IntrovertAdela IntrovertAdela komentáře u knih

☰ menu

Miláček Miláček Guy de Maupassant

Úžasné dílo, které mě zaujalo od samého začátku. Knihu jsem rozhodně nečetla naposledy. A miláčka i přes jeho ne příliš dobrou povahu,jsem si zamilovala.

06.11.2017 5 z 5


Žert Žert Milan Kundera

Na knihu jsem se těšila a očekávala od ní mnoho. Začátkem jsem se prokousávala těžce. Naštěstí jsem se cca od strany 50 nechala vtáhnout do příběhu. Některé kapitoly mi přišly nudné (například Ladislavův výklad o lidové hudbě,jsem musela přeskočit, ačkoliv se jednalo pouze o dvě strany. ) A proto knihu musím ohodnotit pouze čtyřmi hvězdičkami. Příběh to byl úžasný. Ale nedal mi to,co jsem od něj očekávala.

29.10.2017 4 z 5


Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Od této knihy jsem neočekávala nic velkého. Ba naopak spíš jsem myslela,že to bude naprosto příšerné. Ale i přesto jsem jí dala šanci, které rozhodně nelituju. Na toto depresivní počasí je to naprosto ideální kniha. Nenáročná,čtivá, napínavá...a prostě úžasná. Hodnotím tedy nejvyšším počtem hvězdiček, protože je to přesně to co jsem momentálně potřebovala číst. Počítám s tím, že můj názor se za pár let změní. Ale pro dospívající dívky jako já je tato kniha vskutku ideální.

27.10.2017 5 z 5


Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Po této knize jsem sáhla, kvůli povinné četbě. Popravdě jsem na ni neměla vůbec náladu, protože bych nejraději celé dny ležela jen ve fantasy knihách. Od Shakespeara jsem ale v minulosti četla již Hamleta a ten se mi velmi líbil. A musím přiznat,že Shakespear opět nezklamal.

29.09.2017 5 z 5


Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

Naprosto vhodná volba pro ty,co milují Youngadult fantasy. Také je dobré zvolit se tuhle sérii,když si zrovna chcete odpočinout od složitější četby. Tahle série se stala mou oblíbenou fantasy sérii a svět lovců stínů je velmi lákavý a zajímavý. Takže mohu všem jen doporučit,i přesto že jsem se stále ještě nedostala k šestému dílu.

29.09.2017 5 z 5


Maryša Maryša Vilém Mrštík

Ze začátku jsem měla pochybnosti,zda tuhle knihu vůbec dokážu přečíst. Ale po cca dvaceti stránkách mě vtáhla do děje a přesvědčila mě,že si opravdu zaslouží místo v seznamu povinné četby k maturitě. (Na nářečí se na začátku trochu hůře zvyká)
Dávám,ale čtyři hvězdy kvůli ne příliš lákavému začátku.

29.09.2017 4 z 5