Hospodyňka Hospodyňka komentáře u knih

Klenoty klasické evropské kuchyně Klenoty klasické evropské kuchyně Roman Vaněk

Kniha u které mi nevadí hladovět a stačí se jen kochat.

03.03.2018 5 z 5

Zlý farář přejel hodného psa Zlý farář přejel hodného psa Jiří Barhoň

Skvělá kniha pro zakaboněné dny, nebo zakaboněné cestující v MHD.

03.03.2018 5 z 5

Povídky Povídky Zdeněk Svěrák

Přečteno a darováno. Milé, chvilkami smutné, ale takový je život, né?

02.03.2018 4 z 5

Rytíř zelené růže: Záviš z Falkenštejna Rytíř zelené růže: Záviš z Falkenštejna Zuzana Koubková

Colin Firth jako Záviš by se mi líbil. Náctileté čtivo a pěkné chvíle přivodilo.

02.03.2018 3 z 5

Ílias Ílias Homér

Krutopřísná čtená ve slovenštině, ale bezesporu působivá.

02.03.2018 5 z 5

Příručka, která tě krok za krokem naučí kreslit vše, co vidíš kolem sebe Příručka, která tě krok za krokem naučí kreslit vše, co vidíš kolem sebe Rosa María Curto

Výborná série knih. Přiznávám, že u mé maličkosti vzbudila větší úspěch, než u ratolestí. Je jedno, že člověk studuje roky kresbu. Když přijde dítko a chce jednorožce, tak čeká jednorožce a né prý koně s divným rohem...

Polibek hříchu Polibek hříchu Keri Arthur

Jsem udřená četbou. Dvě hvězdy jsou za fantazii autorky v komplikovanosti zúčastněných.

02.03.2018 2 z 5

Barvy pro krásu Barvy pro krásu Christel Buscher

Stará, ale dobrá. Typologie se nemění, střihy a trendy samozřejmě ano. Nicméně dokud nebude něco aktuálnějšího, tak po ní budu šahat pořád dokola. A někdy bych si přála být, alespoň na den kontrastní zimní typ.

Mahulena, krásná panna Mahulena, krásná panna Jaroslav Seifert

Rada se k ni vracim, vzpominam a privonim. Neumim vysvetlit, ale knihy ctene v detstvi voni jinak. Těch hvězdiček mělo být pět. No to je důkaz, že v čekárně u dětského lékaře se nemá surfovat :-)

01.03.2018 5 z 5

Martina Martina Jarmila Dědková

Zase jedna kniha čtená příliš brzy. Nebo to holt nesedlo mé maličko zakomplexované zavalité nátuře.

22.02.2018 2 z 5

Aranella, dcera piráta Aranella, dcera piráta Aino Pervik

Dlouho mě budila ze spaní. Moc se mi líbila, ale pro druháky to opravdu není.

22.02.2018 4 z 5

Jídlo jako jed, jídlo jako lék Jídlo jako jed, jídlo jako lék kolektiv autorů

Opakovaně zní vykrádám inspiraci. Krásné fotky, krásné kresby...pastelkami, což je kumšt a ještě dosti chytrých informací. NO nečekejte, že se dozvíte něco převratného, ale příklady z praxe se mi v ní líbí.

22.02.2018 5 z 5

Mrtvé duše Mrtvé duše Nikolaj Vasiljevič Gogol

Byla to povinně nepovinná četba, ale vtipná a k vínu doporučuji.

22.02.2018 4 z 5

O perníkové chaloupce O perníkové chaloupce Vendula Chalánková

Knížka pro děti s přidanou hodnotou.

22.02.2018 5 z 5

Dějiny umění 5 Dějiny umění 5 José Pijoan

Dobré obrazové materiály. K maturitě z dějin umění asi nezbytné.

21.02.2018 4 z 5

Dějiny umění - malířství, sochařství, architektura Dějiny umění - malířství, sochařství, architektura Jacek Debicki

Dobrá knížka k maturitě. Je tam zmíněno víc než jen umění. Dobré pro představu o kultuře obecně.

21.02.2018 3 z 5

Maestro Václav Zapadlík Maestro Václav Zapadlík Václav Zapadlík

Dokonalost sama. Úžasný dárek všem mužům a uměnímilovným ženám. Fakt klasika.

Běla Suchá Běla Suchá Jiří Suchý

Muselo být krásné věnovat se textilní tvorbě dnes tak upozaděné. My textiláci už jen sníme o návratu českého věhlasu.

21.02.2018 4 z 5

Ars Sacra Ars Sacra Rolf Toman

Nevlastním, ale chtěla bych. Měla jsem možnost vidět a zamilovala jsem se.

Vily slavných Vily slavných Václav Junek

Dostala jsem darem, dala jsem darem. Pěkně udělaná kniha.