Kruh přehled
Kodži Suzuki
Kruh (Kodži Suzuki) série
1. díl >
V japonském hororovém příběhu reportér Asakawa narazí na případ čtyř lidí, kteří zemřeli zdánlivě bez příčiny v tutéž vteřinu na různých místech. Dopátrá se toho, že se znali a že týden před smrtí se dívali na videokazetu, která diváka varuje, že do sedmi dnů zemře... Tento mysteriózní horor byl v roce 1998 zfilmován.
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2004 , Knižní klubOriginální název:
Ringu, 1991
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kruh. Přihlašte se a napište ho.
Tokio, 5. září 1990... začátek příběhu u mě přes zjevnou banalitu ihned vyvolal vzpomínky na naše 90. léta. Jenže Japonsko si žije svým životem a svou vlastní historií, byť ne až tak odlišnou od jiných zemí a kontinentů. Vlastně je vůbec zajímavé, že autor měl potřebu dát svému hororovému příběhu časový rámec... v každém případě mě Suzuki zaujal a po dočtení Kruhu jsem si uvědomila, že jsem velmi dávno musela vidět i film. A došla mi taky souvislost s úvodní reminiscencí oněch devadesátek. V té době se totiž začaly na kopírovaných videokazetách v Československu, Česku objevovat první horory... Smrt hned 4 zdravých lidí na akutní selhání srdce představuje více než zajímavou zápletku, zejména pak, když hrozí jejich násobení. Společným jmenovatelem je přitom běžná, nadto příjemná aktivita - pobyt v přímořském letovisku. Jsem toho názoru, že novináři jsou zpravidla příšerně otravná sorta lidí a tady se prokazuje, že nemusí být taky zdraví prospěšná. Krátký příběh, který si spolehlivě udržel můj zájem až do samého konce. Jo, a pozor na videokazety (empéčtyřky etc.), přesněji jejich obsah ;-).
Je velmi zajímavé zjištění jak moc můžete předělat knihu při implementaci na filmové plátno a pořád je to branné jako zfilmovaná kniha. Nic méně film je moc povedený a kniha která byla předlohou také. Celé jsem si to od začátku do konce užil a jediný co mě trochu vadilo byly japonská jména nic méně s tím se nedá nic dělat. Naprostá paráda a v některých scénách mi přeběhl mráz po zádech.
Kniha Kruh v seznamech
v Přečtených | 1 010x |
Japonsko zfilmováno japonská literatura horory rozhlasové zpracování
K této knize jsem se dostala v rámci společného hororového čtení. Měla jsem smíšené pocity, protože film znám z dětství a zanechal ve mě semínko strachu do teď. Každopádně celkově kniha není špatná. Hlavní postava reportéra je mi teda děsně nesympatická. Začátek příběhu byl super, děj se krásně rozeběhl a já s napětím četla dál a dál. Pak ale začalo vyšetřování a polovina knihy byla hrozně utahaná. Za mě zbytečné prodlužování děje.
Konec mě překvapil. Chvilkami jsem se i přistihla že mi malém ukápla slza.
Do pokračování této série se ale asi už nepustím.