hroneczek

Mrazivé, děsivé. O to více, když se jedná o skutečné příběhy a osudy žen i dětí.

Jedna z mála knih, kterou jsem od Viewegha zatím četla. A moc se mi líbilo, s jakou ledabylostí některé scény popisuje, zároveň ale vtáhne do děje a po otevřeném konci přemýšlíte, jak to vlastně mohlo opravdu skončit.

Četla jsem jí už před nějakým tím pátkem jako povinnou četbu. Vím, že jsem měla nutkání si v ní podtrhávat, jak se mi některé myšlenky líbily.

Opět jedna z mála knih povinné četby, která se mi moc líbila a přečtu si ji ráda znovu.

Škoda, že Wolker zemřel tak mladý. Jeho poezie má nezměrnou hloubku. Jedna z mála poezií, které jsem četla.

Jedna z mála poezií, kterou jsem byla schopna číst. Navíc se mi neskutečně líbila. Hloubka některých balad je úžasná, uchvacující. Škoda, že autor zemřel tak mladý.

Chápu, že někomu se nekonečné popisy zdají nudné. Ale mě příběh naprosto uchvátil. Vhodné jak pro děti, tak dospělé.

Film mě rozhodně bavil mnohem více. Psáno takovou nějakou zvláštní (pro mě) nezáživnou formou.

Hodně dobré - napínavé, čtivé, reálné. Reálné až tak, že vám běhá mráz po zádech.

Vtipné, čtivé, prostě bezva. Doporučuji jak na seznámení se s životem v Paříži, tak i jako oddechové čtení.

Jedna z knih, které mě doprovázely snad celé dětství. Ilustrace nádherné, verše snadno zapamatovatelné, některé si pamatuji do dnes, jiné mi okamžitě naskočí při přečtení prvních veršů. Pokud bych měla označit nějakou knihu, jako knihu dětství, pak to bude určitě tato.

Knihu jsem četla už velmi dávno. Moc si nevybavuji děj, ale vím, že se mi líbila - jak psanou formou, tak fotografiemi.

Četla jsem už před léty a celou dobu jsem čekala, kdy se konečně objeví nějaký vrah, zabiják, mučitel. Až téměř u konce knihy mi došlo, že zabijákem není osoba, ale alkohol. Zola naturalista každým coulem.

Pokračování Zabijáka. Naturálně vystihuje život kurtizány. Na to, že je často součást povinné četby, tak se dobře čte. Doporučuji.

Ještě jsou lidé, kteří Bambiho neznají! Jako dítě jsem ho milovala. Jak text, tak krásné ilustrace knihy.

Kdysi dávno jsem si Mumínky půjčila v knihovně, aniž bych věděla, co mě čeká. A byla jsem mile překvapená.