HŠ komentáře u knih

Babičku potrkal jelen, aneb, co tomu říkáte, doktore? Babičku potrkal jelen, aneb, co tomu říkáte, doktore? Radkin Honzák

Čekala jsem něco jiného, takže jsem byla zklamaná.

17.09.2017

Zapomenuté dítě Zapomenuté dítě Charlotte Link

Potřetí jsem dala autorce šanci a potřetí trošku zklamání. Příběh Fiony dobrý, ale to je tak asi vše.

22.06.2017 3 z 5

Tři na cestě Tři na cestě David Nicholls

Nevím, jak hodnotit. Do půlky až do dvou třetin mě to docela nudilo, spíš cestopis než román, ale pak už to bylo lepší. Ne že bych knihu nějak moc vychvalovala nebo doporučovala, ale špatné to taky nebylo.

08.06.2017

Galapágy Galapágy Kurt Vonnegut Jr.

Zklamání. Dle anotace jsem čekala něco na způsob Robinsona. Přistání na ostrově proběhne až v poslední čtvrtině knihy, kdy už jsem byla znuděná. Nerada nedočítám knihy, pořád jsem čekala, co se stane. A ono nic.

01.05.2017 1 z 5

Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

Dočteno silou vůle a taky tím, že jsem to četla na dovolené. Měla jsem z děje pocit, že všechno už tu jednou bylo. Dvojku číst nehodlám.

30.03.2017 1 z 5

Peklo jménem Rakká Peklo jménem Rakká Sophie Kasiki

Pár mých známých odmítlo knížku číst, že nepotřebují číst o ženské, která je úplně blbá, že se přidá k IS. Ono to tak zcela nebylo, myslím, že hodně zavinila její nemoc - deprese. Škoda, že to v tom není více rozepsané. Byla to taková jednohubka na pár hodin, dalo by se z toho vytěžit mnohem více. No a ten překlad, místy čeština hodně utrpěla, u mě to sráží body, resp. hvězdičky, proto raději nehodnotím.

30.01.2017

Jak jsem sebrala odvahu Jak jsem sebrala odvahu Barbora Šťastná

Číst se to dalo, ale nepochopila jsem, o čem to mělo být. Abych jen nekřivdila, našla jsem tam pár mouder.

25.11.2016 3 z 5

Dítě v pravý čas Dítě v pravý čas Ian McEwan

Docela příjemné překvapení, čekala jsem horší. Nepobírala jsem pasáže ze zasedání komise, myslela jsem, že jsou zbytečné, ale pak se to hezky propojilo. Hodně zajímavá knížka.

11.11.2016 3 z 5

Synové muže kamenného srdce Synové muže kamenného srdce Mór Jókai

Trošku těžší, rozšířila jsem si obzory o historii, místy jsem hodně tápala.

09.10.2016 3 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Do poloviny jsem to chtěla několikrát vzdát, ale bylo mi to líto, když už jsem se půlkou prokousala. Pak už mě to docela chytlo, ale žádný zázrak. Nebylo mi jasné, jestli je příběh o Alici, nebo Elisabeth.

12.07.2016 3 z 5

Grey: Padesát odstínů šedi pohledem Christiana Greye Grey: Padesát odstínů šedi pohledem Christiana Greye E. L. James (p)

Jako oddechovka dobré, asi třikrát jsem se zasmála nahlas. Kdyby tam nebylo tak rozvláčněné popisování sexu, které je stejně pořád to samé, tak by kniha mohla mít klidně o polovinu stránek méně .

04.07.2016 3 z 5

Oliver Twist Oliver Twist Charles Dickens

Klasika nejklasičtější, psaná krásným jazykem. V závěru jsem se trošku ztratila v líčení příbuzenských vztahů, kdo byl kdo, proč Agnes zůstala sama. Konec překombinovaný, ale hezký.

28.06.2016 4 z 5

Manželky Manželky Táňa Keleová-Vasilková

Jak pravdivé.

08.04.2016 4 z 5

Štěstí Rougonů Štěstí Rougonů Émile Zola

Na mě moc politické, uvidím, co druhý díl.

14.03.2016 3 z 5

Diagnoza naděje Diagnoza naděje Petr Čerbák

Ze života. Mrzelo mě, že knížka skončila.

04.02.2016 4 z 5

Talent pro manželství Talent pro manželství Lenka Klar

Smutná jednohubka ze života.

17.10.2015 3 z 5

Vydržet Vydržet Colin Armstrong

Příběh má spád, dobře se čte, spíš je to faktické vyprávění bez všech kudrlinek.

16.10.2015 3 z 5

Chirurgie hlásí příjem Chirurgie hlásí příjem Petr Čerbák

Ze začátku na můj vkus hodně jmen a příběhů, ale časem se začaly osudy prolínat a už jsem se neztrácela. Krásně napsaná kniha.

25.09.2015 4 z 5

Fakt hustej nářez Fakt hustej nářez František Kotleta (p)

1. díl se mi líbil více, proto jen 3*, i když jsem to zhltla a trojku přečtu určitě také.

07.09.2015 3 z 5

Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Tohle bylo na mě nějak moc, raději nehodnotím, nejsem ta správná cílová skupina. Ale pokud to někomu pomůže, něco mu to dá, tak proč ne.

06.08.2015