Hella komentáře u knih
Nebýt těch drastických popisů zla, hodnotila bych výše. Za přečtení to ale i tak stojí.
Na DK aktuálně 85% od 55 hodnotících.
Čtivé, napínavé a o ne/reálnosti raději nemluvme. Jenže já se fascinovaně zasekla. Zasekla jsem se na díře v břiše, o které se mluví na mnoha místech a pořád se zhoršuje a bolesti jsou větší a silnější a omdlení je už-už na spadnutí.... a přesto hrdinka dál skáče po balkonech a prchá jako laňka. Čili na mě je to trochu moc. Ale ano, četlo se to skoro samo.
Na DK aktuálně 85% od 36 hodnotících.
Ano, ano, velmi čtivé a ano - velmi, ale velmi nevěrohodné.
Na DK aktuálně 89% od 1811 hodnotících.
Snažím se, opravdu se snažím, ale uvěřit konci prostě nedokážu. Víceméně dobrovolně? 20 let? Stálo to za to?
Na DK aktuálně 93% od 126 hodnotících.
Perfektní a neodložitelné. Doporučuji a jen mám trochu obavy, aby mě takhle vysoko nasazenou laťkou další díl ze série - Uršulina - tím pádem nezklamal.
Na DK aktuálně 92% od 246 hodnotících.
Přesto, že mám o fous raději dynamické příběhy a tohle je v podstatě poklidné vyprávění (pravda, o zlých věcech), tak mně se to moc líbilo a knížku ráda doporučím dál.
Na DK aktuálně 88% od 25 hodnotících.
Zajímavá dvojice parťáků. Jon mi přirostl k srdci, Antonie sice tolik ne, ale přesto se těším na další slibovaný díl.
Na DK aktuálně 89% od 77 hodnotících.
Tady jsme se s autorkou zcela minuly. A nebylo to jen tou krajně nesympatickou pěticí, která se chovala nesmyslně a stupidně nebo protivnou a nepochopitelnou Idunn; i rozvláčnost příběhu na mě byla moc.
Na DK aktuálně 84% od 249 hodnotících.
Jako vždy - dobré!
Na DK aktuálně 92% od 154 hodnotících.
Za sebe říkám dobrý. Sice trošku psychopat, ale četlo se to dobře a i tak to byl sympaťák (pochopitelně nesmrtelný).
Na DK aktuálně 81% od 43 hodnotících.
Nebylo to špatné, jen ne tolik poutavé a záživné jako forsythovky; Poutník od T. Hayese nebo třeba Matthewsova trilogie. Ty považuji za naprosté pecky. Tohle byl takový příliš suchopárný průměr.
Na DK aktuálně 82% od 10 hodnotících.
Bohužel už příběhy s Lincolnem dávno nejsou to, co kdysi bývaly. Vydržela jsem do čtvrtiny knihy a dál už to bylo nad moje síly. "To" znamená rozvláčnost, suchopárnost, dlouhé popisy.... Škoda času.
Na DK aktuálně 81% od 205 hodnotících.
Autorka je zcela jistě literární génius, protože se jedná o 5. díl a pořád si drží svoji laťku velmi vysoko. A její doslov se mi líbil zrovna tak.
Na DK aktuálně 95% od 99 hodnotících.
Tak já obecně nemám ráda v knihách duchařinu, protože potřebuji aspoň náznak reálnosti, jakkoliv je to kdy až přitažené za vlasy. Nicméně tenhle příběh je tak poutavě psaný, že jsem svoje zásady na moment ochotně odložila a knihu za dva večery přečetla.
Na DK aktuálně 87% od 55 hodnotících.
Poklidné vyprávění o zlých činech v jedné jinak mírumilovné severské vesničce. Až na toho superdokonalého Augusta není co vytknout.
Na DK aktuálně 95% od 88 hodnotících.
Za mě dobré a čtivé, nicméně potvrzuji názor spousty čtenářů, že postavy nebyly nikterak sympatické a ta hlavní mě dokonce štvala až nad průměr obvyklé knižní naštvanosti. Doufám, že jí to neprojde!
Na DK aktuálně 76% od 61 hodnotících.
Na začátku jsem se skvěle pobavila při dialogu našeho neohroženého hrdiny s jeho šéfem. Pak už pro mě ale čtivost upadala a počet stránek mě skoro udolal. Ale jistěže je to čtivé!
Na DK aktuálně 90% od 11 hodnotících.
Nádherně napsaná kniha o nepříznivém osudu a zároveň obdivuhodné síle mu vzdorovat.
Na DK aktuálně 92% od 3912 hodnotících.
Za mě výtečné! Sice dost covidu a roušek, ale taková holt byla doba. A Holly je moc sympatická postava s uvěřitelným konáním a nepříliš radostným životem. Kéž by King psal více takovýchto příběhů, kde není žádné nadpřirozeno a horor. Na DK aktuálně 80% od 338 hodnotících.
Zaplaťpánbuh za tyhle profesní odborníky a lidské nadšence. Klobouk dolů za Markovo neuvěřitelné nasazení a oddanost profesi. A nepochybně také nutno smeknout před manželkou, tohle by nejspíš dlouhodobě nevydržela každá. Tak kéž jim to klape i nadále a Marek nikdy neztratí svůj entuziasmus. A více takových lékařů, prosím!
Na DK aktuálně 97% od 1250 hodnotících.