Hella

Mám rozporuplné pocity: Ano, první půlka byla svižná a velmi čtivá. A netvor to ještě nerozjel ve velkém. Ale ve druhé polovině jakoby se příběh zadrhl, ztratil na poutavosti a začalo vám víc a víc vadit číst o psychopatické zrůdě. A přesně jak píší přede mnou Aghatte a Tereza137, příliš mnoho šťastných náhod, příliš mnoho zlaté mládeže a příliš mnoho sexuálních scén příběh degradují na průměrné dílko.
Na DK aktuálně 77%.

Jak paní Třeštíkovou opravdu hodně nemám ráda za její sebeprezentace na sociálních sítích, tak jako spisovatelka je naopak skvělá. Příběh poutavý, k zasmání, k zamyšlení, k sevření duše. Za mě 3,5 *. Na DK aktuálně 68%.

Čím dál do minulosti, tím méně mě příběh bavil. Ale uznávám, že to něco do sebe mělo, minimálně první půlku jsem četla s chutí a svižně.
Na DK aktuálně 84%.

Takový svižný a snadno plynoucí příběh. Ne zrovna něco uvěřitelného, ale na odreagování úplně tak akorát.
Na DK aktuálně 77%.

Připustím-li, že mi nebude vadit, jak je celá konstrukce s nevěrohodným ukrýváním důkazů a následnou štvanicí přehnaná a neuvěřitelná, pak si čtení docela užívám. Bryndza umí psát poutavě a ani tenhle příběh není výjimkou.
Na DK aktuálně 76% od 994 hodnotících.

Čtivá akční pohádka pro dospělé. Chvílemi hodně přepísknutá a schopnosti hrdinů přehnané až běda (to si takhle jdu třeba po Sibiři půl roku a pak sebou na 3 dny plácnu do rašeliny a nehnu se), ale na relax a odreagování je to výborné. Občas mi tam však místy "drhnul" překlad, buď nešikovný nebo opakující se stejné výrazy v jedné větě. Na DK aktuálně 89 %.

Došla mi slova. A místy jsem nemohla číst dál. Zhmotnělé zlo a bestiálnost. Přesto jsem ráda, že jsem knihu dočetla, protože tyhle zrůdnosti nesmí zůstat zapomenuty.
Na DK aktuálně 95%.

Chce se mi říct "Šmarjá, to je to zase blbý!", ale neřeknu, protože je to moje chyba, že jsem se z minulých dílů nepoučila a znovu vzala do ruky další pokračování. Protože i když si myslím, že Kett je nepochopitelný matlák, jeho děti naprosto rozjívení haranti vzbuzující u mě touhu je pověsit za dřeváky do průvanu, jeho žena podezřelá neschopná kuňka a hlavně - celý příběh je totálně nevěrohodný - tak někomu se to i tak může kupodivu líbit. (DK aktuálně 84%).

Já vám nevím... tak nějak rozvleklé a nepoutavé. Minimálně do poloviny. Pak o něco lepší, ale i když je Henry sympaťák, tak na víc než 3* to u mě nemá. (DK aktuálně 83%).

Tahle série si zatím drží naprosto dokonalou úroveň a Madison i Nate nám doufám budou moci dělat radost ještě hodně dalších dílů. Na DK aktuálně 97%.

Budu se opakovat, ale sérii "Nejsem..." to sahá jen taktak po kolena. Nechápejte mě špatně, není to hloupý nebo nepropracovaný příběh, ale prostě jiné autorčiny byly lepší. (DK 78%)

Příběh, který mě pohltil a nepustil až do poslední překvapivé stránky. Doporučuji. (DK 85%).

Výborný příběh a i když tak nějak tušíte, o čem - a o co - se zde bude hrát, čtete s napětím od první do poslední stránky.
Na DK aktuálně 87%.

Pěkně jsem si literárně pošmákla. Dobrý příběh, napínavý, s překvapivými zvraty; sice trošku méně uvěřitelný, ale i tak nemůžu než doporučit.
(Na DK aktuálně 84%.)

Inspektorka mi sice k srdci příliš nepřirostla, ale jinak je příběh skvělý a na konci ještě skvělejší. Doporučuji, čte se to samo. (DK aktuálně: 88%).

Hodně dobré, originální a napínavé. Nepochybně i dost aktuální. A ten konec? Naprosto nečekaná tečka. Autor mě tentokrát dobře "dostal".

Bez příkras popsaná ztráta soudnosti a rozumu. Na úkor dětí, manžela, vlastní sebeúcty. Pro někoho, kdo v životě nestál poblíž automatu, zcela nepochopitelné. Kéž by ten naznačený konec byl opravdu začátkem trvalého uzdravení.

Tak jsem se zase utvrdila v tom, že Hartla číst nemůžu.... Povrchní splácanina neuvěřitelných událostí a náhod smrsknutých do několika málo dní. Ale nejvíc mě irituje, jak se autor sebevědomě pasuje na někoho, kdo ví, jak ženy přemýšlí, uvažují a konají. Jeho nesmyslné tvrzení o "pipině po 80 km na kole" je už jen smutným potvrzením téhle arogance. Zrovna tak ten popisovaný fracek a jeho králíček. (Takhle by žádná matka nereagovala.) Celkově je to tak nepříjemné nastavení příběhu, že jsem to špatně vydýchávala. A ačkoliv je autor na TV obrazovkách příjemný a sympatický, jeho knihy se - byť jsou paradoxně čtivé - číst příliš nedají. Alespoň mnou ne.

Renée je možná až moc dokonalá a výkonná postava než aby byla reálná a jednoznačně sympatická. Taková superžena. Nicméně příběh byl opět čtivý a svižně plynoucí a s chutí si přečtu další.

Čili definitivně končím s knihami obsahujícími část textu ve formě podcastů. Nevyhovuje mi to, tříští to příběh a děsně mě to neba. Ale soudě dle dosavadních hodnocení (92%, 164 hodnotících) jsem výjimka.