IvanaM komentáře u knih
Čtivá, poutavá a o to děsivější, že se tohle všechno opravdu dělo! Sterilizace, kastrace... Rozhodnutí "někoho" o budoucnosti člověka, o tak zásadních věcech!! Doporučuju přečíst i epilog, kde se autorka vrací k závažnosti problému a dává i odkaz na video, které opravdu stále funguje.
K Aristokratce jsem se vrátila po delší době a byla to příjemná oddychovka, která skvěle pobavila.
Stalo se vám někdy, že si chcete přečíst konec knížky 2x ?
Vrátit se o pár stránek zpět s pocitem překvapení a prostorem pro zamyšlení "co by bylo kdyby"
Jak dlouho jsem mohla mít takovou knížku ve čtečce bez povšimnutí?! První kniha od Jodie Picoultové, jistě ne poslední. Lákavé i děsivé vyprávění Minky, dojemný příběh. Polemizování nad spravedlností a odpuštěním.
Na konci bylo pro mne nepochopitelné, překvapivé jednání Sage vůči Leovi.
Kniha stojí 100% za přečtení a hlubokému zamyšlení...
Kniha přečtená za 2 dny. Neuvěřitelný příběh, dle skutečné události! Čistota lásky, bezmezná víra a velká naděje, i přes krutosti války.
Náročné čtení, kniha se velmi táhla. Přečetla jsem jí, nevzdala jsem čtení, ale s tou tématikou znám mnohem lepší knihy.
Český Orwell, jedna z velmi nadčasových knih, jež zapadá nejen do dnešní situace kolem koronaviru.
Dobře vystihující lidské charaktery.
Čtivá, velmi čtivá knížka, na kterou jsem i tak sbírala odvahu. Nedokážu říct, zda byl Tatér z Osvětimi lepší či nikoliv. Pohltil mne i Cilčin příběh.
Po krutosti Osvětimi pro Cilku další rána - gulag Vorkuta.
Pro mne nepochopitelné, kde brala naději, sílu, odhodlání... tohle všechno přežít.
Statečná a silná žena!
Možná kniha lehce mimo realitu... Ale není únik z reality, mnohdy to, co právě hledáme? Podařilo se mi uniknout na krásné 4 dny, kdy jsem byla začtená do příběhu s Alešem a jeho porci lásky.
Přelouskáno za nedělní odpoledne. Četlo se velice dobře, paradoxně první povídka od Petry Soukupové byla za mne tou nejslabší nebo spíše nejsmutnější? Kopretina od paní Mornštajnové to napravila a poté si všechny povídky držely laťku poměrně vysoko.
Můžu jen doporučit.
Jako jooooo!!! Slaďák od začátku až do konce. S předvídatelným dějem, ale proč ne ;) Čtenáře rychle vtáhne do děje a díky tomu kniha přečtena za pár dnů.
Přečteno za víkend! Kniha krásná a poutavá. Líčena lidská brutalita během 2. světové války a také příběh o tom, jak si uchovat špetku naděje a především svou duši.
Má první kniha od Remarqua a jistě ne poslední. Lillian chladná, sobecká nebo jen příliš otevřená, přímá a smířená s budoucností? Možná...
Nepromrhala ani jedinou vteřinu "na svobodě" Nečekaná láska s Clerfaytem, avšak bez vyhlídek.
Kapesník do ruky a můžete se začíst.
Soubor krátkých detektivních případů, které vás často budou nutit k zamyšlení nad životem. Psáno bohatým jazykem.
Za mne z povídek: Básník, Poslední soud, Případ Selvinův, Šlépěje… Čí jsou? Kam vedou?? Věčná záhada, na kterou se jistě ptal v životě každý :)
A také krásná povídka Zločin na poště, ta mě dostala!
Poutavá, čtivá, smutná, nádherná!! Netuším kolik padlo balíčků kapesníků, ale 100% stojí kniha za přečtení. Nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Cituji: Jediná věc, která tě dokáže zbavit bolesti, je uzdravení, a jediný způsob, jak se uzdravit, spočívá v tom, že se zřekneš nenávisti a začneš odpouštět.
Nezapomínejme odpouštět, uzdravíme především sami sebe ❤️
Krásný příběh, dobře se četl. Děj odehrávající se v okolí Chrudimi.
Hledání cesty mezi mužem a ženou.