ivana7717 ivana7717 komentáře u knih

Zapomeň na minulost Zapomeň na minulost Katarína Gillerová

Gillerová patrí medzi moje obľúbené slovenské spisovateľky. Knihy idú rýchlo, výborný dej, ľahko sa mi orientuje v jej postavách. Autorka prelína knihy vtipnými hláškami, takže ani o smiech nie je núdza.
Kniha sa mi páčila... niekedy je naozaj lepšie nechať minulosť minulosťou a zbytočne sa k nej nevracať. Na staré hriechy radšej zabudnúť a venovať sa prítomnosti. Ani nevieme, kedy sa osud zvrtne a už nemôžme vrátiť späť, to čo sme vykonali alebo v hneve povedali.

23.01.2022 5 z 5

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Tak táto kniha je milá, romantická, humorná oddychovka. Vedela by som si ju predstaviť aj ako dovolenkovú knihu. Nič ťažké, nie veľa postáv, predvídateľný dej. Je to moja prvotina od tejto autorky a páčilo sa mi to. Dej sa odohráva v Afrike, čo sa odlišuje od iných romantických kníh. Určite odporúčam. Ja osobne čítam tieto ľahké knihy medzi trihlermi, kriminálkami, keď chcem trochu od nich vypnúť.

07.01.2022 4 z 5

Utajená sestra Utajená sestra Diane Chamberlain

Pre mňa jedna z výborných autoriek, mám rada jej knihy. Výborný príbeh, nie veľa postáv a taktiež nerozťahaná kniha na 500 a viac strán.

Handrová bábika Handrová bábika Daniel Cole

Kniha sa čítala dobre, tak do polovice, potom mi to prišlo už také rozťahané a nevedela som sa dočkať konca. Mám doma aj ďalšie pokračovania od autora, tak verím, že to bude lepšie.

28.11.2021 4 z 5

Mrazivý chlad Mrazivý chlad Sandra Brown

Príbeh sa mi páčil. Romantika, napätie, krimi, nič v knihe z toho nechýbalo. Autorka má zatiaľ so žiadnou knihou nesklamala a patrí medzi moje obľúbené.

26.02.2022 4 z 5

Najkrajšie pokušenie Najkrajšie pokušenie Johanna Lindsey

Znovu výborná kniha o Maloryovcoch. Romantická, vtipná a plná rýchlych zvratov. Obe hlavné postavy mi boli veľmi sympatické, či už nespútaná, tvrdohlavá Jack alebo rozvážny, milý Damon. Tieto príbehy sú pre mňa neskutočnou oddychovkou.

15.02.2022

Zabiják Zabiják Ed McBain

Kto má rád klasické staré detektívky, tak si príde na svoje. Žiadne zbytočné opisy, žiadne krváky, ale rýchly príbeh. Asi by som sa k tejto knihe nedostala, keby som na ňu nečítala recenziu tu, na stránkach databázy.

11.02.2022 3 z 5

Jedného dňa v decembri Jedného dňa v decembri Josie Silver

Keďže milujem vianoce a všetko s tým spojené, tak aj túto knihu som si vybrala na čítanie v tomto období. Kniha je zaujímavo napísaná, málokedy sa stretávam v romantických knihách, aby sa hlavné postavy trápili so svojou láskou dlhé roky. Aj napriek tomu mal príbeh svoje čaro a čítal sa mi dobre. Oddychovka, ktorá patrí k vianočným sviatkom.

02.01.2022 4 z 5

Poštár zvoní vždy dvakrát Poštár zvoní vždy dvakrát James M. Cain

(SPOILER) Naozaj oddychová kriminálka, v knihe nevystupuje veľa postáv. Kniha je písaná z 90 percent formou dialógu, nie je zaťažená rôznymi opismi, prečítaná za 2 hodiny.

31.12.2021 4 z 5

Kapka štěstí v ranní kávě Kapka štěstí v ranní kávě Agnès Martin-Lugand

Myslim,že autorka touto knihou nič nepokazila. Ľahký romantický príbeh. Prvá polovica knihy je o príbehu ženatého muža a jeho milenke, ktorý nemá dlhé roky žiadny koniec. Od polovičky knihy to už malo rýchlejší spád a príbeh sa odvíjal k ľahko predvídateľnému koncu. Mne sa kniha čítala veľmi dobre. Určite si prečítam aj inú knihu od autorky.

26.12.2021 4 z 5

Podvedená láska Podvedená láska Mária Hamzová

Krásna kniha, autorka má zatiaľ nikdy nesklamala. Príbeh knihy ako vystrihnutý z reálneho života. Veľmi dobre sa čítala.

Knižnica na Piatej avenue Knižnica na Piatej avenue Fiona Davis

Príbeh sa odohráva mne veľmi krásnom prostredí, v knižnici a je rozdelený do dvoch časových línii. Príbeh bol rýchly, okorenený kriminálnou zápletkou. Na konci mi trochu chýbalo ukončenie u hlavnej postavy, ako sa rozvíjal jej osobný život ďalej, aspoň nejaký náznak.

12.03.2022 3 z 5

Tajné sestry Tajné sestry Amanda Quick (p)

Veľmi dobre napísaná romantika s kriminálnou zápletkou buď na dlhé zimné večery alebo v lete na dovolenku. Príbeh sa odvíja rýchlo, sympatické hlavné postavy. Za mňa 4 hviezdičky.

12.03.2022 4 z 5

Rodinné klbko Rodinné klbko Táňa Keleová-Vasilková

Po prečítaní tejto knihy som ostala trošku sklamaná. To naozaj taký záver? Myslím, že autorka mohla dať ešte trošku priestor záveru knihy. Pripadalo mi to tak seknuté. Mám rada jej knihy, ale s touto to nebolo až také, že by som sa chcela k nej ešte vrátiť.

30.01.2022 3 z 5

Záhadný skvost Záhadný skvost Amanda Quick (p)

Klasický romantický historický príbeh na oddych. Mne sa páčil.

29.01.2022 3 z 5

V lavíne V lavíne Dani Pettrey

Kniha má upútala jednoduchou kriminálnou zápletkou, páčia sa mi aj postavy , ich charakteristika. Taktiež nechýba romanrika a šťastný koniec. Oddychové čítanie.

28.11.2021 4 z 5

Nočný cirkus Nočný cirkus Erin Morgenstern

Ani neviem, čo napísať.... Knihu som dočítala do konca, ale nezanechala vo mne nejaký hlboký dojem. Na to koľko má dobrých recenzií, som očakávala viac. Dej dlhý,nudný, veľa sa tam toho nedeje Ale samozrejme je to môj pohľad.

28.11.2021 2 z 5

Odplata Odplata Mária Hamzová

Mária Hamzová opäť nesklamala, výborné, pútavé čítanie.

Čierne lekná Čierne lekná Michel Bussi

Ani neviem, čo na to napísať. Dej bol pre mňa nudný, nezáživný. Rozuzlenie príbehu bolo síce prekvapujúce, ale celkovo na mňa príbeh neurobil žiadny dojem.

03.11.2022 1 z 5

Zimná voda Zimná voda Susanne Jansson

Taký netradičný švédsky kriminálny príbeh. Nie je typickou švédskou kriminálkou, na ktorú som zvyknutá. Dej sa odohráva na drsnom ostrove vo Švédsku. Dej bol rýchly, malo to rýchly spád a bolo to napínavé, nechýbalo trochu mysterie.

19.03.2022 4 z 5