Hospodyně

Hospodyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501223/bmid_hospodyne-aMY-501223.jpg 4 413 413

Jodi Bishopová je úspěšnou realitní makléřkou a živitelkou rodiny. Harrison – její manžel – na ni kvůli tomu žárlí. Kdysi měl své velké sny, ale teď je jen průměrným spisovatelem. Jodi už nebaví neustálá snaha sladit chod rodiny, práci a potřeby vlastních rodičů. Její matka má totiž Parkinsonovu chorobu a zatím se o ni zvládá starat Vic – Jodiin otec. Taky však není nejmladší a neustálá péče jej vyčerpává. Uvítal by pomoc. Jodi se proto rozhodne najmout pro své rodiče hospodyni. Je to ale správné rozhodnutí? Kdo je vlastně ta žena, která najednou nosí matčiny šperky? O co jí jde? A jak daleko je kvůli tomu ochotna zajít?... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr

The Housekeeper, 2022

Therrr
15.11.2024 5 z 5

Milé překvapení!

olca1983
14.11.2024 4 z 5

Dlouho jsem přemýšlela, jak hodnocení vůbec napsat.
Wow efekt se bohužel nedostavil. V příběhu se řešila kniha Jodiina manžela .. že je moc rozvláčná a zdlouhavá .. a autorka si nejspíš neuvědomila, že i tato její je.
Jodi má můj obdiv, že to s otcem nevzdala. Ale jelikož jsem kdysi zahlédla srovnání s knihou Pomocnice, tak jsem čekala asi něco jiného. Ale ne nechci hanit - líbily se mi krátké kapitoly, takže se kniha dobře četla. I nápad byl dobrý. Jen té omáčky okolo bylo na mě trochu dost.

tess.de.veles
21.10.2024 4 z 5

Nebylo to špatné, ale ani žádné WAW... Zkrátka, lepší průměr...

Beáta753
30.09.2024 3 z 5

Psychologie je mocná čarodějka. A kdo to umí, je trpělivý a má silný žaludek dokáže zajít hodně daleko. Pokud mi v příběhu něco nesedělo, tak se to dalo lehce přehlédnout. Kniha se četla na výbornou. Otáčela jsem jednu stranu za druhou.

JaniceKrat
22.09.2024 4 z 5

Od Joy Fieldingové jsem přečetla spoustu knih, ale už je to dávno a příliš si jednotlivé knihy nepamatuji, jen vím, že se mi její styl psaní vždy líbil.
Hospodyně je velmi dobře napsaná. Osobně jsem celý děj celkem dost prožívala a bála jsem se, kam až to všechno zajde a co komu projde. Nemohla jsem se dočkat, až dojde na spravedlnost a ono se to nabalovalo pořád víc a víc a objevovaly se další "klacky pod nohy".
Kniha se četla dobře. Dobře popsaná manipulace, jak člověk dokáže obelhat jiného člověka a vnutit se mu do života. Ale většinu knihy jsem byla dost zklamaná (a proto také dávám o jednu hvězdu méně) z toho, jak se hlavní hrdinka Jodi nechávala od všech kolem sebe ponižovat, včetně jejích vlastních rodičů. Vím, že to neměla snadné, ale já na jejím místě po tolika neúspěšných pokusech, bych to vzdala, protože každý by měl mít svoji důstojnost a nenechat se kritizovat naprosto v každé situaci. Je mi jasné, že byla zahnaná do kouta, ale i přseto jsem její loajalitu nechápala.
Naštěstí se na konci knihy vzchopila, ale... Už bylo pro můj celkový dojem pozdě.

knihomolka27
09.09.2024 3 z 5

60 procent

Tak předně mě trochu mate ta obálka, která s námi trochu manipuluje, co se týká věku hospodyně, tedy pokud to má být ona. Pokud ano, tak na 65 teda nevypadá. A nevypadá ani jako hlavní hrdinka na 40. No nic.....v tomhle žánru a s touto tématikou mám už něco načteno, musím říct, že tato hospodyně spíše patří do toho průměru.

Od autorky jsem četla už asi tři knihy a všechny vykazovaly hodně solidní děj a čtivost, ale postupně mě vždy začaly ztrácet, takže mě to už ani nebavilo moc dočítat u konce. Hospodyně jde hodně najistotu, v podstatě nic v této knize není příliš překvapivé, záleží tedy co od ní chcete. Sice se čte dobře, ale děj je opravdu hodně repetitivní, doslova se tam vše neustále opakuje a to až do té míry, že vám to začne připadat opravdu otravné. Obzvlášt otravné mi přišlo neustálé navštěvování rodičů, chování postav a i ty neustále opakující se činnosti. Nevím no, myslím, že by autorka mohla být trochu odvážnější a nedržet se tak úzkostlivě pořád těch samých událostí.

Hlavní hrdinka byla občas na ránu, její manžel na mě působil jako hroznej pitomec a její otec byl ještě horší. I její sestra mi přišla celkem nesnesitelná.

KnihomolkaKatka
03.09.2024 5 z 5

Moje první knížka od paní Fieldingové a hned musím říct, že je to pecka. Označila bych to za psychologický thriller, který se asi bude líbit především ženám. Mně se líbil moc. Čtení je jednoduché, plynulé a díky krátkým kapitolám si děj udržuje napětí celou knihu. Jodi mi bylo líto kvůli rozdílům, které dělaly rodiče mezi ní a její sestrou Tracy.
Doporučuju a rozhodně s autorkou nekončím. :)

Pajuška59
29.08.2024 5 z 5

Má první kniha od této autorky a určitě nebude poslední. Kniha se mi moc líbila, je to přesně můj styl. Mám ráda krátké kapitoly, které mě nutí pořád číst dál.

Příběh se mi velice líbil, sice už od začátku tušíte, jak to vše dopadne, ale stejně jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Jodi mi ale bylo trochu líto, nikdy nebyla oceněna za úspěch mezitím co její sestra nic nedokázala, ale veškeré projevy lásky a uznání dostávala ona.

Acquenta
23.08.2024 4 z 5

Super kniha. Čtivá, napínavá

soukroma
19.08.2024 3 z 5

Čtivé, jak to autorka umí. Ale neuvěřitelné - svatá hrdinka v rodině, kde jí všichni bez výjimky házeli od mala klacky pod nohy?! Vztahy, chování, rozdíly mezi sestrami, nevěry, úklady, nic z toho jsem prostě nemohla v tomhle příběhu přijmout.

Evule *
28.07.2024 5 z 5

Napínavé, čtivé a taky smutné. Knihu jsem si užila, i když jsem tušila... Určitě nebyla od této autorky poslední.

kikies
26.07.2024 5 z 5

Skvělý příběh, při kterém ve Vás trochu zatrne...

Dagmar58
24.07.2024 4 z 5

Paní spisovatelka umí...knížka se dobře četla, děj má spád a určitě bych doporučila k přečtení!

maryska09
21.07.2024 4 z 5

Dobře napsaná kniha, která nakonec dokázala přece jen trochu překvapit

anája
18.07.2024 5 z 5

Super počteníčko.

ronave
11.07.2024 5 z 5

Jako vždy prostě skvělá spisovatelka.
Knížka se dobře čte, má spád a vše je tak jak má být.
Víc není potřeba dodávat, rozhodně stojí za přečtení :-)

asam
17.06.2024 5 z 5

Autorka opět zabodovala. Zajímavý příběh. a i když tak nějak tušíte "kdo, jak a co " s chutí čtete dál. Doporučuji---knížka na dovolenou

Mabie
06.06.2024 5 z 5

Hlavní hrdinka Jodi je odjakživa poslušná (a přesto nemilovaná a přehlížená) dcera, která tak trochu nepatří do okruhu svých nejbližších. Celoživotně poznamená tím, že jedinou milovanou v rodině je její sestra, se od útlého dětství snaží získat pochvalu, aby tak "za zásluhy" získala lásku svých rodičů. Trauma dětství si přenáší i do dospělosti svým vzorcem chování, kdy v konfliktech vždy ustupuje a nechává se využívat.
Kniha je plná charakterových kreatur: bezcitný tatínek, vydírající maminka, sebestředná sestra, manžel hajzlík. Třešničkou na tomto dortu je hospodyně - manipulátorka světového formátu, kterou musí člověk občas obdivovat, i když její povaha je děsivě zrůdná.
Děj je většinou předvídatelný, ke konci trochu překombinovaný, ale i tak to bylo výborné čtení.

Hella
03.06.2024 4 z 5

Výborný příběh a i když tak nějak tušíte, o čem - a o co - se zde bude hrát, čtete s napětím od první do poslední stránky.
Na DK aktuálně 87%.

Renatecka
02.06.2024 5 z 5

Joy Fieldingovou jako spisovatelku miluji, její psychothrillery opravdu nezklamou. Hospodyně patří mezi její top díla, vřele doporučuji.