HynekKyblík HynekKyblík komentáře u knih

☰ menu

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Při zpětném přečtení tohoto dílu musím uznat, že se mi tato kniha líbila mnohem více, než si pamatuji. Rozhodně se nejedná jen o nějakou řadovou dětskou knihu, neboť zde najdeme mnoho témat, která i starší čtenáře přiměje k diskuzi. Mimo svoji ideu, však kniha nabízí i mnoho nezapomenutelných postav. Sám bych zmínil profesora Lockharta. O kterém sice absolutně netuším, jak se dostal do Havraspáru, nicméně pro mne provždy zůstane milovanou postavou, i když pro ty nejhorší důvody.

19.03.2022 4 z 5


Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Nebylo to zdaleka poprvé co jsem opět zasedl ke knižnímu fenoménu, nesoucí jméno svého hlavního hrdiny, Harry Potter. Přesvědčil jsem se o tom, že první díl, je tedy alespoň podle mne nejslabším článkem celé série. Tím samozřejmě nechci nijak naznačit, že by Harry Potter a Kámen mudrců byla špatnou knihou. Právě naopak. Avšak nemohu zapírat, že ostatní díly jsou mi bližší.

19.03.2022 4 z 5


Kruh Kruh Kodži Suzuki

Jako asi mnoho lidí jsem před přečtením tohoto titulu znal americký horrorový film stejného jména. I přes zajímavý námět nebyl film moc velké kvality, a tak jsem doufal že knižní předloha bude trochu lepší. Žel nastalo zklamání, a to i přesto, že kniha se v mnohém výrazně liší od svého filmového zpracování.

19.03.2022 2 z 5


Tma Tma Bernard Minier

Ne že bych měl slabý žaludek, ale autor se skutečně nebojí popisu, takže jsem často knihu musel ze znechucení odkládat. Nakonec jsem ji sice dočetl, ale vracet se k ní rozhodně nehodlám.

19.03.2022 2 z 5


Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel Jonas Jonasson

Tato kniha asi nebude šálek kávy každého čtenáře. Mě osobně se strašně líbila a vždy jsem s napětím čekal do jaké další absurdní situace se hlavní hrdina a jeho přátelé dostanou.

19.03.2022 5 z 5


Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Nebudu tady předstírat, že jsem nějakým velikým fanouškem poezie. Existují však knihy, u kterých vždy rád udělám výjimku. Kytice je právě jednou z oněch mála básnických sbírek, ke kterým se vždy rád vracím. Její balady s sebou přinášejí nereplikovatelnou strašidelnou, smutnou atmosféru a velice jednoduše se čtou.

19.03.2022 5 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Kniha měla velice slibný potenciál. Já tedy plný nadějí hltal její řádky, nadšený z toho, jak příběh dopadne. Nicméně konec přinesl jen hořké zklamání. Je to škoda, neboť námět je to zajímavý.

19.03.2022 2 z 5


Červený drak Červený drak Thomas Harris

V minulosti bych se snad označil za velkého fanouška thrillerů, nicméně čím více titulů tohoto žánru jsem přečetl tím méně mně začaly bavit. Tyto knihy, jako by pro mne ztratily své kouzlo a začaly se slévat v jednu. Toto však neplatí o knihách autora Thomase Harrise. Po přečtení mlčení jehňátek, kdy jsem byl absolutně zhnusen hlavním záporákem, jsem neváhal ani minutu a rozhodl, že si přečtu i předešlou knihu série, červený drak. Byl jsem naprosto unesen nápaditostí příběhu a místy dokonce litoval hlavního antagonistu, to však jen do té doby, než jsem si připomněl, co byl schopen udělat. Možná bych jen vytkl konec, který mne osobně moc neoslovil.

Dobrá kniha, vřele ji doporučuji!

19.03.2022 5 z 5