Inny komentáře u knih
Ne nadarmo je to jeden z nejlepších románu světové literatury. Krásný příběh o lásce, přátelství a pokoře ale i o nenávisti a faleši. Uvítala bych více prostoru s panem Darcym. Každopádně přečetla jsem jednim dechem :)
Klobouk dolu pane Čapek za nápad na tehdejší dobu. Bohužel to je jediné, co mohu pochvalit. Kvůli tehle knižce jsem se skoro na 2 roky zasekla se čtením, každou knihu musím dočíst ale styl psaní této mě tak ukrutně nebavil, že jsem se za boha nemohla dokopat ji vzít do ruky a pokračovat.
Uznávám autora a význam, který má kniha vyjadřovat, jinak mě vůbec nebavila. Dočetla jsem skoro z povinosti. Jediné, co mě aspoň trochu bavilo číst byla plavba domu s úlovkem a trampoty po cestě zpět.
Četla jsem před mnoha lety jako povinnou četbu a dodnes na ní vzpomínám jako na příběh co zaujmul a bavil mě číst. Mám rada knihy co ve mě zanechaji nejakou “stopu” a toto je jedna z nich.
Přesně toto mě baví. Pocit, že se nemužu hnout dokud ji nedočtu :)
Na knihu jsem se vrhla s naději jako dalšího díla co přečtu jedním dechem. Bohužel hrdinka/alkoholička mi tak nehorazně lezla na nervy,že mi pokazila celý zažitek z knihy.