Hello Kitty161 Hello Kitty161 komentáře u knih

☰ menu

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Kniha je o příběhu Christien, která se v šesti letech přestěhovala s rodiči a pětiletou sestrou z vesnice do Berlína. Její otec byl nezaměstnaný, jenom její matka pracovala. Její otec je doma často bil, a proto její matka později požádala o rozvod. Její sestra se rozhodla bydlet s otcem, takže jenom Christian bydlela s matkou. Ve škole neměla žádné kamarády, až jednoho dne se spřátelila s její spolužačkou, Kessi. Kessi chodila s Christien do mládežnického klubu ''Dům středu''. Tam se ve dvanácti poprvé seznámila s drogami, konkrétně s hašišem. Pak s heroinem. S Kessi chodila také do klubu Sound, kde tam potkává nové lidi včetně Detfela, se kterým začala Christien chodit. Všichni s Christien začínají být závislí na heroinu. Christien ani Detfel neměli dostatek peněz, takže si musela vydělávat prostitucí. Její matka dva roky o ničem nevěděla, než ale jednoho dne jí přistihla v koupelně jak si píchá heroin. Takže jí matka odveze zpátky na venkov
Kniha byla smutná a otevřela mi hodně oči.

29.09.2024


Ela a kouzelné baletní střevíčky Ela a kouzelné baletní střevíčky Darcey Bussell

Elino přání, chodit do baletní školy se splnil. Od učitelky madam Za-Zy Ela dostala červené baletní špičky, které se ale nezdají být obyčejný. Jsou kouzelné. Díky nim se Ela dokáže ocitnout v jiném světě, v Zemi kouzel. V Zemi kouzel žijí postavy z baletu. Když se Ela vtančí do Zemi kouzel zjistí že je v nebezpečí a že Zlý Myší král zařídil, aby se už netančilo.

11.12.2023


Ela a narozeninové představení Ela a narozeninové představení Darcey Bussell

Ela začíná vyrůstat ze svých kouzelných baletních střevíček, a přemýšlý, že se jich vzdát. Ale než by o tom mohla myslet, Země kouzel jí potřebuje. Zdá se, že zlý Mýší král očaroval prince Florimunda a zamiloval se do Švestkové víly. Chtěl by zrušit svatbu s Princeznou Aurelií a kvůli tomu by se muselo zrušit i Baletní vystoupení, který Princezna Aurelie připravovala pro svou maminku k narozeninám.

10.10.2023


Valentýnka a narozeniny Valentýnka a narozeniny Ivana Peroutková

Kniha je o holčičce Valentýnce, která se s kamarády Jonášem,Petrem a Zuzkou rozhodnou vyrobit šumivé koule do koupele pro Valentýnčinu tetu Helenu. Jonášův bratr Cyril, jim najde recept na šumivé koule do koupele na počítači. Děti se rozhodnou, že každý vyrobí jednu kouli, a schovají dovnitř něco zvláštního.

21.02.2023 5 z 5


Zadní dům Zadní dům Anne Frank

Ráno 12. června 1942 Annelies Marie Franková dostala ke svými 12 narozeninám deník, který v průběhu pojmenovala Kitty. 28. března 1944 večer se Annelies dozvěděla v rádiu Oranje, že po válce se uspořádá sbírka deníků a dopisů, tak Annelies každý den psala do deníku každý den o tom, co se jí ten den stalo. Na začátku srpna 1944 kdy se úkryt prozradil, ve kterém se Annelies a její rodina ukrývala před pronásledováním Židů. Annelies bohužel zahynula v koncentračním táboře Bergen-Belsen. Jenom její otec přežil, a po válce vydal Annin deník.

01.01.2023


Heidi, děvčátko z hor Heidi, děvčátko z hor Johanna Spyri

Knížka je o holčičce Heidi, která ztratila oba rodiče. Nejdříve jí poslali k tetě Běťe, ale později přišla do hor za jejím dědečkem Komrádem. S dědečkem se brzy spřátelila. Po nějaké době si pro ni přišla teta Běta a odvezla ji do města, aby dělala společnost slečně Kláře, která nemohla chodit. Heidi uprosila Klářina tatínka, a ten jí s Klárou odvezl k dědečkovy Komrádem.

13.11.2022 5 z 5


Dívka z inkoustu a hvězd Dívka z inkoustu a hvězd Kiran Millwood Hargrave

Knížka je o holčičce jménem Isabella, která žije na ostrově Joya. Její tatínek je kartograf a maminka jí zemřela. Jednoho dne zmizí její nejlepší kamarádka. Isabella se nenápadně připojí do pátrací skupiny. Díky její dobré orientaci ve hvězdách a starodávné mapě po mamince, je jediná kdo muže skupinu provést zapomenutým ostrovem. Zjistí, že má ostrov temná tajemství. Knížka se mi moc líbí a celkově se mi moc líbí ten příběh, a konec mě zaskočil. Moc Doporučuju.

28.09.2022 4 z 5