Ivka82 komentáře u knih
Lorna je moje oblíbená autorka, ale je pravda, že tahle kniha nebyla až tak dobrá, jako Andělé v mých vlasech. Některé kapitoly se mi líbily velmi, některé méně.
Protože jsem nadšená turistka neustále objevující nová zákoutí rodných Jeseníků, tak mě tahle knížka nadchla.
Knížku jsem si vybrala do výzvy a nelituji. Mám ráda historické romány, obzvlášť když nechybí šťastný konec.
Určitě zajímavé téma, ale pro mě velmi nezajímavě podané. Kniha mě bohužel nebavila.
Nevím jestli je to tím, že ze čtení o hrůzách holocaustu mi je úzko nebo něčím jiným, každopádně mě kniha moc neoslovila. Příběh mi přišel nudný, vzpomínky na Německo děsivé...
Halina nebude moje oblíbená autorka, evidentně máme rozdílný smysl pro humor, ale to už tak někdy bývá.
Knihu jsem si vybrala v knihovně, protože mě zajímají různé výchovné styly a tenhle je mi myšlenkově blízký. Nemůžu říct, že bych knihou byla uchvácena, ale našla jsem si v ní několik zajímavých postřehů. Už v předmluvě je zajímavá myšlenka...pokud se dospělý člověk chce něčemu naučit, jak k tomu přistoupí? Udělá si kafe nebo čaj, sedne si s knihou nebo skripty pohodlně do křesla, nebo si k tomu i lehne, dělá si přestávky dle svých potřeb. Dítě musí začít pracovat v 8:00, sedět u toho v lavici 45minut a o nějakém pohodlí nemůže být řeč. Koncept volné hry je určitě zajímavý, inspirovala jsem se i co se výchovy mých vlastních dětí týče.