inikori komentáře u knih
Příběh skvělý, vyprávění trochu zmatečné.
Dominik je borec, jeho příběh úžasný. Samotné zpracování čitelné.
Čtivá detektivka. Autorka píše úsporným - řekl bych novinářským - způsobem, aby bylo řečeno vše, co je důležité a nic navíc. Na ukrácení dlouhé chvíle skvělé.
Určitě inspirativní, motivující a svým způsobem uklidňující. Bohužel spousta opakujícího se tlachání. Tipuju, že autor nerad škrtá, co už jednou napíše :)
Kniha, která mi přesně sedla v ten správný čas. Relativně jednoduchou techniku, blízkou východním meditacím autor používá (a rozvíjí dle potřeby) pro terapii širokého spektra psychických potíží: deprese, potlačené prožívání (z různých důvodů), postraumatická stresová porucha, nejistý attachement, obsedantně kompulzivní porucha, využívá ji i při párové terapii. Proces změny popisuje i z hlediska změny samotného mozku.
Z více úhlů nahlížená situace kolem Jana Husa, plus exkurse do života napříč společenskými vrstvami, plus klasicky dobrá čitelnost Vondrušky.
Zdařilá zeměplocha, která není ani tak o fotbale, jako spíše o Pratchettově oblíbeném tématu - xenofobii. Jsou tam mágové, je tam Vetinari, je tam Nóblhóch (žádné příbuzenstvo).
Tohle mne fakt bavilo. Děj odsýpá, autor se s postavami nemaže, dokáže překvapit i poučit - na bolesti zubů jedině hřebíčkový olej!
Kniha mne sice úplně nepohltila, ale určitě ovlivnila. Četba této knížky rozhodně není ztracený čas.
Konec Přemyslovců. Člověku je líto, že dopadli, jak dopadli, ale kdyby nevymřeli po meči, nikdy jsme neměli Karla IV a kdo ví, jak by to tady vypadalo. Nejsem historik, ani literární vědec, ale mám rád české dějiny a příběhy, které mají co říct a s touto knihou (i celou epopejí) jsem velmi spokojen.
Kniha o nejopěvovanějším Přemyslovci, který dojel na vlastní narcismus. Nejsem historik, ani literární vědec, ale mám rád české dějiny a příběhy, které mají co říct a s touto knihou (i celou epopejí) jsem velmi spokojen.
Kniha o mém nejoblíbenějším králi z celé epopeje. Nejsem historik, ani literární vědec, ale mám rád české dějiny a příběhy, které mají co říct a s touto knihou (i celou epopejí) jsem velmi spokojen.
Asi jediná kniha z celé epopeje, kde jsem se orientoval ve všech postavách. Vděčná svým námětem, kdy se opomíjený syn prodírá až k vrcholu. Nejsem historik, ani literární vědec, ale mám rád české dějiny a příběhy, které mají co říct a s touto knihou (i pokračováními) jsem velmi spokojen.
Klasické vtipné Čapkovo dílo. Ovšem kdyby se vymazaly všechny (latinské) názvy rostlin, které mi nic neříkají, byla by knížka tak o třetinu kratší.
Čtenáři, které zahradničení vůbec nezajímá, si mohou jednu hvězdičku ubrat. Zahrádkáři, kteří stejně jako Čapek nepěstují zeleninu, ale ujíždějí si na okrasných květinách si mohou dát plných 5*.
Tato kniha se hezky poslouchala. Nejvíce mne nadchlo, že mi připomínala staré časy strávené s Dračím doupětem. Její příběh by se pro nějaké DrD dobrodružství dal dobře použít.
Jasná, přehledná příručka, jak zachránit strom a nezabít bobra.
Ach Ti klasičtí němečtí autoři. Číst Stepního vlka pro mne bylo utrpení. Nedokázal jsem se identifikovat s hlavní postavou, byl pro mne krajně nezajímavý, nudný, otravný. Často jsem protrpěl 5 stránek, aby mne alespoň trochu zaujaly 2 odstavce. Od setkání s Hermionou to bylo trochu lepší, stále jsem trpěl, ale věděl jsem, že chci knížku dočíst. Popisuje duši HH mnohovstevnatě, důkladně a hluboce. Jeho uzdravování vedlo přes propasti, vrcholy i temné slepé uličky a nakonec jsem si dokázal asi 3 stránky i vnitřně prožít a užít. Jsem moc rád, že jsem vydržel a ještě raději, že už to mám za sebou. Zalíbení HH v Goethovi a Mozartovi není náhodné. Zpracování je 5*, čitelnost pro mne 1*. Takže nehodnotím.