Handrová bábika přehled
Daniel Cole
Hadrový panák / Detektív William Fawkes série
1. díl >
Williama Fawkesa, známeho pod prezývkou Wolf, pred štyrmi rokmi postavili mimo služby pre zúrivý útok na podozrivého, ktorého súd zbavil viny, a práve ho rehabilitovali. Prchký detektív, ktorý ešte vždy musí navštevovať psychiatra, sa vracia do práce a nevie sa dočkať, kedy ho poveria vyšetrovaním veľkého prípadu. Keď ho bývalá partnerka, detektívka Emily Baxterová, zavolá na miesto činu, Wolf je presvedčený, že ho má pred sebou: mŕtvola sa skladá z častí tiel šiestich obetí, ktoré vrah zošil dohromady ako bábku. Prípad, o ktorý sa okamžite zaujímajú médiá, dostane ozna¬čenie Handrová bábika. Fawkesa poveria identifikáciou obetí. Situácia sa vyhrotí, keď jeho bývalá manželka a reportérka dostane od anonyma fotografie z miesta činu spolu so zoznamom ďalších šiestich mien a dní, kedy páchateľ plánuje vraždiť. Posledné meno na zozname je Fawkesovo. Baxterová a jej mladý partner Alex Edmunds sa snažia vypátrať, čo spája všetky obete, skôr ako vrah udrie znovu. Keď však Fawkes uvidí na zozname svoje meno, ozve sa v ňom temná spomienka a obáva sa, že prípad nejako súvisí s jeho minulosťou. Neľútostné preteky medzi políciou a vraždiacim monštrom sa začínajú!... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Handrová bábika. Přihlašte se a napište ho.
Dostala jsem knihu Loutkář, ale po přečtení cca 50 str.jsem si musela vypůjčit Hadrového panáka. Přečteno na jeden zátah. Silné emoce, nenávist, pomsta, touha po spravedlnosti. Nic z toho nechybělo. Za mě dost dobrý. Jdu dočíst Loutkáře.
Napínavá detektivka s nečekaným rozuzlením. Což mám ráda, ale v některých pasážích jsem se trošku ztratila protože tam byl nepřehledný skok mezi ději. Není to knížka u které bych řekla "nemohla jsem se odtrhnout" na to, že to měla být kniha roku 2017
Je to 1. díl ze 3
Nikdo neví jak vypadá, kde udeří příště a proč...
28.10.2024
Ani slovo, Někdo klepe a další knižní novinky (28. týden)
10.07.2022
10 právě čtených knih podle uživatelů (září)
14.09.2018
Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.
Kniha Handrová bábika v seznamech
v Přečtených | 4 774x |
v Knihotéce | 1 103x |
vraždy Londýn detektivní a krimi romány novináři sérioví vrazi
2017 | Hadrový panák |
2018 | Loutkář |
2020 | Konec hry |
2021 | Imitátor |
2020 | Hadrový panák 1-3 |
Během poslechu první kapitoly jsem se okamžitě naladila na temnou a pochmurnou atmosféru knihy. Audio knihu jsem si proto poslechla opravdu velmi rychle. Příběh je chytlavý, rychlý a jedinečný. Velkou zásluhu na tom má i emočně nestabilní, avšak stále velmi charismatický detektiv Wolf.
Detektiv Wolf sice není typický dobrák, ale ani záporák. Má za sebou traumatickou minulost, která z něj vytvořila osamělého bojovníka za spravedlnost. Stojí na velmi tenké hranici, když pod tlakem času dělá náročná rozhodnutí. Přesto mu nejde jinak než fandit, protože v hloubi duše všichni víme, že stanovené zákony a tresty někdy nestačí. Je to prostě charakter - silný, záhadný, problematický a posedlý spravedlností.
Již takto silnou hlavní postavu doplňují i další výrazné charaktery, a to v podobě ambiciózní a sarkastické detektivky Emily a prvotřídního Analytia Edmundse. Za zmínku stojí i nesnesitelná, paličatá ex/novinářka Andra. Co do postav se autor opravdu vyřádil a na silných charakterech nešetřil. Ať už si je oblíbíte nebo vás budou štvát, zaryjí se vám nepochybně do mysli.
Hlavní dějová linka začíná slibně při odhalení těla sešitého z 6 obětí. Napětí zvyšuje nalezený seznam s dalšími obětmi, ale dále už děj hodně stagnuje. Temná atmosféra se nás sice drží, ale vyšetřování se mi zdálo pomalé a povrchové. Při tvorbě zápletek autor několikrát sklouzl k přehnané dramatičnosti, a některé scény tak působí jak pěst na oko. Zvědavá jsem byla, o tom žádná - ale vyšetřování mě nepohltilo.
Celkově se však jedná o dobře propracovaný příběh (v Audio verzi navíc doplněný o jedinečné zvukové efekty). Autor sice nevyužil úplný potenciál a nešel tolik do hloubky, ale stejně vás to pohltí. Postavy dodávají knize reálnost a samotný případ hodně temnoty. A to já mám ráda!
Hodnocení: 3,5/5
Audio: 4/5