hroneczek komentáře u knih
Po faktické stránce jde o velmi zajímavé dílo, které muselo pana Kmentu stát spoustu úsilí a času. Chápu také, proč je napsáno tak, jak je napsáno. Nicméně se mi kniha, jako člověku nepolitickému, velice obtížně četla. Bylo těžké se v ní orientovat, dokonce jsem musela část jedné kapitoly úplně přeskočit, což běžně nedělám, ale už jsem prostě nevěděla, čí jsem. Kniha dočtena, vracet se k ní určitě nebudu.
Stejně jako první díl, mělo i pokračování spád, založeno bylo na skutečných událostech. Kniha přináší velmi zajímavý pohled na život královny - výhody, nevýhody, strasti, situace, které jsou pro nás normální, ale pro tehdejší královnu byly naprosto nepředstavitelné. Těším se na další díl.
Přehledné, ucelené, obsahuje praktické příklady.
Knihu jsem louskala na ZŠ, když jsem se učila číst. Některé pohádky byly mé oblíbené, jiné mě tolik neoslovily, ale celkově je kniha pěkná.
Návrat do dětských let. Výborné jak pro rodiče, tak malé začínající čtenáře.
Očekávala jsem naprosto stejný příběh jako ve filmu, ten se sice trochu lišil, ale i tak byla kniha velice pěkná a dobře se četla.
Přišlo mi, že těch zábavných příběhů je podstatně méně, než těch nudných. Ale záleží určitě na každém a jeho vkusu.
Tuto knihu často otevírám, používám, čerpám z ní inspirace a rady. Používá ji i moje mamka a babička.
V dětství nám ji četla mamka před spaním. Pamatuji si, že se mi to líbilo, ale už tehdy mi příběh přešel smutný a dost náročný.
Velmi kvalitní četba. Četla jsem už na ZŠ a hrozně mě nadchla. Zajímalo by mě, jak by se mi líbila dnes - věřím, že ještě více.
Četla jsem ji už dávno a líbila se mi. Ale četla jsem i další díly a nějak mi už splývají dohromady. Škoda.
Bohužel jsem četla i další díly a nějak mi už splývají dohromady. Jinak to jsou pěkné dívčí knihy.
Četla jsem ji v pubertě, kdy se mi moc líbila. Ale bohužel jsem četla i další díly a nějak mi už splývají dohromady. Škoda, protože to jsou pěkné dívčí romantické knihy.
Příjemné a rychlé čtení. Bohužel jsem četla spoustu těchto princezniných deníků a bohužel mi už nějak splývají dohromady.
Pěkné, příjemné. Četla jsem spoustu dílů, bohužel mi už nějak splývají dohromady a nedokážu je oddělit. Škoda.
Četla jsem jí už před mnoha lety. Úplně si už nevybavuji děj, ale vím, že jsem ji louskala stránku za stránkou a líbila se mi.