Když se rojí smrt přehled
Jarmila Pospíšilová
Marie Kovandová série
Netrpělivě očekávaný detektivní román známé české autorky zavádí čtenáře do prostředí včelařů. A rozhodně nepůjde o žádnou idylku. Na počátku letních prázdnin je totiž nalezena mrtvola včelaře, který zemřel na anafylaktický šok, když byl pobodán stovkami zdivočelých a zmatených včel. Záhy je jasné, že se jedná o vraždu, včelař byl připoutaný ke stromu v bezprostřední blízkosti úlů. Podezřelých je hned několik, neboť nepřátel měl tento muž více než dost… Kdo by byl ale schopen tak hrůzného činu?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Když se rojí smrt. Přihlašte se a napište ho.
Když beru tuto knihu jako odpočinkovou literaturu, nemohu si stěžovat. Solidně napsané, dlouho bez předvidatelného konce. Taky jsem určitě četl kvalitnější kriminálky, ale je to krimi česká a ta mě baví. Samozřejmě i v ní se vyskytne pár opravdu nepovedených kousků, ale tento k nim určitě nepatří a jistě sáhnu po knihách paní Pospíšilové i příště.
Také myslím, že už jsem četla od autorky lepší věci. Oba případy, postavy i okolí docela zajímavé, ale dohromady to nějak drhlo.
Kniha Když se rojí smrt v seznamech
české detektivky a krimi pátrající amatér
2020 | ...a naposled konvalinky |
2014 | Kočka na plotě |
2013 | Vražda v lázních Skalka |
2012 | Boty do nebe |
2007 | Prach, popel a dým |
Nejdřív představení postav a nástin potenciální oběti i podezřelých. Druhá část už je o vyšetřování vražd. Chvílemi se vyšetřování až příliš táhlo, ale podezřelí mě překvapili. Alespoň u té hlavní vraždy. Nečetlo se to špatně a určitě vyzkouším i další knihy od autorky.