imarvin imarvin komentáře u knih

Marie Terezie - nejmocnější panovnice Evropy Marie Terezie - nejmocnější panovnice Evropy Vladimír Liška

Kniha ideální pro laika, který se začíná zajímat o dějiny a české panovníky. Příjemná lehce stravitelná forma popisu. Dává spoustu námětů k přemýšlení a vkládá historické události a vlivy do souvislostí.

27.10.2019 4 z 5

V tónech duhového života V tónech duhového života Jakub Hübner

Protože LGBT literatuře se u nás všeobecně nevěnuje příliš velké množství autorů, jsem rád za každý pokus, který se objeví. A proto jsem sáhnul i po této prvotině mladého a talentovaného zpěváka Jakuba Hübnera. Bohužel jde z mého pohledu na textu hodně vidět, že jde o první pokus o román. Jaksi chybí pocit, že autor má skvěle vymyšlené postavy a příběhy. Chápu, že jde zřejmě o osobní zpověď nebo je příběh aspoň vlastním životem hodně inspirovaný. Ale na mě prostě text působí příliš stroze a bylo pro mě téměř nemožné se s hlavní postavou ztotožnit. Zatímco první polovina se rozjíždí velmi příjemně, má hlavu a patu a spoustu zajímavých nápadů, a vypadá to, že půjde hlavně o příběh hledání toho pravého, ochucený o začátky hudební kariéry mladého muže. Druhá půlka má pak na můj vkus až příliš velké časové skoky, které byly pro mě velmi matoucí a nesrozumitelné. A právě těmi velkými rozpory v jednotlivých částech se prostě z knížky stává průměrně čtení.

21.01.2018 3 z 5

Z krajin soumraku Z krajin soumraku Arthur Conan Doyle

Celkově hodně nevyvážená knížka. Některé povídky jsou opravdu napsány velmi pěkně a dokážou zaujmout. Jsou zde bohužel i takové, které se neuvěřitelně táhnout, člověk je chce už už dočíst a ani rozuzlení na závěr nepřinese kýžené uspokojení. Ale pěkný pohled na jinou tvorbu tvůrce Sherlocka Holmese.

16.04.2014 3 z 5

Zpěvy hvězd a stínů Zpěvy hvězd a stínů George R. R. Martin

Musím uznat, že pan G.R.R.Martin ví přesně, na kterou mou strunu uhodit, aby mě příběh dostal. Ačkoliv je tato kniha různorodá a rozhodně má slabší i silnější povídky, stojí za to ji přečíst od začátku do konce. Pokud si rovnou při čtení začnu představovat živé obrazy a nevnímám okolní hukot, je ta knížka pro mě dobrá. Těším se na další...

03.04.2014 4 z 5