Valentýnka a narozeniny přehled

Valentýnka a narozeniny
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/377986/bmid_valentynka-a-narozeniny-sLv-377986.jpg 4 85 85

Valentýnka série

1. díl >

Devítiletá Valentýnka je trochu snílek, trochu průzkumnice. Tahle kombinace z ní dělá neobyčejnou holčičku, která se dostává do dramatických, dojemných i vtipných situací. Valentýnka žije s rodiči, babičkou, tetou, strýcem a psem Hugem ve starém domě se zahradou. A má tři nejlepší kamarády – Jonáše, Péťu, Zuzku, s nimiž se pouští do nejrůznějších dobrodružství. Jenže ta nakonec vždycky dopadnou jaksi jinak, než si Valentýnka představovala. První díl série příběhů o holčičce Valentýnce.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Valentýnka a narozeniny. Přihlašte se a napište ho.

magdaM1WM
28.07.2024

(SPOILER) Nemohu si pomoct, nelíbí se mi to. Hlavní hrdinka je mi nesympatická, kamarádi nemají vlastní názor, Valentýnka je rozmazlená, kniha nemá pořádný děj... Holčina jim poručí, aby na oslavu její vlastní tety udělali šumivé koule a pak se zlobí, že si do jedné z nich Péťa dal něco, co chtěl on. Ještě jak je tam popsán ten její usedavý, bodavý pláč, poté, co zjistila, že všichni ji neposlouchají... To mě dohřálo podobně jako když všem ostatním rozdá úlohy a sama bude ,,čarovat". Podle mě je to příběh o spratkovi, který má něco jako otroky? Knihu jsem četla i jako malá, nikdy se mi nelíbila, ale co se týče mého mínění o charakteru postavy, jsem asi jediná.

Hobitka
27.11.2023 4 z 5

Posloucháno v audioverzi pro zpříjemnění pobytu na lůžku při nemoci.
Knížka je načtená parádně, a to i včetně hudebních vložek. Tak akorát veselé a ulítlé, že mi to náladu opravdu zlepšilo :)

Příjemně mě překvapilo, že se příběh nesoustřeďuje pouze na Valentýnku, ale stejné pozornosti se dostane všem čtyřem kamarádům. Docela mě to celé nalákalo zkusit ty šumivé koule taky doma vyrobit. Ale udivilo mě, co všechno se do nich dává... ;)

Až budu příště potřebovat vylepšit náladu knížkou, dostane další díl šanci :)

Atlantis
30.08.2023 2 z 5

2,5* K uzoufání obyčejná kniha, které chybí prakticky vše - spád, nápad, příběh. Vše korunuje nechutně nesympatická hlavní holčička.

Knižní novinky (21.5. - 3.6.)

21.05.2018

Kniha Valentýnka a narozeniny v seznamech

pohádky pro dívky dětská dobrodružství

2004  87%Anička a její kamarádky
2018  79%Valentýnka a narozeniny