Hotovson Hotovson komentáře u knih

Adventní kletba Adventní kletba Vlastimil Vondruška

Pěkně to Oldřich z Chlumu narafičil.

29.12.2017 5 z 5

Román o růži Román o růži Vlastimil Vondruška

Další pěkná knížka ze série s Oldřichem z Chlumu. Je dobrý, že se dají číst na přeskáčku, protože jsou i na přeskáčku napsaný.

14.12.2017 5 z 5

Vzpoura goliardů Vzpoura goliardů Vlastimil Vondruška

Oldřich z Chlumu je tentokrát odsunut tak trochu na vedlejší kolej, resp. pod zámkem, takže Ota s Divišem si musí poradit sami. Což se mi na tom líbilo, že to tentokrát nestálo jenom na Oldřichovi, i když se nakonec dobral stejnýho závěru.

10.12.2017 5 z 5

Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Paráda! Ke konci napětí, že by se dalo krájet - smyčkovou pilou.

09.12.2017 5 z 5

Krev na kapradí Krev na kapradí Vlastimil Vondruška

Takový oddychový čtení, nic náročnýho. Víc se mi líbila ta část s Oldřichem z Chlumu.

05.12.2017 4 z 5

Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Husitská epopej. I, 1400-1415 - za časů krále Václava IV. Vlastimil Vondruška

Musim se přiznat, že na tohle sem se těšil celkem dlouho, ani ne snad proto, že bych četbu nějak záměrně odkládal, ale prostě nebyla v knihovně. Když sem se konečně dočkal, tak sem měl celou knížku přečtenou ani ne za 48 hodin, vzal sem to doslova jednim dechem.

Opět se mi potvrdilo, že Vondruška prostě umí psát tak, aby to čtenáře bavilo a vtáhlo do děje a ten se pak nemůže odtrhnout.

Líbí se mi, že je knížka pojatá tak, že sledujeme osudy obyčejných lidí různých povolání a názorů na pozadí doby, která je alespoň pro mě hodně zajímavá. Samozřejmě, že je to i o šlechtě, ale kdyby to bylo jenom o ní asi by mi to tolik nebavilo.

16.11.2017 5 z 5

Králův dluh Králův dluh Vlastimil Vondruška

Další velmi čtivá knížka ze série Hříšní lidé. Panoš Ota se tu k mému překvapení držel dost nečekaně zkrátka :-)

13.11.2017 5 z 5

Lovci hlav Lovci hlav Jo Nesbø

Prvních 100 stran se mohlo klidně smrsknout na třetinu a nestalo by se vůbec nic. Prokousat se přes ně bylo pro mě vcelku utrpení. Ve zbytku už to má spád a děj pěkně utíká, jenom škoda, že to nepřišlo dřív.

28.10.2017 3 z 5