Hoblinka

Já mám z téhle knížky doživotní trauma. Povinná četba v druhé třídě. Dodnes si pamatuji. Na tatínka spadl strom a František si nemohl koupit párek...

Až budu příště koukat na film "Zítra to roztočíme, drahoušku", musím se více soustředit na svatební fotku Stellinky a Miloše Kopeckého. Prý je to jejich opravdová svatební fotka. Strhávám hvězdičku za hrubky v textu.

Adama z Dobrotína, Petra i Rozárku mám moc ráda.

Zajímavé a pochopitelné rozuzlení. Ne vždy se totiž ve Vondruškových koncích orientuji na první dobrou.
Odpouštím slovní spojení "budou přenocovat", i když mi to nevýslovně rve uši.

Kniha se mi moc líbila. Už se těším, až si ji přečtu v létě znovu a k tomu přidám výlet

Já vůbec nechápu, proč se ke mně tahle krásná knížka dostala až teď. Povinná literatura pro každého milovníka češtiny!

Dodnes umím zpaměti. Přeloženo Hrubínem. Vždycky se mi zdálo, že se inspiroval, a pak napsal Kuřátko a obilí.

Moc mě potěšilo, že úryvky této nádherné knížky zazněly i v mém oblíbeném Comebacku.

Konečně vím, proč se u nás říká "Hnal ho jako financ kozu" :-)

Jedna z oblíbených knih mého dětství. Dětem už se tolik nelíbila.

Tohle bude navždy moje srdcovka. Samozřejmě ji znám celou zpaměti.

Souhlasím s theale. Zbytečně přeplácané, zbytečně druhů lidí. A popravdě řečeno, nějak si nedovedu představit, jak proti sobě bojují dvě víly, byť je jedna bílá a druhá černá.

Na tuhle knížku jsem narazila při rozhovoru Karla Šípa s Terezou Kostkovou. Ona byla nadšená. Byla jsem natěšená, knížku jsem si koupila a jsem také nadšená. Milá knížka.