Hella Hella komentáře u knih

Život na míru Život na míru Marek Rabij

Tohle nemá řešení. Je mi líto, vážně se obávám, že nemá. Možná jedině tak v lepší technické bezpečnosti budov. Ale i kdyby západ začal odteď výhradně jen a jen recyklovat staré oblečení, výsledkem bude pravděpodobně pouze to, že ti ubozí lidé přijdou i o tu možnost jediného nuzného výdělku a budou hladovět mnohem víc. I kdyby kontraktoři západních značek platili za zboží více, tyhle peníze si ukořistí majitelé továren mezi sebou a k dělníkům se nedostanou. A i kdyby snad náhodou ano, ceny potravin i bydlení ve městě okamžitě stoupnou na nová maxima a těm nejpotřebnějším se zase nedostane ničeho navíc. Člověka z toho mrazí, ale řešení opravdu nevidí.

29.08.2022 3 z 5

V dobrém i zlém V dobrém i zlém Kimberly McCreight

Líbilo se mi to a doporučuji. Jediná maličkost, co mě při čtení rušila, je že se hrdinka nechá - byť krátkou dobru - vůbec vydírat.... že na to přistoupí a nezatočí s tím hned. Ale jinak opravdu dobré, věrohodné a velmi čtivé.

13.08.2022 4 z 5

Hadí oči Hadí oči Isabella Maldonado

Chudák vcelku sympatická Nina se tak snaží získat moje nadšení pro příběh.... a ono už 2. díl nepřichází. Zjišťuji, že mi vadí, že skoro celý děj se odehrává jen při poradách týmu, žádná překvapivá akce, žádné napětí, žádné zvraty.... A naopak překvápko ohledně nalezence? Ne, tohle fakt ne. Myslím, že s 3. dílem už nebudu ztrácet čas.

31.07.2022 2 z 5

Nikdy Nikdy Ken Follett

Follett prostě nikdy nezklame. Velmi doporučuji a ještě víc úpěnlivě věřím, že podobné příběhy jednou provždy zůstanou fikcemi.

22.07.2022 5 z 5

Největší strach Největší strach Alex Finlay

Fikce o jedné velké tragédii jedné nešťastné rodiny. Uměla bych si ale představit ještě propracovanější postavy a dotaženější děj.

05.07.2022 3 z 5

Ještě než zabije Ještě než zabije Blake Pierce

Takový povrchní příběh bez hlubšího záběru. Mackenzie je sice sympatická, ale to neustálé skuhrání nad lopaťáckými kolegy už bylo přehnané. A taky - jak bohužel musím konstatovat často - je možné, že je někdo fakt tak pitomý, aby hledal sériového vraha sám a pak, přestože ho 3x postřelí, se jím ještě skoro nechal zabít? Navíc ty spousty překlepů, chyb a interpunkcí tam, kde být neměly, to prostě celé snižovaly. Do dalšího dílu jedině až nebudu mít co číst.

20.06.2022 3 z 5

Když byla hodná Když byla hodná Michael Robotham

První díl mě fantasticky nadchl. Druhý díl trochu zklamal. Jednak nemohu Cyrusovi zapomenout, že Evii v jedné podstatné věci hloupě nevěřil, ačkoliv jinak vždycky ano a jednak mi přišlo spletené všechno příliš moc dohromady. Také jeho víra v ochranu Evie policií mi přišla více než naivní.

31.05.2022 3 z 5

Violoncellistka Violoncellistka Daniel Silva

Pecka. Prostě Silva umí. Jedině snad s výjimkou Řádu, který mě hodně nebavil, jsou všechny ostatní příběhy jednoznačně špičkové. Co na tom, že Gabriel je nadpozemsky schopný, nesmrtelný a veskrze kladný a že někteří padouši mají podivuhodně tuhý kořínek? Tohle všechno totiž k perfektní špionovce patří a Silva je bůh.

19.04.2022 5 z 5

Vířivka Vířivka Lucie Konečná

Taková stručná, kraťoučká jednohubka, která vám ale v hlavě pevně utkví. Doporučuji a jdu si paní Konečnou přidat mezi oblíbené autory.

14.04.2022 4 z 5

Obhájce Obhájce Victor Methos

Výborné! A vůbec ne suchopárné únavné slovíčkaření, jako bezpochyby část knih z právnického prostředí je. Doporučuji a jdu se pídit po dalším titulu.

06.03.2022 4 z 5

Šifra Šifra Isabella Maldonado

Joj, konstelace hvězd u mě nebyla v případě téhle knížky vůbec příznivá. Možná to způsobilo příliš velké očekávání, že je to i podle zdejších hodnocení velká pecka, ale mě bohužel kniha nechytla, nebavila, hlavní hrdinka mi byla vcelku lhostejná, žádné extra pocity nad jejím přetěžkým "zážitkem" v dospívání, jaké by si určitě zasloužila.... Takové nic moc.

27.02.2022 2 z 5

Sleduji tě Sleduji tě Michael Robotham

Nebylo to špatné, ale takový ten "týjofka!" efekt u mě nenastal. A navíc mám problém příběhu uvěřit. Už jsem zkrátka od Robothama četla i lepší tituly.

29.11.2021 3 z 5

Nedívej se dolů Nedívej se dolů T. M. Logan

Už dávno se mi nestalo, že by mě nějaká kniha takhle moc nebavila. Nuda, nesympatické postavy a malou Odette by propleskla při první příležitosti. Ve třetině "končím, Tvá Máňa."
(byť tedy autorovy ostatní tituly vůbec nejsou takhle ...ehm... blbé).

18.10.2021 2 z 5

Pandemie Pandemie Franck Thilliez

Za mě tentokrát příliš temné téma (což není autorova chyba) a zločinci vylíčeni jako příliš dokonalí a všemocní, čili pro mě nevěrohodně (a to už je autorova chyba).

16.09.2021 2 z 5

Noční směna Noční směna Michael Connelly

Hodně zajímavá hrdinka a neotřelé "noční" zločiny. Byla jsem příjemně překvapená a doporučuji.

21.08.2021 4 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Já si s Josie ani napodruhé do oka zřejmě nepadnu. Není mi sympatická a absolutně nechápu, jak může být šéfkou ona a nikoliv evidentně mnohem schopnější Noah. Taky těch postav tam ke konci bylo víc než dost... Ale uznávám, že to částečně může být i tím, že Kim Stoneová v jiné sérii nasadila laťku proklatě vysoko a Josie mi přijde jako její nepovedená kopie.

12.08.2021 2 z 5

Zlatá klec Zlatá klec Camilla Läckberg

Läckbergová nepochybně psát umí a poutavě. Druhá věc ovšem je, jaká červenoknižní pitomina z tohoto příběhu vzešla. To si až říkáte: To jako fakt?
Čili za mě absolutně ne. Více myslím netřeba říkat, dokonale to ve svém komentáři již popsala Orinka3.

29.07.2021 2 z 5

Sleduje tě Sleduje tě Charlie Gallagher

Moc mě bavil Harry Blaker. O něco míň pak Maddie, i když ke konci, kdy už se tolik nelitovala, to bylo lepší. A hodně mě bavila zápletka knihy. Za mě výborné a už vyhlížím další díl.

16.05.2021 4 z 5

Matčino vyznání Matčino vyznání Kelly Rimmer

(SPOILER) Já vlastně vůbec nevím, co na to říct. Mě se zhruba každou druhou kapitolu zmocňovala neskutečná zuřivost a zlost na psychopatickou matku té psychopatické zrůdy. Takhle silné emoce jsem u knihy nezažívala už hodně dlouho a evidentně ve mně ještě nějaký čas zůstanou.

12.05.2021 4 z 5

Dokonalá oběť Dokonalá oběť Emma Kavanagh

Líbilo se mi to. I sympatická a věrohodná postava hlavní hrdinky. Jen trochu pochybuji, že ten zlosyn je až takhle nadpozemsky schopný být kýmkoliv a v podstatě kdykoliv a kdekoliv.

04.05.2021 4 z 5