iva23 iva23 komentáře u knih

Jumaroro Jumaroro Sylva Lauerová

Chtěla jsem dát tři hvězdy, tj. o jednu méně za ty smajlíky a tučně zvýrazněné věty a slova, nakonec dávám přece jen čtyři, protože jen tak z hlavy ten příběh nejde.

07.09.2015 4 z 5

Příšerné zlobilky Příšerné zlobilky Martina Drijverová

Paní Drijverová prostě nikdy nezklame.

04.09.2015 5 z 5

Jumaroro Jumaroro Sylva Lauerová

Včera jsem začala číst, čte se zatím dobře, ale ty smajlíky jsem nepochopila. Neznám žádný dobrý příběh, který by je potřeboval.. Tak uvidím, snad jich není plná knížka.

03.09.2015 4 z 5

Slyšel jsem sovu zavolat své jméno Slyšel jsem sovu zavolat své jméno Margaret Craven

Rozhodně krásný příběh z krásného prostředí, ale styl psaní mi nesedl, knihu jsem musela začínat 2x, abych "se chytla". Nelituji, ale zas takový zážitek to nebyl.

02.09.2015 3 z 5

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Souhlas s Fillipa, chvílemi jsem se musela smát, co všechno ten Harry přežije.. a pořád běží dál.

24.08.2015 3 z 5

Dina a tajemství starých tenisek Dina a tajemství starých tenisek Marie Kšajtová

Nějak nás to nechytlo. Nedočteno.

27.07.2015

C C Tom McCarthy

Být to jediná kniha, kterou mám, tak ji přečtu, ale protože na mě čeká spousta knih, o kterých si myslím, že mě budou bavit víc, jsem ji po 50 stránkách odložila.

16.06.2015

Andělíčkářka Andělíčkářka Camilla Läckberg

Napínavé téma, jen těch postav tam byla na můj vkus moc.

01.06.2015 3 z 5

Zběsilost Zběsilost Karin Slaughter

Napínavé až do konce, má to spád. Doporučuji.

27.05.2015 4 z 5

Myšáci na první výpravě Myšáci na první výpravě Peter S. Milan

Hezký příběh pro malé čtenáře, vtipné obrázky, příjemné čtení na jedno odpoledne.

25.05.2015 4 z 5

Zachraňte štěňátka! Zachraňte štěňátka! Tatjana Geßler

V knížce se toho hodně stane a hned se všechno vyřeší. Dávám sice jen dvě hvězdy, ale pokud chcete knížku pro mladou slečnu - čtenářku začátečnici, tak to zas tak špatný tip není.

15.04.2015 2 z 5

Zachraňte štěňátka! Zachraňte štěňátka! Tatjana Geßler

Knížku zrovna čtu dceři (7 let) před spaním, ale na předčítání mi moc vhodná nepřipadá. Nečte se dobře, celkem dlouhé věty, dlouhé kapitoly, žádné obrázky - jen pár černobílých. Doporučila bych pro děvčata cca od 8 let pro samostatné čtení.

09.04.2015 2 z 5

V náruči nepřítele V náruči nepřítele Mary Higgins Clark

Velice napínavé čtení, knížka se čte sama.

07.04.2015 3 z 5

Škaredkovic rodina a já Škaredkovic rodina a já Natalia Rolleczek

Měla jsem ji moc ráda a četla pořád dokola. Judita se toho nebála a příběh z kadeřnictví nemá chybu!

26.03.2015 5 z 5

Čáry máry v kuchyni od jara až do zimy Čáry máry v kuchyni od jara až do zimy Eva Chupíková

Hezké obrázky, pár zajímavých receptů, prostor pro vlastní zápisky a postřehy. Pro děti, které rády vaří a vyrábí.

25.03.2015 5 z 5

O Konvalince a Kapradníčkovi O Konvalince a Kapradníčkovi Kateřina Boušová

Tenká knížka, obrázky, které se mi zpočátku moc nelíbily, ale protože je moje dcera pořád komentovala slovy: Podívej, jak ta paní krásně maluje, to se mi moc líbí! Tak jsem jim postupně přišla na chuť. Námět moc hezký, ale přišlo mi to trochu nedotažené. A Konvalinka s Kapradníčkem, podle kterých se knížka jmenuje, jsou tam jen tak mimochodem, o těch ta knížka není. Za mě tedy lepší průměr, ráda si přečtu od paní Boušové něco dalšího (ráda si prohlédnu další obrázky sl.Boušové).

19.03.2015 3 z 5

Kámen a krev Kámen a krev Juraj Červenák

Tak tahle knížka je úplně mimo můj vkus. Dostala jsem ji, tak jsem to zkusila, ale vůbec mě to nebaví - nedočteno.

17.03.2015

Chci být víla Chci být víla Nicola Baxter

Roztomilá knížka pro malou slečnu, které se líbí svět víl. Jednoduché tipy jak se stát vílou, malá ponaučení do života a rozkošné obrázky. Je to knížka o pár stránkách, ale jako milý dárek, proč ne. Součástí knížky je i přívěšek (talisman) pro víly - naši malou rozhodně potěšil.

12.03.2015 3 z 5

Bludišťáci - pojď si s námi hrát Bludišťáci - pojď si s námi hrát Irena Tatíčková

Pro asi tak šestileté děti, které baví hledat cesty z bludišť, odpovídat na různorodé otázky (otázky z různých témat, nenavazují na něco v knize, jsou to pouze otázky a pod každou na výběr čtyři možnosti odpovědi), hledat rozdíly mezi obrázky, přiřazovat správné stíny atd. Hezké, ale celou knihu tak nějak pořád dokola to samé. K otázkách se nic nevztahuje, takže pravděpodobnost, že si dítě něco zapamatuje není moc velká.

09.03.2015 3 z 5

Moje rodinné album Moje rodinné album Eva Chupíková

Hezké pro děti, které baví vytvářet, lepit, zapisovat. Maminka obtiskne své rty, věnuje pramínek vlasů.. a na oplátku se dozví, co si o ní její dítě myslí. Pokud jí tedy dá přečíst, co si zapsalo. A zrovna tak tatínek, prarodiče a ostatní příbuzní. Takový deníček pro děti v 1.-2. třídě.

02.03.2015 4 z 5