Horry Horry komentáře u knih

Tíha nenávisti Tíha nenávisti John Hart

Byla jsem trochu rozpačitá ze zdejších komentářů typu " už mě ten nepřetržitý proud mučení fyzického a psychického tolika postav prostě odrovnal, ani jsem do nedočetl/a", že jsem čekala, co za kalibr na mě nastoupí a jestli se vůbec do toho pouštět. Nakonec jsem ji koupila a přečetla ji na dva zátahy, přičemž poprvé necelých 100 stránek a byť byl plán při druhém čtení dát si jen půl hoďky před spaním (začala jsem číst cca v 22h), tak mi to nedalo a končila jsem asi ve 2 ráno když jsem knihu dočetla. Je to super knížka, konečně trochu něco zajímavého a jiného než standardní detektivky, kde pomalu všichni detektivové jsou super a jediný špatný je zde záporák. Knihu určitě doporučuji, a co se týká toho násilí, u této knihy bych to asi tak nehrotila...už jsem četla i mnohem horší a jedna mě tak odradila, že už jsem další díly série ani nečetla. A to vydržím hodně:).

01.05.2017 5 z 5

Nákaza Nákaza Guillermo del Toro

Na tuto knihu jsem narazila úplně náhodou na internetu, nicméně po přečtení obsahu a zjištění, že se jedná o upírskou tématiku (jedno z mých oblíbených témat) v kombinaci s virem, jsem neodolala a hned druhý den si ji šla koupit.
Začátek knihy je velmi poutavý, atmosféra dokonalá, seznámení s postavami je plně dostačující a přitom není zdlouhavé jako u jiných knih. Jak jsem již zmínila výše, upírská "nákaza" je zde zajímavě předkládana v podobě zrádného viru (červík sem, červík tam) a i přes zdánlivou nelogičnost jsou tyto dva faktory propojeny téměř bezchybně.
Přemýšlím, jestli se zítra nezaběhnu koupit další díl, abych se dozvěděla jaké je pokračování :D . Ale radši za světla, protože po tmě bych si musela dávat pozor na sklepní okénka a křovité oblasti :D. Atmosféra knihy v člověku zůstane opravdu ještě dlouho po přečtení:).

20.09.2011 5 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

O něco pomalejší než předchozí díl, nicméně dokonalá provázanost dějových linek. Stále za 5 hvězd.

14.08.2019 5 z 5

Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Hodně čtivé, po dlouhé době jsem knihu musela přečíst během asi 3 dnů.

14.08.2019 5 z 5

Údolí mrtvých Údolí mrtvých Tim Weaver

Super kniha

26.12.2018

Vládce klanů Vládce klanů Christie Golden

Hodně dobře napsaná kniha.
I když za normálních okolností orckou rasu nemám ráda, musím říct, že Thrall u mě v očích značně stoupl.

Vzpoura Vzpoura Andrea R. Cremer

Druhý díl série o Hledačích a Ochráncích. Kniha úspěšně navazuje na první díl a drží stejně napínavé tempo. Postavy se rozvíjejí, rozdělují se na "dobrou" a "zlou" stranu", dojde samozřejmě i k několika překvapivým zvratům. Zvládla jsem si přečíst za pár hodin a kdyby vyšel už třetí díl, hned bych si ho šla koupit.
Vlčí příznivci, jděte do toho:)!

Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

Velmi čtivá kniha s překvapivým koncem....King opět nezklamal!

26.12.2011 4 z 5

Černá krabice Černá krabice Joe Hill (p)

Musím přiznat, že jsem se ze začátku opravdu dost bála (a to jsem na horory zvyklá) a amtosféra se snášela nad celou knížkou. Synáček se potatil (syn Stephena Kinga), doufám ,že mu to bude takhle dobře psát dál.

20.09.2011 5 z 5

Stříbrná relikvie Stříbrná relikvie Patricia Briggs

Myslím, že je to druhá nejlepší kniha z celé série (první je Měsíční píseň). Budou ještě další díly?

Smečka Smečka Andrea R. Cremer

Tato kniha mě nalákala poutavými plakáty v metru a nakonec jsem ji dostala k narozeninám. Nějakou dobu jsem si ji šetřila, ale nedávno jsem se konečně dostala k tomu ji otevřít. Přečetla jsem asi první dvě kapitoly a zase knihu zavřela s tím, že to zas bude nějaká puberťácká fantasy. Ale druhý den jsem se dokopala k tomu ji otevřít znovu a určitě toho nelituji. Děj se uspokojivě rozbíhá, dozvídáme se, co mělo zůstat utajeno a v některých momentech jsem se zatajeným dechem hltala stránky, abych se dozvěděla jestli se stane to co si myslím, jestli umře ten, kdo vypadá, že má umřít a tak podobně.
Prostě knížka, která čtenáře, co mají rádi vlčí tématiku, chytne a nepustí.
P.S. Hned druhý den po dočtení jsem si musela koupit druhý díl :).