Ivana.Ka | Komentáře u knih | Databáze knih

Ivana.Ka Ivana.Ka komentáře u knih

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

I když je to "vymyšlený" příběh, moc se mi líbil a jako stavařku mě zaujaly především části o stavbě vily... A ano, jsem jedna z těch, která se díky knize ještě více utvrdila v tom, že Vilu musí vidět!

02.06.2017 5 z 5

Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

Kniha je pro mne zklamáním, bohužel... Moc jsem se na ni těšila, po tom, co jsem přečetla jeho předchozí dvě knihy. Ovšem podle mého názoru je Erotikon bezkonkurenční a i Šampona jsem četla trochu přes moc a v tomto příběhu jsou zatím zápletky hrozně předvídatelné, nic mě nepřekvapuje a naopak už trochu nudí... Byl to skvělý nápad na zpracování, to samozřejmě... Možná jsem těchto příběhů již přesycena...

26.01.2017 2 z 5

Odbojová skupina bratří Mašínů Odbojová skupina bratří Mašínů Jiří Padevět

Doporučuji jako doplněk ke knize Zatím dobrý

08.01.2024 4 z 5

Sběrná kniha Sběrná kniha Pavel Kosatík

Prostě jsem to nedala. Pana Kosatíka mám ráda, ale tady jsem se fakt netrefila. Přišlo mi to ukrutně nudné, asi nejsem cílová skupina. Měla jsem pocit, že do poloviny knihy se mluví pořád dokola o tom samém, pak už jsem jen přeskákala na zajímavé kapitoly o Katce.

23.07.2023 2 z 5

Tichá pošta Tichá pošta Jiří Stránský

Určitě nejlepší povídka byla s názvem Tichá pošta, u ostatních povídek jsem měla maličko pocit, že se ztrácím. Bylo to psané, jako bych všechny postavy už dávno znala a já jen naskakuji do rozjetého vlaku. Později jsem pochopila, že takto byla napsaná i Aukce, ale u té bylo dostatek času si na postavy zvyknout, to povídky vzhledem k délce moc neumožní.
Z toho důvodu dávám pouze 3*/5

23.07.2023 3 z 5

Planina Planina Steinar Bragi (p)

Toto jsem ještě nezažila... Jak to může být zařazeno jako thriller, když tam neustále stříká krev, válí se všude kosti a usekané prsty, pro mě už to bylo moc nechutné. Poslouchala jsem jako audio knihu a myslela jsem, že to bude něco jako Trhlina, bohužel to tak nebylo. A ani moc nechápu charakter postav, když se všude dějí divné věci a oni si v klidu pijí víno a souloží.

08.04.2020

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Bohužel jsem knihu nedokázala dočíst... Nebyla jsem zřejmě připravena na to, číst takové hrůzy. Knihu nedoporučuji lidem slabší povahy. Paní Violu obdivuji a zároveň mne mrzí, že jsem nezvládla její příběh vstřebávat.

21.07.2018 4 z 5

Coco Chanel Coco Chanel Henry Gidel

Moc hezky zpracovaný životopis, který se docela i dobře četl, takový příběh... Místy jsem se lehce ztrácela v reáliích, ale i tak se mi kniha líbila... "Kopie, to je láska..."

11.06.2018 4 z 5