat Callan

V polovině jsem s knížkou skončila a z druhé půlky knihy jsem si už četla jen celkové shrnutí každé kapitoly.

08.09.2017 2 z 5

Tilly Tilly Frank Peretti

Silný příběh v tenké knize, který vede k zamyšlení... Dlouho jsem na tento příběh musela myslet.

01.07.2017 5 z 5

Chytré pohádky pro malé rozumbrady Chytré pohádky pro malé rozumbrady Jiří Žáček

Skvělá kniha na čtení před spaním. Krásné pohádky z celého světa s myšlenkou či ponaučením a krásné kresby. Naše děti velmi nadchla a i mě se líbí.

21.03.2017 5 z 5

Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži Madame Chic aneb Co všechno jsem se naučila v Paříži Jennifer L. Scott

Kniha mě zaujala a obohatila. Nám život v Paříži nepříjde až tak překvapivý, jako asi američance, přeci jen jsme Evropané a kultura evropských států je nám více známa. Přesto je tato kniha zajímavá a dle mého soudu stojí za přečtení.

03.11.2016 4 z 5

Rachab Rachab Francine Rivers

Útlá kniha během odpoledne přečtena. Příběh o Rachab a dobití Jericha, jak se možná mohl odehrát.

02.01.2020 5 z 5

Velký objev - Naše cesta do katolické církve Velký objev - Naše cesta do katolické církve Ulf Ekman

Zajímavý příběh. Líbilo se mi, že ji psali oba a byl náhled na změnu v jejich životě od obou dvou. Každopádně jsem se dost ztrácela v mnoha jménech, které zmiňovali a občas i v událostech. Proto jedna hvězda dolu. Vydavatelství bych vytkla množství chyb a překlepů, který mě při čtení rušily.

11.01.2019 4 z 5

Hostina Beránkova Hostina Beránkova Scott Hahn

Dle mého by si ji měl přečíst každý katolík. Dozvíte se v ní, jak velkým darem je eucharistie pro každodenní život, je v ní vysvětlana kniha Zjevení a její provázanost na mši svatou. Při čtení si uvědomíte hloubku mše svaté a její důležitost.

12.11.2018 5 z 5